ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέλα: Δίνουν 155 εκατ. ευρώ λιγότερα λόγω έλλειψης παιδιών και εισπράττουν φόρους 65 εκατ. ευρώ από πολύτεκνους

Εξοικονομούν λεφτά από επιδόματα που δεν δίνουν λόγω λιγότερων γεννήσεων και δεν τα γυρίζουν στην κοινωνία για περισσότερες γεννήσεις.
Τρέλα: Δίνουν 155 εκατ. ευρώ λιγότερα λόγω έλλειψης παιδιών και εισπράττουν φόρους 65 εκατ. ευρώ από πολύτεκνους

Ολοκληρωτικά λάθος είναι η κυβερνητική πολιτική της στήριξης των γεννήσεων, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κυβερνητικής αποτυχίας.

Κατά την διάρκεια επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του Β1 Βορείου Τομέα της ΝΙΚΗΣ, Ασπασίας Κουρουπάκη, έγινε γνωστό πως από το 2019 έως το 2023 που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, υπήρξε μείωση των γεννήσεων κατά 10.000 (από τις περίπου 83.000 στις 73.000).

Οι επιδοματικές πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος «δεν παράγει αποτελέσματα και αυτό προκύπτει από στατιστικά δεδομένα, χρειάζεται επομένως μία άλλη πολιτική στο ζήτημα αυτό», τόνισε η κα Κουρουπάκη.

Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ έκανε λόγο για την ανάγκη μίας εμβληματικής, όπως την χαρακτήρισε, φορολογικής απαλλαγής «στο φόρο εισοδήματος σε όλους τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, οι οποίοι διαθέτουν εισόδημα που δεν ξεπερνά ένα εύλογο όριο».

Η κα Κουρουπάκη υπογράμμισε τη μείωση κατά 155,7 εκατ. ευρώ της συνολικής δαπάνης του επιδόματος παιδιού, λόγω της μείωσης των παιδιών, αφού τα παιδιά που δικαιούνταν επίδομα από τα 1.474.279 μειώθηκαν στα 1.329.581.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, βάσει απάντησης σε σχετική ερώτηση της κας Κουρουπάκη, η ΑΑΔΕ εισέπραξε την ίδια περίοδο από πολύτεκνους και τρίτεκνους 65 εκ. ευρώ.

Δηλαδή όπως τόνισε η Ασπασία Κουρουπάκη, η απαλλαγή των πολύτεκνων και των τρίτεκων οικογενειών με συνολικό εισόδημα 50.000 ευρώ το χρόνο, θα στερούσε από τον κρατικό προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, την ώρα που η δαπάνη αυτή θα καλύπτονταν άνετα από τα 156 περίπου εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν λόγω της γέννησης λιγότερων παιδιών.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης