ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λιόν: Συνελήφθη ένας ύποπτος – Άγνωστο το κίνητρο λένε οι αρχές

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε ο δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση. Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον...
Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λιόν: Συνελήφθη ένας ύποπτος – Άγνωστο το κίνητρο λένε οι αρχές

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε ο δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Συνελήφθη ένας ύποπτος

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά τα πυρά που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής στη γαλλική πόλη Λιόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η πηγή δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο συλληφθείς είναι ο δράστης της επίθεσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ύποπτος συνελήφθη σε ψητοπωλείο του 3ου διαμερίσματος της πόλης.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό έξω από την εκκλησία, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία. Οι τοπικές αρχές και η εισαγγελία ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του ατόμου αυτού.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής π. Νικόλαος Κακαβελάκης, δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του, την ώρα που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο εσωτερικό του ναού, σύμφωνα με την ίδια πηγή και με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Δεν υπήρχε λειτουργία και ο ιερέας δεν φορούσε ράσο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο 52χρονος ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχτηκε πυροβολισμό στο ήπαρ και εξ επαφής και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών, ανακοίνωσε αμέσως μετά το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες, και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας.

Στο πίσω μέρος της εκκλησίας, διακρίνεται ένα πυροσβεστικό όχημα για να διασφαλίζει ένα κέντρο ελέγχου ενώ στρατιώτες φρουρούν την περίμετρο ασφαλείας, καθώς αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Ο δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ μετέβη στο σημείο.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν συγκάλεσε την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που μετέβη σήμερα στη Ρουέν και στη Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία, όπου ένας καθολικός ιερέας, ο πατέρας Αμέλ, σφαγιάστηκε το 2016 από δύο τζιχαντιστές, υπογράμμισε την απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιτρέπει σε όλους και στον καθένα χωριστά να ασκεί τα θρησκευτικά του πιστεύω με πλήρη ασφάλεια και πλήρη ελευθερία.

Η βούλησή μας είναι ισχυρή: η αποφασιστικότητά μας θα μείνει αμείωτη, είναι η τιμή της Γαλλίας, είναι η τιμή της Δημοκρατίας, δήλωσε.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται τρεις ημέρες μετά την επίθεση στην εκκλησία Νοτρ-Νταμ της Νίκαιας, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ένοπλο ισλαμιστή, δράστης της επίθεσης.

Μετά την επίθεση στη Νίκαια, ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε την αύξηση από 3.000 σε 7.000 των στρατιωτών που θα μετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle για την προστασία των χώρων λατρείας και των σχολείων.

Στη δύναμη αυτή προστίθενται σχεδόν 7.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης, από τα οποία τα μισά είναι έφεδροι χωροφύλακες, που από τη Δευτέρα θα τεθούν στη διάθεση των νομαρχών για να εγγυώνται την ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Ξόρκισε την κατάρα με Καρλίτος (vids)

Πυροβόλησαν ελληνορθόδοξο ιερέα σε εκκλησία στην Λιόν

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος