Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.
Η επιστροφή που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο πολιτικό προσκήνιο φαίνεται πλέον πιο καθαρή από ποτέ, με την ίδρυση νέου κόμματος να μπαίνει όλο και πιο έντονα στη δημόσια συζήτηση.
Ο πρώην πρωθυπουργός, αξιοποιώντας το κενό που καταγράφεται στον χώρο της αντιπολίτευσης, μετρά προσεκτικά τα βήματά του και φέρεται να έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με πρόσωπα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το νέο εγχείρημα. Στις συζητήσεις εμφανίζονται ονόματα με βαρύ πολιτικό παρελθόν και κυβερνητική εμπειρία, όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Νίκος Μπίστης, η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα νέο κόμμα υπό τον Τσίπρα θα μπορούσε να αποκτήσει αμέσως κρίσιμη δυναμική. Μάλιστα, οι μετρήσεις δείχνουν πως εφόσον ξεπεράσει το όριο του 20% στο εκλογικό σώμα, θα μιλάμε για μια πολιτική δύναμη ικανή να αλλάξει τους σημερινούς συσχετισμούς και να καταστήσει τον ίδιο εκ νέου κεντρικό παίκτη στη μάχη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το στοιχείο αυτό είναι κομβικό για το αν θα παρθεί η τελική απόφαση και πότε θα ανακοινωθεί το νέο εγχείρημα.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει μια σειρά δημόσιων εμφανίσεων που λειτουργούν ως προάγγελος των κινήσεών του. Η παρουσίαση του βιβλίου του και οι περιοδείες που οργανώνει ανά την Ελλάδα λειτουργούν ως ευκαιρία να μετρήσει αντιδράσεις, να καταγράψει στηρίξεις αλλά και να επαναφέρει το πολιτικό του αφήγημα στο προσκήνιο. Όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο θα είναι καθοριστικό για τις τελικές αποφάσεις, με τον πρώην πρωθυπουργό να ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική του διαδρομή.