ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Oι Αμερικάνοι εκτέλεσαν με drone τον εγκέφαλο της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Τις θηριωδίες των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν προσπαθούν να «φρενάρει» με επεμβάσεις του ο Αμερικανικός στρατός. 
Αφγανιστάν: Oι Αμερικάνοι εκτέλεσαν με drone τον εγκέφαλο της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Αντίποινα των Αμερικανών στο Αφγανιστάν κατά των ταλιμπάν, εκτέλεσαν με drone τον εγκέφαλο του ISIS που σχεδίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν την Παρασκευή (27/8) αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον ενός εκ των εμπνευστών των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες Αφγανοί άμαχοι.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε πως η Ουάσιγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ.

«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων”, ανέφερε μια ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Πρεσβεία ΗΠΑ στο Αφγανιστάν: «Φύγετε άμεσα από την περιοχή του αεροδρομίου»

Στο μεταξύ η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ζήτησε από Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ασφαλείας, την επομένη της επίθεσης που σκότωσε τουλάχιστον 85 ανθρώπους.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πύλη Άμπι, στην Ανατολική Πύλη, στη Βόρεια Πύλη ή Πύλη Νέου Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να φύγουν αμέσως από εκεί», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ημέρα πριν την επίθεση της Πέμπτης, είχε εκδοθεί παρόμοια προειδοποίηση.

«Λόγω απειλών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε στους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τις πύλες του αεροδρομίου», τόνισε η πρεσβεία.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «…απτές και αξιόπιστες απειλές».

Αυτή η προειδοποίηση ασφαλείας έρχεται την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Από την τρομοκρατική επίθεση τουλάχιστον 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 13 Αμερικανών στρατιωτών.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η Τζένκ Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι … είναι πιθανή και μια άλλη επίθεση».

Διαβάστε επίσης

Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ με στόχο τον ISIS

Μέσω Τουρκίας η Γερμανία διεκδικεί ρόλο στο Αφγανιστάν

Αθλητικές μεταδόσεις για το Σάββατο 28 Αυγούστου

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Η διεθνής αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά την έκτακτη οδηγία της EASA που καθηλώνει χιλιάδες Airbus A320 λόγω προβλήματος στο σύστημα ελέγχου πτήσης οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Νέο άλμα στη διαστημική τεχνολογία από την Κίνα. Αποκαλύφθηκε σύστημα λέιζερ 26 MW για δορυφόρους, με στόχο τον έλεγχο ισχύος και ακρίβειας σε επίπεδο χιλιοστού.

Κόσμος
Κόσμος: Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει την άρση κυρώσεων για ρωσικό πετρέλαιο προς την Ουγγαρία, επικαλούμενος ενεργειακές δυσκολίες του Βίκτορ Όρμπαν.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι ετοιμάζεται για μεταγραφή στο MLB με διαδικασία posting και ενδιαφέρον από ομάδες όπως οι Mets και Mariners.

Κόσμος
Κόσμος: Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, επενδύσεις σε bitcoin και συνεργασία με το Crypto.com που αλλάζει το μοντέλο της Truth Social.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν δοκιμαστικά πύραυλο Minuteman III από την Καλιφόρνια. Ο πύραυλος διένυσε 6.760 χλμ. και κατέπεσε κοντά στις Νήσους Μάρσαλ, μετά από προειδοποίηση προς τη Ρωσία.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει αν οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν νόμιμοι, με το επίδικο να αφορά το εύρος των εξουσιών του Αμερικανού προέδρου και τις συνέπειες για την οικονομία και το εμπόριο.

Κόσμος
Κόσμος: Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Ατζέντης συνελήφθη στο Λονδίνο επειδή απείλησε με όπλο ποδοσφαιριστή της Premier League. Ο 31χρονος κατηγορείται για εκβιασμό και κατοχή όπλου.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ προς Λονδίνο, αμέσως μετά τον εντός έδρας αγώνα της Φόρεστ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κόσμος