ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη – Καραμανλής: Ε, ρε Μελισσανίδης που σας χρειάζεται να σας βάλει να σφυράτε στα τρένα…

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν... συνδυασμός ανθρώπινων λαθών. Το (μόνο) ανθρώπινο λάθος είναι ότι εκλέγεται ο Κώστας Καραμανλής!
Τέμπη – Καραμανλής: Ε, ρε Μελισσανίδης που σας χρειάζεται να σας βάλει να σφυράτε στα τρένα…

Το δυστύχημα στα Τέμπη που ξεκλήρισε οικογένειες, βυθίζοντας στο πένθος το Πανελλήνιο, δεν ήταν ένας… συνδυασμός ανθρώπινων λαθών όπως προσπαθεί να πείσει ο Κώστας Καραμανλής. Το (μόνο) ανθρώπινο λάθος που δυστυχώς επαναλαμβάνεται είναι ότι συνεχίζει να εκλέγεται ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής εμφανίστηκε ο Κώστας του Αχιλλέα (βεβαίως, βεβαίως) Κώστας Καραμανλής! Αντί να του έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Βουλή των Ελλήνων και η… έξοδος από τη χώρα! Ο άνθρωπος που δεν έχει ακόμα καταλάβει πως λειτουργούν τα τρένα στη χώρα μας…

Αφού εξέφρασε την οδύνη του προς τις οικογένειες των θυμάτων, τους επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών και μπλα μπλα μπλα, τόνισε με στόμφο και το ανάλογο ύφος «ότι «έχω να πω, θα το πω κοιτώντας στα μάτια εσάς, τους συναδέλφους μου, αλλά και όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες που θέλουν να μάθουν την αλήθεια». Μιλάμε για θράσος απύθμενο!

Και επειδή διανύουμε και την περίοδο των όσκαρ, η παράσταση συνεχίστηκε από τον τέως Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών (με δική μας ευθύνη). «Είμαι εδώ, από την πρώτη στιγμή. Δεν κρύφτηκα. Δεν έπαιξα θέατρο. Και ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα». Στο «είμαι εδώ» υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας. Να του δώσουμε αυτό. Ας όψονται οι 200.000 «Λάζαροι» που ανασταίνονται παραδοσιακά σε κάθε εκλογική διαδικασία! Αυτοί όμως έχουν όλα τα ελαφρυντικά. Εκεί που βρίσκονται υπάρχει η απόλυτη… ηχομόνωση. Ούτε βλέπουν, ούτε ακούν, οπότε είναι προγραμματισμένοι να μην ξέρουν! Γιατί στις εκλογές μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη. Οι «πεθαμένοι κάνουν»!

Καραμανλής για Τέμπη: Τύφλα να έχει ο Πινόκιο

Σε μια άνευ προηγουμένου κατάθεση ψυχής που έκλαψαν τα έδρανα, ο Πινόκιο και έγειρε άλλες πέντε μοίρες ο πύργος της Πίζας (κάτι σαν τον στραβό γιαλό τον δικό μας ένα πράμα), ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα μίλησε για τετραπλό ανθρώπινο λάθος στα Τέμπη. Κάτι σαν το τετραπλό εμβόλιο της γρίπης.

Και γιατί να το αμφισβητήσουμε άλλωστε. Εδώ μπήκαν αρχείο «στημένα» παιχνίδια που έχουν γίνει όργια με διπλά ημίχρονα και άσους τελικά, επειδή οι εμπλεκόμενοι επικαλέστηκαν ένα ανθρώπινο λάθος. Όχι τέσσερα! Τώρα βέβαια – να μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την… και αντί να χτενιστούμε γίνει και καμιά ζημιά, είναι και οι μέρες περίεργες- στο ποδόσφαιρο είναι αλλιώς. Και δύο, ακόμα και ένας, φτάνουν για να γίνει η «δουλειά». Στα Τέμπη χρειάστηκαν τέσσερις για να το «δέσουμε»! Απαντήσεις για όλα και προς όλους. Εκτός από μια. Τι είναι πιο εξοργιστικό; Να θεωρεί τον εαυτό του τόσο έξυπνο, ή τους άλλους τόσο ηλίθιους;

Και οι αλήθειες συνεχίστηκαν. «Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κρυφτώ πίσω από ευθύνες άλλων. Παραιτήθηκα ενάντια στην πεπατημένη της πολιτικής πρακτικής σε τέτοιες περιστάσεις: Να θέσω σε διαθεσιμότητα ή να ζητήσω τις παραιτήσεις των υφισταμένων μου. Θεώρησα την πράξη αυτή, αυτονόητη». Εσύ αναγνώστη την ήξερες την πεπατημένη της πολιτικής ή είσαι κανένας τριτοτέταρτος; Άσχετα αν ο τίτλος του non paper βγαίνει αβίαστα ότι ο υπουργός έκανε σωστά τη δουλειά του, αλλά τέσσερις άνθρωποι έκαναν λάθος!

Έριξε και διαφημιστικό…

Και το διαφημιστικό του έριξε. «Κανείς δεν επιθυμεί περισσότερο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, από εμένα». Κάτι σαν το ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, αρκεί το δίκιο να είναι με το μέρος μας. Το έπιασες το υπονοούμενο Έλληνα ψηφοφόρε!

Και αφού όπως είπε «Ακούστηκαν πολλές απόψεις και δόθηκαν διάφορες πτυχές των γεγονότων», είπε και τη δική του. Και όποιον έπεισε, κέρδος (και ψηφαλάκια) είναι!

Από κάτι Καραμανλήδες μας προέκυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από το «να μου κοπεί το χέρι σύριζα αν σας ξαναψηφίσω». Αν και στην περίπτωση του συγκεκριμένου δεν επιβεβαιώθηκε για να τα λέμε και να τα γράφουμε όλα.

Εξαιρετική για να επανέλθουμε, η παράσταση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Το καλοκαίρι να την πάει περιοδεία και στην επαρχία! «Φάτε κι ελάτε». Αλλά όχι με το τρένο!

Ε, ρε Μελισσανίδης που σας χρειάζεται. Να σας βάλει να σφυράτε στα τρένα. Μήπως και ορισμένοι μάθετε επιτέλους και πως λειτουργούν! Γιατί συνεχίζετε να έχετε πλήρη άγνοια. Φούστα – μπλούζα με την συνείδηση που επίσης είναι απούσα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη – Καραμανλής: Ε, ρε Μελισσανίδης που σας χρειάζεται να σας βάλει να σφυράτε στα τρένα…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!