ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ανάλγητοι, παίζουν με τον πόνο τους – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»!

Τέμπη: Ως προσβολή των νεκρών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αδιανόητη κίνηση της εταιρείας - Οι συγγενείς των θυμάτων μιλούν για «ψυχολογικό βιασμό»
Τέμπη: Ανάλγητοι, παίζουν με τον πόνο τους – Η Hellenic Train επέστρεψε σε οικογένειες το αντίτιμο του εισιτηρίου γιατί το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε»!

Σε μια αχαρακτήριστη και προσβλητική για τη μνήμη των νεκρών κίνηση, προχώρησε η Hellenic Train ένα μήνα μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Την ώρα που οι συγγενείς των νεκρών βράζουν από οργή για τις εγκληματικές ευθύνες που οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων, η εταιρεία αποφάσισε να τους επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων του μοιραίου δρομολογίου, επειδή το ταξίδι… «δεν ολοκληρώθηκε»!

Μια αδιανόητη και εξοργιστική ενέργεια, από μια εταιρεία που συμπεριφέρεται σαν να «παίζει» με τον πόνο των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η καταβολή έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων. Οι ίδιοι οι συγγενείς, εξοργισμένοι, κάνουν λόγο για «ψυχολογικό βιασμό».

Σύμφωνα με το politic.gr, τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά για το μοιραίο τρένο. Τα στοιχεία τους υπήρχαν στην βάση δεδομένων της εταιρείας. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν ήταν ανάλογα και της απόστασης που είχε διανύσει το εκάστοτε άτομο καθώς κάποιοι επιβάτες είχαν μπει από την Αθήνα και άλλοι από την Λάρισα.

Ένα τρένο που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, γιατί είχε ως «τερματικό σταθμό» τον φρικτό θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τις υποδομές ενός διεφθαρμένου κράτους και την «ασφάλεια» που διαφήμιζε η Hellenic Train στα διαφημιστικά σποτ της. Αυτοί οι άνθρωποι πλήρωσαν αυτό το μοιραίο εισιτήριο, που αποδείχθηκε εισιτήριο για τον όλεθρο. Και σήμερα, οι ψυχροί γραφειοκράτες της Hellenic Train επιστρέφουν αυτό το αντίτιμο, σαν «σουβενίρ» του εφιάλτη που έζησαν όσοι πέθαναν και όσοι έμειναν πίσω να θρηνούν.

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, δήλωσε στον Ant1: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα.

Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο. Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Και μόνο η κοινή λογική θα αρκούσε για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε ιθύνοντας πως είναι άθλιο σαν κίνηση, σαν συμβολισμός, σαν μήνυμα, το να επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου σε αυτήν τη χρονική στιγμή που δεκάδες οικογένειες παλεύουν ψυχολογικά να διαχειριστούν το πένθος τους. Άλλα πότε υπήρξε στοιχειώδης ανθρωπιά, για να βρεθεί τώρα; Εδώ το ίδιο το ανάλγητο κράτος στέλνει μηνύματα – «κονσέρβα» για να «παρηγορήσει» τους συγγενείς των θυμάτων, από τους ιδιώτες θα περιμένουμε κατανόηση;

Η αναλγησία με την οποία αντιμετωπίζονται οι συγγενείς των θυμάτων από το έγκλημα που συνέβη στα Τέμπη, είναι μνημειώδης. Και να σκεφτεί κανείς πως ακόμα το γεγονός είναι «φρέσκο», και η οργή του κόσμου δεν έχει ξεθυμάνει. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αργότερα. Είναι η λογική συνέχεια της ίδιας αναισθησίας και της ίδιας ανευθυνότητας που υπήρχε και πριν την τραγωδία των Τεμπών, και οδήγησε σε μια προκαθορισμένη συμφορά. Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό το τριτοκοσμικό μπάχαλο…

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία