ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΑΠΕ λογόκρινε την 108η θέση στην ελευθερία Τύπου: Ούτε μία αναφορά στην κατρακύλα της Ελλάδας!

To ΑΠΕ - ΜΠΕ μετέφερε την είδηση σαν να μην υπάρχει η Ελλάδα στην ντροπιαστική 108η θέση της ελευθερίας του Τύπου, παγκοσμίως.
Το ΑΠΕ λογόκρινε την 108η θέση στην ελευθερία Τύπου: Ούτε μία αναφορά στην κατρακύλα της Ελλάδας!

Μπορεί ο Παγκόσμιος Δείκτης ελευθεροτυπίας να επιβεβαίωσε την κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 θέσεις μέσα σε έναν μόλις χρόνο, άλλα το ΑΠΕ – ΜΠΕ εξακολουθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει το καθεστώς φίμωσης των ΜΜΕ, αφού μετέφερε την εν λόγω είδηση, χωρίς να γράψει ούτε λέξη για την ντροπιαστική 108η θέση της Ελλάδας!

Έτσι το ΑΠΕ – ΜΠΕ με την μεροληπτική μετάδοση της είδησης επαληθεύει πλήρως την έρευνα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, που υποδεικνύουν τριτοκοσμικές συνθήκες στην ανεξαρτησία του Τύπου της Ελλάδας!

Ενώ η χώρα μας βρίσκεται στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πυθμένα της ελευθεροτυπίας, και στο διεθνές σκηνικό μας ξεπερνούν ακόμα και χώρες όπως η Αλβανία, η Γκάνα, η Κένυα, η Σενεγάλη, η Μογγολία και η Μποτσουάνα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σχετικό τηλεγράφημα που έδωσε, ασχολείται με τις θέσεις που καταλαμβάνουν άλλες χώρες, ενώ η Ελλάδα είναι σαν… να μην υπάρχει καν στη λίστα!

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα που επέλεξε το ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για μεταφρασμένο κείμενο – «κονσέρβα» από ξένο πρακτορείο (το Γαλλικό Πρακτορείο AFP). Εκεί γίνεται λόγος για τις θέσεις που καταλαμβάνει η… Ρωσία, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες. Μοιραίως δημιουργείται η απορία πως γίνεται να απασχολεί ένα Ελληνικό πρακτορείο περισσότερο η φίμωση που συμβαίνει στη… Ρωσία, παρά στην  ίδια την Ελλάδα!

Ακόμα και το POLITICO δημοσίευσε σήμερα άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή χώρα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με αναφορά». Εδώ ταιριάζει εξαιρετικά η σοφή παροιμία «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», αφού το μεγαλύτερο Ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, επέλεξε τον δρόμο της προστασίας του… image της κυβέρνησης, αποσιωπώντας την είδηση.

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως τα ελληνικά media μοιάζουν να βρίσκονται υπό την ομηρία ενός πρωτοφανούς απολυχταρχισμού. Και αντί να προβληθεί το θέμα ώστε να υπάρξει γόνιμος προβληματισμός για την τύχη του ελληνικού Τύπου, φιλοκυβερνητικά sites και πρακτορεία φροντίζουν με τους χειρισμούς τους να ρίξουν μερικές ακόμα θέσεις την Ελλάδα, πιο κάτω και από την 108η θέση!

 

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία