ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Pfizer: Ετοιμάζει χάπι για την αντιμετώπιση του!

Η Pfizer έκανε γνωστό πως ετοιμάζει ένα νέο αντι-ιικό φαρμάκο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.
Κορονοϊός – Pfizer: Ετοιμάζει χάπι για την αντιμετώπιση του!

Κορονοϊός – Pfizer: Η Pfizer έκανε γνωστό πως ετοιμάζει ένα νέο αντι-ιικό φαρμάκο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

Κορονοϊός – Pfizer: Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα δοκιμάσει ένα νέο φάρμακο για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα ελπιδοφόρα είναι τα νέα στο κομμάτι των φαρμάκων κατά του κορονοϊού. Στη δοκιμή ενός νέου αντι-ιικού φαρμάκου ανακοίνωσε ότι προχωρά στις ΗΠΑ η Pfizer, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα. Πρόκειται για το φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης, που μπορεί να συνταγογραφηθεί σε ασθενείς με τα πρώτα σημάδια λοίμωξης Covid-19, οι οποίοι δεν νοσηλεύονται.

Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε ότι το νέο υποψήφιο φάρμακο, εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό και εγκριθεί, θα βοηθήσει στις μελλοντικές απειλές που ενδέχεται να φέρει ο κορονοϊός.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 απαιτεί τόσο την πρόληψη μέσω εμβολίου όσο και τη στοχευμένη θεραπεία για όσους μολύνονται από τον ιό. Δεδομένου ότι αυτός μεταλλάσσεται, καθώς και της συνεχιζόμενης επίπτωσης της Covid-19 παγκοσμίως, φαίνεται πιθανό πως θα είναι κρίσιμο να έχουμε πρόσβαση σε θεραπευτικές επιλογές τόσο τώρα όσο και πέρα από την πανδημία», ανέφερε ο δρ Μίκαελ Ντόλστεν, επικεφαλής επιστήμονας και πρόεδρος του τμήματος ερευνών και ανάπτυξης της εταιρείας.

Η φάση 1 της τυχαιοποιημένης, διπλά τυφλής και ελεγχόμενης με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) κλινικής δοκιμής θα γίνει σε υγιείς ενήλικες, προκειμένου να αξιολογηθεί η ασφάλεια του φαρμάκου και πόσο καλά αυτό γίνεται ανεκτό. Οι εν λόγω αναστολείς δουλεύουν προσδεχόμενοι σε ένα ένζυμο του ιού (την πρωτεάση) και τον εμποδίζουν τον έτσι να αναπαραχθεί μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα. Παρόμοια φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί κατά του ιού HIV και της ηπατίτιδας C.

Οι έως τώρα εργαστηριακές δοκιμές της ουσίας PF-07321332 έδειξαν ότι εμφανίζει ισχυρή δράση κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, καθώς και κατά άλλων κορονοϊών. Είναι ο πρώτος αναστολέας πρωτεάσης, χορηγούμενος από το στόμα, που θα δοκιμαστεί σε κλινική μελέτη κατά του κορονοϊού. Η Pfizer ξεκίνησε να δοκιμάζει ήδη (φάση 1b) ένα άλλο αναστολέα πρωτεάσης (PF-07304814) που χορηγείται ενδοφλέβια σε νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19.

ΠΑΟΚ: Η Γκλάντμπαχ «δυνατά» για Τζόλη

200 Χρόνια Ελεύθερη Ελλάδα: Το ξέσπασμα της Επανάστασης στη Μολδοβλαχία και οι τελικές ετοιμασίες στον Μωριά

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος
Κόσμος: Έρχεται το Κουρδιστάν

Έρχεται το Κουρδιστάν

Ο επικεφαλής των SDF μιλά για «ιστορική καμπή» το 2026 με στόχο την κουρδική ενότητα και τη συνταγματική κατοχύρωση της Ροζάβα.

Κόσμος
Κόσμος: Ισραηλινό πλήγμα στη Συρία κατά τουρκικών όπλων, σήμα προς Άγκυρα

Ισραηλινό πλήγμα στη Συρία κατά τουρκικών όπλων, σήμα προς Άγκυρα

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε στη Χάμα παρτίδα πρόσφατα παραδοθέντων οπλικών συστημάτων τουρκικής κατασκευής.

Κόσμος