ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Μακελειό σε σούπερ μάρκετ – Ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά άτομα (vid)

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από ένοπλο άνδρα ενώ βρίσκονταν σε σούπερ μάρκετ.
Νέα Ζηλανδία: Μακελειό σε σούπερ μάρκετ – Ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά άτομα (vid)

Αστυνομικοί στη Νέα Ζηλανδία πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε αρκετούς πελάτες εμπορικού κέντρου στο Όκλαντ, όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

«Ένας βίαιος εξτρεμιστής εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Νεοζηλανδών», επεσήμανε η Άρντερν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Προφανώς ο δράστης υποστήριζε την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε.

Ο δράστης είχε καταγωγή από τη Σρι Λάνκα και ζούσε στη Νέα Ζηλανδία τα τελευταία 10 χρόνια, εξάλλου ήταν ένα πρόσωπο γνωστό «σε πολλές υπηρεσίες» και «παρακολουθούνταν στενά» εδώ και περίπου πέντε χρόνια, εξήγησε η Άρντερν.

Ο άνδρας εξουδετερώθηκε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα από την ώρα που εξαπέλυσε την επίθεση, σημείωσε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν ειδεχθές, ήταν φρικτό, ήταν κακό. Διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο, όχι μια θρησκεία, (ένα πρόσωπο) που είχε ασπαστεί μια ιδεολογία την οποία δεν υποστηρίζει κανείς εδώ », υπογράμμισε η Άρντερν. «Μόνο ο δράστης φέρει την ευθύνη για την ενέργεια αυτή».

Σύμφωνα με την ίδια, και οι έξι τραυματίες πιστεύεται ότι είναι πελάτες του σούπερ μάρκετ, ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων Σεντ Τζον ανακοίνωσε ότι από αυτούς οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πλευρά του ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Άντριου Κόστερ τόνισε στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καθώς ο άνδρας έδρασε μόνος του.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να τον παρακολουθούμε και το γεγονός ότι καταφέραμε να επέμβουμε τόσο γρήγορα, μέσα σε περίπου 60 δευτερόλεπτα, δείχνει πόσο στενά τον παρακολουθούσαμε», τόνισε ο Κόστερ.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ξεκίνησαν οι Τούρκοι τις δουλειές με τους Ταλιμπάν

ΠΑΟΚ: Δεν εξάντλησε τα περιθώρια ενίσχυσης – Τώρα ψάχνει την αγωνιστική υπέρβαση

Μίκης Θεοδωράκης – Γιώργος Ζαμπέτας: Η γειτονιά των αγγέλων

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Τουρκάλα τραγουδίστρια έκανε δήλωση για το Ραμαζάνι και έβαλε την Τουρκία στις χώρες που χρειάζονται βοήθεια, προκαλώντας αντιδράσεις

Τουρκάλα τραγουδίστρια έκανε δήλωση για το Ραμαζάνι και έβαλε την Τουρκία στις χώρες που χρειάζονται βοήθεια, προκαλώντας αντιδράσεις

«Από την Τουρκία μέχρι τη Γάζα και από το Σουδάν μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Αφρικής».

Κόσμος
Κόσμος: H Σαουδική Αραβία μεταξύ F-35 και Kaan και οι ΗΠΑ τσαντίζονται για τους Τούρκους

H Σαουδική Αραβία μεταξύ F-35 και Kaan και οι ΗΠΑ τσαντίζονται για τους Τούρκους

Η Σαουδική Αραβία εξετάζει το τουρκικό Kaan ενώ διαπραγματεύεται F 35 με τις ΗΠΑ προκαλώντας ανησυχία στην Ουάσιγκτον.

Κόσμος
Κόσμος: Μυστήριο με F 16 στην Ουκρανία και δυτικούς πιλότους

Μυστήριο με F 16 στην Ουκρανία και δυτικούς πιλότους

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μικτή μοίρα F 16 με Ουκρανούς, Αμερικανούς και Ολλανδούς πιλότους. Τι αναφέρεται και τι παραμένει ανεπιβεβαίωτο.

Κόσμος
Κόσμος: Η Ιαπωνία δοκιμάζει ναυτικό λέιζερ 100 kW που είναι ότι… πρέπει για την Ελλάδα

Η Ιαπωνία δοκιμάζει ναυτικό λέιζερ 100 kW που είναι ότι… πρέπει για την Ελλάδα

Αν επιβεβαιωθούν οι επιδόσεις, η Ιαπωνία ενδέχεται να επιταχύνει την τοποθέτηση τέτοιων όπλων σε μελλοντικές φρεγάτες και αντιτορπιλικά.

Κόσμος
Κόσμος: Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Η μητέρα του Εργκίν Αταμάν, Γκιουλτέν Αταμάν, κηδεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία συγγενών και φίλων.

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος