ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων – Πώς μπορούν

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έρχεται να βάλει τέλος στις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο - Όλες οι λεπτομέρειες.
Συντάξεις: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων – Πώς μπορούν

Την ώρα που 1 στους 4 συνταξιούχους της χώρας καλείται να ζήσει με 470 ευρώ σύνταξη, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ρίχνει «βόμβα» στα ηλικιακά όρια των συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων!

Η σχετική γνωμοδότηση λοιπόν καταργεί τις πρόωρες συντάξεις ανδρών και γυναικών στα 56 και 58 εφόσον έχουν 25ετία στα έτη 2011 και 2012, αλλά και τις πρόωρες στα 55 και 60 ετών για τις γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα με 25ετία το 2010.

Για το θέμα μάλιστα έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εργασίας που ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση. Το ίδιο μάλιστα εξετάζει ένα σενάριο που θα δώσει λύση. Αυτό είναι να επιτραπεί η έξοδος με τα όρια των 56 και 58 ετών σε όσους υπέβαλαν παραιτήσεις, πιάνοντας τις ηλικίες των 56 και 58 το 2022.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων «κόλλησαν» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Φυσικά, την ίδια στιγμή ορισμένοι συνταξιούχοι μένουν χωρίς αυξήσεις και αναδρομικά, ενώ έρχονται νέες αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα λόγω της «κατάργησης» της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Τέλος στις πρόωρες συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων – Πώς μπορούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.