ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Κλείδωσε η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, αύριο οι ανακοινώσεις. Αυτές είναι οι αλλαγές

Ανασχηματισμός: Αύριο Τρίτη (4/8) οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη.
Ανασχηματισμός: Κλείδωσε η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης, αύριο οι ανακοινώσεις. Αυτές είναι οι αλλαγές

Αναμόρφωση στο κυβερνητικό «προσωπείο» ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται οι αλλαγές αυτές να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο Τρίτη (4/8). 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πάντως οι εκτιμήσεις θέλουν τον Μητσοτάκη να προβαίνει σε αλλαγές που θα είναι περιορισμένες και θα κινούνται προς δύο κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με το protothema.gr η πρώτη περιλαμβάνει διορθωτικές κινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η εκκρεμότητα της αντικατάστασης των υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης κ.κ. Γεράσιμου Θωμά και Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιηθούν βουλευτές και θα προαχθούν γενικοί γραμματείς.

Η δεύτερη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την δημιουργία της νέας κυβερνητικής δομής που θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα «τρέξει¨ το “σχέδιο Πισσαρίδη».

Υπό αυτά τα δεδομένα, βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που φθάνουν στο ποσό των €72 δισ για την επόμενη εξαετία.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου έχει απορρίψει προ καιρού το σενάριο του δομικού ανασχηματισμού με το σκεπτικό ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση απολαμβάνει υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. Παράλληλα, η διατήρηση της πιθανότητας σαρωτικών αλλαγών ενδεχομένως και εντός του επόμενου διαστήματος (φθινόπωρο – χειμώνας) διατηρεί τους υπουργούς σε εγρήγορση.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο ρόλος των «υπερτομεαρχών» είναι κομβικός στη διασφάλιση του συντονισμού, της παρακολούθησης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των Τομέων Πολιτικής.

Πολιτική
Πολιτική: Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Νέα αποχώρηση από την Πλεύση Ελευθερίας μειώνει την κοινοβουλευτική της δύναμη στο ελάχιστο όριο

Πολιτική
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media