ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πούτιν και Λαβρόφ πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μίλησε για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία
Ουκρανία: Πούτιν και Λαβρόφ πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ουκρανία: Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου πρέπει να βρεθούν οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τον Γερμανό πρόεδρο.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κλήθηκε να σχολιάσει στο περιοδικό «Der Spiegel» όσα έχουν συμβεί όλες αυτές τις εβδομάδες, έπειτα από τη ρωσική εισβολή.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι αρχικά δεν εκτίμησε σωστά τις προθέσεις της Μόσχας, προτού διαπιστώσει ότι η κατάσταση έφτασε στα άκρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάινμαϊερ έχει επικριθεί επανειλημμένως για τις καλές σχέσεις του με το Κρεμλίνο.

Αυτοκρατορική τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του:

«Όλοι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Εκτός από τους στρατιώτες και τους διοικητές τους, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και εκείνοι που είναι πολιτικά υπεύθυνοι γι’ αυτά τα εγκλήματα.

Ο Πούτιν του 2001 δεν έχει καμία σχέση με τον Πούτιν του 2022, ο οποίος τώρα εμφανίζεται ως ένας βάναυσος, πολεμοχαρής ηγέτης.

Έχω δει αλλαγή στη ρωσική πολιτική, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν υπέθεσα ότι θα έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα του, καταστρέφοντάς την από πολιτικής και οικονομικής πλευράς για χάρη μιας αυτοκρατορικής τρέλας.

Εργάστηκα σε όλη μου την πολιτική σταδιοδρομία για να διασφαλίσω ότι ο πόλεμος δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη, αλλά τελικά απέτυχα.

Αυτό δεν λειτούργησε. Παλιά πίστευα ότι η Μόσχα θα μπορούσε να φοβάται την επέκταση του ΝΑΤΟ, όμως, τώρα ξέρω ότι η Ρωσία φοβάται τη διάδοση της δημοκρατίας, τη λαχτάρα για ελευθερία και δικαιοσύνη».

 

Ειδήσεις σήμερα

Φως στο Τούνελ: Χαμός στο Twitter με τα όσα λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Αυτόν τον παίκτη χάνει ο Παναθηναϊκός!

Νέα πανδημία τον Σεπτέμβρη;

Πως να κλειδώσω τις εφαρμογές μου στο iPhone με κωδικό ή face id

 

Με video όπως αυτό, πώς να αδικήσει κανείς τον Στάινμαϊερ για τα λεγόμενά του;

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος
Κόσμος: Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Μήνυμα της Ρωσίας στην Τουρκία με drone στη Μαύρη Θάλασσα και το παρασκήνιο των S-400

Η κατάρριψη UAV από την Τουρκία ανοίγει ερωτήματα για το μήνυμα της Μόσχας και τη συγκυρία με τις πιέσεις για τους S- 400 και τις σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον.

Κόσμος