Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεχίζεται ο σάλος με τη «γαλάζια» Καλλιόπη Σεμερτζίδου – «Χρυσές» επιδοτήσεις σε όλο το… σόι! – Παραιτήθηκε από στέλεχος της ΝΔ
Οργή για τα ασύλληπτα ποσά που μοιράζονταν - Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ έλαβαν οι οικογένειες Μαγειρία – Σεμερτζίδου τα έτη 2019 – 2024!
Η λαϊκή έκφραση που λέει ότι κάποιοι «τρώνε με… δέκα μασέλες» έρχεται αβίαστα στο νου με τις απανωτές αποκαλύψεις για τα γαλάζια στελέχη που φέρεται να «έτρωγαν» αχόρταγα χρήμα μέσω του αμαρτωλού ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος με την περίπτωση της γαλάζιας πολιτευτού από την Κοζάνη, Καλλιόπης Σεμερτζίδου, η οποία μαζί με το οικείο περιβάλλον της φέρεται να μεταχειριζόταν τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως… χήνα με χρυσά αυγά, αφού η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εντόπισε να έχουν εισπραχθεί εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων μέσα σε λίγα χρόνια.
Στα social media γίνεται ο κακός χαμός με φωτογραφίες της Σεμερτζίδου από τον… αστραφτερό βίο της και τα «κοσμικά» ενσταντανέ της δίπλα στον πρωθυπουργό και πολλά κυβερνητικά μεγαλοστελέχη. Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου και ο σύντροφός της Χρήστος Μαγειρίας δεν ήταν οι μόνοι που φέρεται να μετέτρεψαν σε «χρυσορυχείο» τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού τα στοιχεία αποτυπώνουν ακόμα και συγγενείς, οκτώ συνολικά δικαιούχους, να εισέπραξαν σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ από το 2019 έως και σήμερα!
Η ίδια η Καλλιόπη Σεμερτζίδου αρνείται τα όσα της καταλογίζουν και μετέφερε ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες, αλλά εάν επιβεβαιωθούν τα όσα εντόπισε το «μάτι» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, τότε θα δικαιωθεί και αυτό που συζητείται κατά κόρον στα social media, δηλαδή ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είδε «φως» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και… μπήκε, βάζοντας και όλο τους το… σόι! Κάτι που ακόμα και αν ανατραπεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το έκαναν πολλοί «κηφήνες» του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ.
Όπως ανέδειξε σε σχετικό ρεπορτάζ το in.gr, «το ίδιο το ζεύγος Μαγειρία-Σεμερτζίδου σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας για το ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται να εισέπραξε περί τις 733.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των περίπου 2,5 εκατομμυρίων (σσ τα οποία φέρονται να είχαν αιτηθεί)».
Έχει αξία να επισημάνουμε ότι από το 2021 και έπειτα (όταν και ξεκίνησε να γίνεται το μεγάλο… όργιο παρανομιών στον ΟΠΕΚΕΠΕ) το επίμαχο ζευγάρι εμφανίζεται να παίρνει ολοένα και αυξανόμενα ποσά επιδοτήσεων. Το 2021 πήρε 63.677 ευρώ, το 2022 133.857 ευρώ, το 2023 168.198 ευρώ και το 2024 203.649 ευρώ. Μιλάμε για ποσά που ο μέσος μισθωτός χρειάζεται δεκαετίες για να βγάλει.
Μετά από τη γενικευμένη κατακραυγή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Καλλιόπη Σεμερτζίδου παραιτήθηκε από μέλος της ΝΔ (ήταν συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας) με επιστολή της στον γραμματέα της ΝΔ Κώστα Σκρέκα, αναφέροντας ότι βρίσκεται στο επίκεντρο «άδικης και στοχευμένης επίθεσης, με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές».
Ο λαός λέει ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στοιχεία για εικονικά βοσκοτόπια δεν έχουν προκύψει ακόμα από το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο ζευγάρι, ωστόσο τα ασυνήθιστα ψηλά ποσά που εγκρίνονταν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελούν ένα σκάνδαλο από μόνα τους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι Έλληνες φτύνουν… αίμα για να βγάλουν το μήνα και βλέπουν γαλάζια στελέχη να πλουτίζουν από το πουθενά. Και ενώ εμφανίζονται να έχουν φωτογραφηθεί με τη μισή ΝΔ, ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης και ο Αυγενάκης επιμένουν να ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτα…