ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν.
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι δραματική καθώς οι τρομοκράτες ταλιμπάν σπέρνουν τον θάνατο σε όσους δεν υποδηλωθούν και πλέον ο φόβος στην Ευρώπη για μεγάλες προσφυγικές ροές «φουντώνει».

Η Ελλάδα μάλιστα έχοντας την Τουρκία ως γείτονά της έχει κάθε λόγο να φοβάται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εκμεταλλευθεί την κατάσταση ώστε να γεμίσει την χώρα μας με μουσουλμάνους μετανάστες.

Θυμόμαστε άλλωστε πέρσι την εισβολή που προσπάθησε να κάνει η Τουρκία στον Έβρο χρησιμοποιώντας πρόσφυγες (αλλα κυρίως λαθρομετανάστες τότε).

Έτσι σήμερα (20/8) το απόγευμα (19:30) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο προκειμένου να λάβει διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και πως οι δύο χώρες θα αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα.

Άλλωστε ήδη η Τουρκία κατασκευάζει με με ταχύτατους ρυθμούς τείχος στα σύνορά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα στη φύλαξη τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων συνόρων, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Γι αυτό άλλωστε και ενισχύεται ο φράχτης στον Έβρο,  ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί.

Ήδη στη Ευρώπη έχει σημάνει «συναγερμός» μετά και την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν καθώς η ανησυχία για μία νέα, σφοδρή μεταναστευτική -προσφυγική κρίση θεωρείται δεδομένη με το ενδεχόμενο της επανάληψης των μαζικών μεταναστευτικών ροών του 2015 να είναι προ των πυλών.

Ήδη, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η συζήτηση έχει εκκινήσει για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να μετριαστεί -ή ακόμη και να αναχαιτιστεί η διαφαινόμενη μεταναστευτική «εισβολή».

Διαβάστε επίσης:

Παλιό βίντεο με εκτέλεσή γυναίκας στη Συρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου για καινούργιο στο Αφγανιστάν – Δείτε το! Σοκαριστικό!

Αφγανιστάν: Ξέφυγε στο Κατάρ Αφγανή pop star

Ταλιμπάν: Κίνδυνος μεγάλων τρομοκρατικών χτυπημάτων – Η νίκη τους ενθαρρύνει τους ισλαμιστές

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανείπωτο παιχνίδι της μοίρας – Χαρούμενες οι 5 εργάτριες στο τραπέζι της βασιλόπιτας λίγες ώρες πριν τον όλεθρο

Ανύποπτες για το τι έμελλε να συμβεί, οι 5 γυναίκες περνούσαν ανέμελες στιγμές χαράς με τους συναδέλφους τους σε γιορτή της εταιρείας

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Ανύπαρκτο κράτος – Αχόρταγη παραγωγή – Απανθρακωμένες ζωές

Ανείπωτος θρήνος – Πέντε γυναίκες νεκρές στο νυχτοκάματο ενός εργοστασίου σε μια χώρα που κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Δημογραφικό – SOS: To 2025 η Ελλάδα είχε τις λιγότερες γεννήσεις της νεότερης ιστορίας της – 42% κατάρρευση από το 2010

Τραγικά νούμερα για το δημογραφικό - Μόλις 66.532 γεννήσεις είχαμε το 2025 εκ των οποίων μόνο τα 40.000 ήταν ελληνόπουλα

Κοινωνία
Κοινωνία: Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Φωτιά στο εργοστάσιο Βιολάντα: Σοκ στο πανελλήνιο – 5 νεκρές εργαζόμενες – Πήγαν για το νυχτοκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ

Μεροκάματα θανάτου στην Ελλάδα του 2026 - Οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε γίνει κοπή της βασιλόπιτας το προηγούμενο βράδυ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Η Κομισιόν «καρφώνει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Ανεπαρκής η πρόοδος – Η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα»

Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την απαράδεκτη κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην ασφάλεια των αερομεταφορών - «Πάμε και όπου βγει» και στον αέρα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Δηλώσεις ντροπής από Bόζεμπεργκ υπέρ Mercosur – «Η Κομισιόν μπορεί να παρακάμψει το πάγωμα – Η καθυστέρηση χαϊδεύει τα αυτιά των αγροτών»

Παπαγαλίζοντας τη γραμμή Μερτς, η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόσβαλε τη νοημοσύνη εκατομμυρίων αγροτών λέγοντας ότι είναι «ελλιπώς ενημερωμένοι»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Ακραία παρακμή: Νόμος ΙΧ για την Όλγα Κεφαλογιάννη – «Πριβέ» τροπολογίες για υπουργούς σε ένα καθεστώς «Τσιφλικοκρατίας»!

Δημοκρατία ιδιωτικής χρήσεως - Η κυβέρνηση πέρασε «νύχτα» μια τροπολογία για τη συνεπιμέλεια και «όλως τυχαίως» η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν η πρώτη που την αξιοποίησε

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ανατροπή στην ανατροπή με τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur; – Την «πάγωσε» η ευρωβουλή αλλά οι Γερμανοί την ενεργοποιούν με το «έτσι θέλω» από τον Μάρτιο!

Ο ευρωπαϊκός θεσμός ολοταχώς σε διάσπαση - Ο Καγκελάριος Μερτς αγνοεί το ευρωκοινοβούλιο και επιβάλλει την ατζέντα της Γερμανίας

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

Παραλήρημα Καιρίδη για Τέμπη: Εξίσωσε τον ελληνικό σιδηρόδρομο με το ελβετικό μπαρ που κάηκε στο Κραν Μοντανά

«Υπάρχουν κι άλλες χώρες που γίνονται τέτοια ατυχήματα, όπως η Ελβετία που είναι μια πολύ οργανωμένη χώρα...», είπε ο Δημήτρης Καιρίδης

Κοινωνία