ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Νέος γύρος αυξήσεων για όσους δεν πήραν αναδρομικά

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις για όσους δεν πήραν αναδρομικά.
Συντάξεις: Νέος γύρος αυξήσεων για όσους δεν πήραν αναδρομικά

Έρχονται μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις από το 2023 για 520.000 δικαιούχους, οι οποίοι δε θα πάρουν αναδρομικά και αύξηση τώρα.

Χωρίς τον πρώτο γύρο αυξήσεων και τον επανυπολογισμό συντάξεων από τα 30,1 έτη και άνω, οι 520.000 δικαιούχοι δε θα έβλεπαν… ευρώ αύξηση για άλλη μια 10ετία.

Ο επανυπολογισμός του νόμου 4670/2020 αλλάζει τα δεδομένα και από το 2023 «ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις συντάξεων με βάση το ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό.

Ο νόμος 4670 προβλέπει ότι προκειμένου οι συνταξιούχοι να πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά θα πρέπει πρώτα να έχουν υπερκαλύψει την προσωπική τους διαφορά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ένας συνταξιούχος λάμβανε μέχρι το 2018 σύνταξη προ φόρου στα 1.100 ευρώ και με το νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξη μειώθηκε 100 ευρώ μέσω της προσωπικής διαφοράς, θα βγει κερδισμένος εάν η αύξηση που θα προκύψει από τον επανυπολογισμό της σύνταξής του με το νόμο Βρούτση (ν. 4670) θα είναι πάνω από τα 100 ευρώ.

Και ένα ευρώ να ξεπερνά τα 100 ευρώ, τότε αυτόματα θα σβήσει η λογιστική μείωση του νόμου Κατρούγκαλου.

Οπότε, σε περίπτωση, που η αύξηση είναι 180 ευρώ, τότε ο συνταξιούχος θα κερδίσει 80 ευρώ και η σύνταξη θα διαμορφωθεί πάνω από τα 1.100 ευρώ που έπαιρνε μέχρι το 2018.

Λαμβάνοντας, λοιπόν υπόψιν τις αυξήσεις, η σύνταξή του θα διαμορφωθεί ως εξής:

36 ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου (2/5 της αύξησης για τα έτη 2020 και 2021, 16+16 ευρώ). Σύνολο σύνταξης 1.132 ευρώ.

16 ευρώ το 2022 (3/5 της αύξησης). Σύνολο σύνταξης 1.148 ευρώ.

16 ευρώ το 2023 (4/5 της αύξησης) Σύνολο σύνταξης 1.164 ευρώ.

16 ευρώ το 2024 (5/5 της αύξησης). Σύνολο σύνταξης 1.180 ευρώ.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Tελικά άφησαν (;) τον Δημήτρη Νατσιό να... εκτεθεί πιθανώς εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των προέδρου της ΝΙΚΗΣ για τη δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος;

Κοινωνία
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Κοινωνία: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα κινηθεί η αγορά του Αγίου Πνεύματος!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Η χρυσοφόρα βιομηχανία θανάτου καλπάζει - Θλιβερό φαινόμενο της εποχής να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας στην αγιοτόκο Κύπρο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Μια κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες που σηκώνουν το βάρος του δημογραφικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Ενώ η εξωτερική μας πολιτική δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, εμείς ασχολούμαστε με τη gay προπαγάνδα στην ορθόδοξη Ρουμανία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κακούργημα και απαιτούν την τιμωρία πολιτικών προσώπων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

Κοινωνία