ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συμφωνία για 18 αεροσκάφη Rafale – 15.000 προσλήψεις επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή συμφωνία για την παραλαβή 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Μητσοτάκης: Συμφωνία για 18 αεροσκάφη Rafale – 15.000 προσλήψεις επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει στη Βουλή συμφωνία για την παραλαβή 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι θα προχωρήσει η προμήθεια φρεγατών, drones, η αναβάθμιση των F16, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και η πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων σε βάθος 5ετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού που διατύπωσε το 1864 ο Ιωάννης Σούτσος στο «Εγχειρίδιο Δημοσιολογίας».

Παράλληλα, κάνοντας ειδική αναφορά στις προβλέψεις των δαπανών του προϋπολογισμού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Άμυνα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επειδή τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα υπερψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις αμυντικές δαπάνες.

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει ο κύκλος των τοποθετήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς στην Βουλή, όπου τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 15.12.2020, θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Κλάτενμπεργκ: «Πέναλτι του Μπερτόγλιο, επιθετικό φάουλ στον Μπουσέ στο τέλος»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Πολιτική
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Πολιτική: Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Καταργείται ο δεύτερος γύρος, καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψήφος και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνλημ όμως το επιτελείο του λειτουργεί μεθοδικά, επεξεργαζόμενο κάθε πιθανή παρέμβαση, με φόντο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πολιτική
ExtraTime: Πε και παι…

Πε και παι…

Πέσε και παίρνε Έλληνα. Έχουμε καταντήσει να έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

ExtraTime
Κοινωνία: Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Στοχευμένες ρυθμίσεις για την προσέλκυση εύπορων φυσικών προσώπων και επενδυτών από το εξωτερικό προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο τη μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Πολιτική: Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Πολιτικά συμφέροντα, διαρροές και εσωτερικές αντιστάσεις φρενάρουν την πορεία της Κίμπερλι Γκιλφόιλ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Πολιτική
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις