ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν τρέμει την εξαθλίωση των Τούρκων – «Οι κατσαρόλες ρίχνουν κυβερνήσεις», τον προειδοποιούν

Τούρκοι πολίτες πουλάνε ακόμη και τα ψυγεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά χρήματα στην κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία στην Τουρκία.
Τουρκία: Ο Ερντογάν τρέμει την εξαθλίωση των Τούρκων – «Οι κατσαρόλες ρίχνουν κυβερνήσεις», τον προειδοποιούν

Η κατάσταση στην Τουρκία ολοένα και χειροτερεύει όσον αφορά την οικονομία, με τον Ρετζέπ Ταγίπμ Ερντογάν, να δέχεται προειδοποιήσεις πλέον ακόμη και από τους ίδιους του τους βουλευτές. Άλλωστε η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει φέρει σε απίστευτη εξαθλίωση εκατομμύρια τούρκους πολίτες που πουλάνε ακόμη και τα ψυγεία τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βασικός μισθός από τα 415 ευρώ όπου βρισκόταν, έχει καταβαραθρωθεί  στα μόλις 185 ευρώ!

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, αρκετοί είναι εκείν0ι που προσπαθούν να βγάλουν τον μήνα με τις λιγότερες δυνατές «ανέσεις» έτσι ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους έστω είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάσατε πρόσφατα στο Sportime ότι τα σούπερ μάρκετ βάζουν ακόμη και αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα, ή το ηλιέλαιο καθώς είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπής από απεγνωσμένους πολίτες.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν συνεχίζει να βλέπει την κατάσταση στην χώρα του ιδανική, λέγοντας πως «…είναι αχάριστοι όσοι λένε ότι ο λαός πεινάει»!

H αλήθεια όμως διαφορετική. Συγκεκριμένα η κατάσταση στην Τουρκία είναι τόσο δραματική, που για παράδειγμα ένας νεαρός πατέρας αναγκάστηκε να «βγάλει στο σφυρί» το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, όπως παραδέχθηκε δημοσίως.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Κι ενώ ο Ταγίπ  Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμήσει την οικονομική εξαθλίωση , βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές του Τούρκου προέδρου που μέχρι πρότινος τον αποθέωναν σε κάθε του βήμα, πλέον «χτυπάνε καμπανάκι» καλώντας τον να δει την πραγματικότητα.

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και  σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του Αταμάν

Η μητέρα του Εργκίν Αταμάν, Γκιουλτέν Αταμάν, κηδεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία συγγενών και φίλων.

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης υπέρ του Ιράν

Η Κίνα φέρεται να αναπτύσσει πλοίο ηλεκτρονικής αναγνώρισης για να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ.

Κόσμος
Κόσμος: Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Ιράν: Καταγγελίες για θάνατο γνωστής influencer

Αναφορές από το εξωτερικό συνδέουν τον θάνατο της Νταϊάνα Μπαχαντόρ με επεισόδια καταστολής και περιγράφουν κλίμα πίεσης στην οικογένεια.

Κόσμος
Κόσμος: Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Γιατί Τα Νησιά του Σολομώντα λέγονται έτσι; Ποιος ήταν ο Σολομώντας

Ποια είναι η σχέση ενός βιβλικού βασιλιά με νησιά στον Ειρηνικό. Η ιστορία πίσω από το όνομα Νησιά του Σολομώντα και ο μύθος του χρυσού.

Κόσμος
Κόσμος: Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Ολυμπιακός νέα: Αποκάλυψε ο Ταρέμι γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ του Ολυμπιακού και ήταν συγκλονιστικό

Αποκάλυψε γιατί δεν πανηγυρίζει τα γκολ που βάζει με τον Ολυμπιακό τον τελευταίο καιρό.

Κόσμος
Κόσμος: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα

Ο Κωνσταντίνος Φίλης και ο Σπύρος Μπελεγράτης μιλούν για την τριμερή Ελλάδας–Ισραήλ–Κύπρου και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα.

Κόσμος
Κόσμος: Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οκτώ συλλήψεις στο Μαρόκο για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του AFCON 2025

Οι μαροκινές αρχές προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις σε έξι πόλεις για παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2025 μέσω social media.

Κόσμος
Κόσμος: Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Ξαφνικά έσβησαν τα ηλεκτρικά του Falcon: Το μυστήριο της συντριβής με τον Λίβυο στρατηγό

Λεπτό προς λεπτό τα δραματικά γεγονότα πριν από τη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα. Γενική ηλεκτρική βλάβη, σήμα κινδύνου αλλά όχι mayday και ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας με τον Λίβυο στρατηγό.

Κόσμος
Κόσμος: Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Μηνύματα κλιμάκωσης στη Συρία: Στρατιωτικές κινήσεις Τουρκίας και απειλές στο πεδίο

Στρατιωτικές ενισχύσεις της Τουρκίας στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, κινητοποίηση αραβικών φυλών και σκληρά μηνύματα προς ΗΠΑ και Ισραήλ συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στη Συρία.

Κόσμος