ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν τρέμει την εξαθλίωση των Τούρκων – «Οι κατσαρόλες ρίχνουν κυβερνήσεις», τον προειδοποιούν

Τούρκοι πολίτες πουλάνε ακόμη και τα ψυγεία τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά χρήματα στην κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία στην Τουρκία.
Τουρκία: Ο Ερντογάν τρέμει την εξαθλίωση των Τούρκων – «Οι κατσαρόλες ρίχνουν κυβερνήσεις», τον προειδοποιούν

Η κατάσταση στην Τουρκία ολοένα και χειροτερεύει όσον αφορά την οικονομία, με τον Ρετζέπ Ταγίπμ Ερντογάν, να δέχεται προειδοποιήσεις πλέον ακόμη και από τους ίδιους του τους βουλευτές. Άλλωστε η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έχει φέρει σε απίστευτη εξαθλίωση εκατομμύρια τούρκους πολίτες που πουλάνε ακόμη και τα ψυγεία τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο βασικός μισθός από τα 415 ευρώ όπου βρισκόταν, έχει καταβαραθρωθεί  στα μόλις 185 ευρώ!

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, αρκετοί είναι εκείν0ι που προσπαθούν να βγάλουν τον μήνα με τις λιγότερες δυνατές «ανέσεις» έτσι ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στην οικογένειά τους έστω είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάσατε πρόσφατα στο Sportime ότι τα σούπερ μάρκετ βάζουν ακόμη και αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα, ή το ηλιέλαιο καθώς είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπής από απεγνωσμένους πολίτες.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν συνεχίζει να βλέπει την κατάσταση στην χώρα του ιδανική, λέγοντας πως «…είναι αχάριστοι όσοι λένε ότι ο λαός πεινάει»!

H αλήθεια όμως διαφορετική. Συγκεκριμένα η κατάσταση στην Τουρκία είναι τόσο δραματική, που για παράδειγμα ένας νεαρός πατέρας αναγκάστηκε να «βγάλει στο σφυρί» το ψυγείο του προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, όπως παραδέχθηκε δημοσίως.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το πως θα ζήσει χωρίς ψυγείο απάντησε πως «δεν πειράζει θα βάζω το τυρί και την ελιά στο παράθυρο μέχρι τον Μάιο, και μετά βλέπουμε»

Ένας άλλος πολίτης καταθέτει πως πούλησε τον καυστήρα του σπιτιού του για να μπορέσει να πληρώσει το νοίκι του και για να καλύψει κάποιες βασικές ανάγκες του: «Θα πουλήσω κάποια έπιπλα μου. Έχω δυο παιδιά, θα χρησιμοποιώ σόμπα», προσθέτει.

Κι ενώ ο Ταγίπ  Ερντογάν αναζητά βοήθεια στο Κατάρ για να καταπολεμήσει την οικονομική εξαθλίωση , βουλευτής του ομολογεί πως όντως το πρόβλημα είναι μεγάλο προειδοποιώντας μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πέσουν από τις «κατσαρόλες».

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, ακόμη και οι ίδιοι οι βουλευτές του Τούρκου προέδρου που μέχρι πρότινος τον αποθέωναν σε κάθε του βήμα, πλέον «χτυπάνε καμπανάκι» καλώντας τον να δει την πραγματικότητα.

«Μια σακούλα για βασικά αγαθά γέμιζε με 250 λίρες και  σήμερα πληρώνουμε 600-700 λίρες. Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Όπως έλεγε και ο Ντεμιρέλ, η κατσαρόλα ανατρέπει τις κυβερνήσεις και το ξέρουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του AKP, Μουράτ Μπαϊμπατούρ.

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κόσμος: Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Χιλιάδες αεροπλάνα καθηλώνονται παγκοσμίως λόγω κρίσιμου προβλήματος στα συστήματα πτήσης

Η διεθνής αεροπορία αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις μετά την έκτακτη οδηγία της EASA που καθηλώνει χιλιάδες Airbus A320 λόγω προβλήματος στο σύστημα ελέγχου πτήσης οδηγώντας σε μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Κόσμος
Κόσμος: Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Η Κίνα δοκιμάζει διαστημικό όπλο λέιζερ με ισχύ 26 MW

Νέο άλμα στη διαστημική τεχνολογία από την Κίνα. Αποκαλύφθηκε σύστημα λέιζερ 26 MW για δορυφόρους, με στόχο τον έλεγχο ισχύος και ακρίβειας σε επίπεδο χιλιοστού.

Κόσμος
Κόσμος: Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Τελικά αμα δεν είσαι… ναινέκος όλο και κάτι κερδίζεις περισσότερο απο τους yessir

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει την άρση κυρώσεων για ρωσικό πετρέλαιο προς την Ουγγαρία, επικαλούμενος ενεργειακές δυσκολίες του Βίκτορ Όρμπαν.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι είναι ο Ιάπωνας Μπέιμπ Ρουθ

Ο Μουνετάκα Μουρακάμι ετοιμάζεται για μεταγραφή στο MLB με διαδικασία posting και ενδιαφέρον από ομάδες όπως οι Mets και Mariners.

Κόσμος
Κόσμος: Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media αυξάνει τα κέρδη και επενδύει δυναμικά στα κρυπτονομίσματα

Η Trump Media παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, επενδύσεις σε bitcoin και συνεργασία με το Crypto.com που αλλάζει το μοντέλο της Truth Social.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

ΗΠΑ: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III

Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν δοκιμαστικά πύραυλο Minuteman III από την Καλιφόρνια. Ο πύραυλος διένυσε 6.760 χλμ. και κατέπεσε κοντά στις Νήσους Μάρσαλ, μετά από προειδοποίηση προς τη Ρωσία.

Κόσμος
Κόσμος: ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει τη νομιμότητα των δασμών Τραμπ και τα όρια της προεδρικής εξουσίας

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει αν οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν νόμιμοι, με το επίδικο να αφορά το εύρος των εξουσιών του Αμερικανού προέδρου και τις συνέπειες για την οικονομία και το εμπόριο.

Κόσμος
Κόσμος: Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Σύλληψη ατζέντη που απείλησε ποδοσφαιριστή της Premier League με όπλο

Ατζέντης συνελήφθη στο Λονδίνο επειδή απείλησε με όπλο ποδοσφαιριστή της Premier League. Ο 31χρονος κατηγορείται για εκβιασμό και κατοχή όπλου.

Κόσμος
Κόσμος: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα των οπαδών της Φόρεστ μετά την επίθεση στο τρένο

Το περιστατικό σημειώθηκε σε δρομολόγιο από το Ντόνκαστερ προς Λονδίνο, αμέσως μετά τον εντός έδρας αγώνα της Φόρεστ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κόσμος