ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ Μάρκετ: «Τέλος» οι προσφορές – Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Νέες αυξήσεις έρχονται στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ!
Σούπερ Μάρκετ: «Τέλος» οι προσφορές – Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

«Τέλος» οι προσφορές από τα ράφια των σούπερ μάρκετ για τους Έλληνες καταναλωτές που θα βρεθούν αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με αυξήσεις φωτιά σε βασικά προϊόντα.

Τη στιγμή που οι αυξήσεις στο ρεύμα και τα χαράτσια έχουν οδηγήσει τους πολίτες της χώρας σε οικονομικό τέλμα, οι τιμές αυξάνονται με τους μισθούς να παραμένουν όμως σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, ήδη έχουν μειωθεί οι προσφορές σε βασικά προϊόντα και οι εταιρείες προσανατολίζονται σε ευρύτερο περιορισμό στις προσφορές ενώ πολλά σούπερ μαρκετ έχουν βάλει πλαφόν στα πόσα προϊόντα με προσφορά μπορεί κανείς να αγοράσει online.

Σούπερ Μάρκετ: Νέες αυξήσεις φωτιά σε αυτά τα προϊόντα

Η ακρίβεια πλέον χτυπάει κόκκινο, κάτι που τόνισε σε δηλώσεις του στο κανάλι του Mega και ο Γιώργος Πηλίδης, πρόεδρος Συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι τιμές «σκαρφάλωσαν» στα ύψη και τον μήνα του Αυγούστου με την τιμή βασικών προϊόντων όπως το αλεύρι, το ψωμί, το γάλα και τα μακαρόνια να βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανοδική πορεία.

Πιο συγκεκριμένα, για τον μήνα που διανύουμε σημειώθηκε αύξηση από 4% έως 20% σε αρκετά προϊόντα όπως:

– Αλλαντικά

– Τυροκομικά

– Γαλακτοκομικά

– Στιγμιαίος Καφές

– Αυγά

– Χαρτικά

Η κατάσταση όμως δεν αναμένεται να αντιστραφεί και τον Σεπτέμβριο όπου έρχεται ένα νέο κύμα ακρίβειας σε:

– κρουασάν, τσουρέκια και κέικ έως και 20%

– τυριά έως 12%

– σαπούνια & υγρά πιάτων έως 9%

– ζυμαρικά έως 8%

– καθαριστικά και μαλακτικά ρούχων έως 8%

– ρύζι 5%

– βούτυρο έως 5%

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας που θα φέρει νέες δυσκολίες στους Έλληνες πολίτες καθώς οι νέοι τιμοκατάλογοι χονδρικής με τις αυξήσεις των τιμών έχουν ήδη καθοριστεί.

Μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται εκτόξευση των ήδη υψηλών και δυσπρόσιτων τιμών σε βασικά αγαθά που πλέον θα μπορούν να χαρακτηριστούν και ως… προϊόντα πολυτελείας.

Φυσικά, όπως είναι απόλυτα λογικό, όλες αυτές οι αυξήσεις στις τιμές έχουν οδηγήσει σε μια σοκαριστική πτώση στην κατανάλωση με τα ελληνικά νοικοκυριά να αναζητούν τρόπους επιβίωσης, μειώνοντας ή ακόμη και κόβοντας βασικά αγαθά από το καλάθι των αγορών τους.




Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τα 28 της χρόνια κλείνει σήμερα η αγαπημένη μας Μυρτώ – Όσοι φωνάζουν σήμερα για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών να απαντήσουν που ήταν τα δικά της!

Τα 28 της χρόνια κλείνει σήμερα η αγαπημένη μας Μυρτώ – Όσοι φωνάζουν σήμερα για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών να απαντήσουν που ήταν τα δικά της!

Συγκινεί η ανάρτηση της μητέρας της Μυρτώς - «Ξεθώριασε στη μνήμη μου η εικόνα σου πριν σε κάνει έτσι ένα τέρας που ποτέ δεν πείραξες»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού ο Μητσοτάκης – «Θέλουν να μας εξολοθρεύσουν – Ζητάμε εξεταστική για να γίνουμε καλύτεροι»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού ο Μητσοτάκης – «Θέλουν να μας εξολοθρεύσουν – Ζητάμε εξεταστική για να γίνουμε καλύτεροι»

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός εμφάνισε την απαίτηση να τιμωρηθούν οι γαλάζιοι υπουργοί ως «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Το Λονδίνο κλείνει τα σύνορα – Νέες προσφυγικές ροές ξαναγυρνούν στην Ελλάδα εκτός από αυτούς που έρχονται

Το Λονδίνο κλείνει τα σύνορα – Νέες προσφυγικές ροές ξαναγυρνούν στην Ελλάδα εκτός από αυτούς που έρχονται

Για άλλη μία φορά η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης δεν λύνει προβλήματα. Τα εξάγει - πάντα προς τα κάτω.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην Ευρώπη και την πληρώνει το… ελληνικό ροδάκινο

Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην Ευρώπη και την πληρώνει το… ελληνικό ροδάκινο

Η αγροτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός εμπορικού πολέμου που την ξεπερνά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι – Η Βουλή κάνει το ένα δώρο μετά το άλλο στο Νίκο Παπαδόπουλο

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι – Η Βουλή κάνει το ένα δώρο μετά το άλλο στο Νίκο Παπαδόπουλο

Με την άρση ασυλίας Παπαδόπουλου ξεγυμνώνεται σιγά σιγά... μόνο του ένα σάπιο σύστημα και όσοι το υπηρετούν.

Κοινωνία
Κοινωνία: Κρήτη: Σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη μόνιμη δομή λαθρομεταναστών που εξήγγειλε ο Πλεύρης

Κρήτη: Σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση για τη μόνιμη δομή λαθρομεταναστών που εξήγγειλε ο Πλεύρης

Η δομή βραχυχρόνιας φιλοξενίας στην Κρήτη δίνει «σήμα» ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την παγίωση της «εισβολής»

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Υποδομών: Μεθοδεύει ληστρικά διόδια στη γέφυρα Βαρυμπόμπης με το πρόσχημα ότι είναι «γερασμένη» ενώ βρέθηκε ασφαλέστατη!

Υπουργείο Υποδομών: Μεθοδεύει ληστρικά διόδια στη γέφυρα Βαρυμπόμπης με το πρόσχημα ότι είναι «γερασμένη» ενώ βρέθηκε ασφαλέστατη!

Την κατασκευή νέας γέφυρας με διόδια στον κόμβο Βαρυμπόμπης επιδιώκει ο Ν.Ταχιάος - Σφοδρές αντιδράσεις από τους Δήμους και την τοπική κοινωνία

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική «πλυντήριο» από το 1998 για διάχυση ευθυνών – «Πιάστε το από την εποχή του… Καποδίστρια» λέει ειρωνικά ο κόσμος

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική «πλυντήριο» από το 1998 για διάχυση ευθυνών – «Πιάστε το από την εποχή του… Καποδίστρια» λέει ειρωνικά ο κόσμος

Το Μαξίμου δεν τολμά να βγάλει στη σέντρα τον Βορίδη - Τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού θα παραγραφούν τον Οκτώβριο!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πέθανε ο «κακός» του «Παρά Πέντε»

Πέθανε ο «κακός» του «Παρά Πέντε»

Μία είδηση που έγινε γνωστή από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Κοινωνία