ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΕΘΑ: Αρνείται πως υπήρξε ήπια σύγκρουση ελληνικής φρεγάτας με ερευνητικό του Oruc Reis

Πληροφορίες για ένταση της φρεγάτας Λήμνος με τουρκικό πλοίο διακινούνται τις τελευταίες ώρες. Λέγεται για την ακρίβεια ότι τα δυο πλοία «φιλήθηκαν» την Τρίτη (11/8), δηλαδή σε γλώσσα αργκό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο ακούμπησαν χωρίς απαραίτητα να έχουν συγκρουστεί. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί όταν εκτελούν ελιγμούς σε πολύ μικρό χώρο όπως στην...
ΓΕΕΘΑ: Αρνείται πως υπήρξε ήπια σύγκρουση ελληνικής φρεγάτας με ερευνητικό του Oruc Reis

Πληροφορίες για ένταση της φρεγάτας Λήμνος με τουρκικό πλοίο διακινούνται τις τελευταίες ώρες.

Λέγεται για την ακρίβεια ότι τα δυο πλοία «φιλήθηκαν» την Τρίτη (11/8), δηλαδή σε γλώσσα αργκό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο ακούμπησαν χωρίς απαραίτητα να έχουν συγκρουστεί.

Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί όταν εκτελούν ελιγμούς σε πολύ μικρό χώρο όπως στην επίμαχη περιοχή που έχει βγει το Oruc Reis και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων.

Απ’ όσα γνωρίζει ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ, δεν προκύπτει κάτι για σύγκρουση πλοίων.

Ο δε εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι δεν έχει υπόψη του κάποιο τέτοιο περιστατικό, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Καμία πρόκληση αναπάντητη»

Επιπλέον στελέχη από το υπουργείο εθνικής άμυνας τα οποία θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαιώνουν το περιστατικό, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει επέλθει μια σιωπηρή συμφωνία να μην πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Πάντως, σε συνδυασμό με ανάλογη ένταση που σημειώθηκε την πρώτη ημέρα ανάμεσα σε τουρκικό πολεμικό πλοίο και την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, με το πρώτο να ειδοποιεί το ελληνικό πλοίο ότι έχει πλησιάσει πολύ επικίνδυνα, φαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ένταση στην περιοχή.

Μάλιστα φέρεται να του επανέλαβε πως σύμφωνα με τη NAVTEX που είχαν εκδώσει οι Τούρκοι θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 6 ναυτικά μίλια από το τουρκικό ερευνητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία δείχνουν να επιθυμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε τέτοιου τύπου εντάσεις και προφανώς και οι δυο πλευρές απεύχονται ένα ατύχημα που θα μπορούσε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις κρίσης.

Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι πάντα αυξημένος με την συγκέντρωση τόσων πολλών πλοίων σε τόσο μικρό χώρο, όπως άλλωστε υπενθύμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.

Η φρεγάτα Λήμνος, σύμφωνα με πληφορορίες είχε βρεθεί δίπλα στο Oruc Reis τις τελευταίες ώρες, καθώς άλλαξε τα πλοία Νικηφόρος Φωκάς και Κανάρης, τα οποία ήταν τα πρώτα που έσπευσαν στο τουρκικό ερευνητικό όταν έπλεε πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πηγή: armyvoice.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται με προσεκτικά βήματα στο σχέδιο δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, επιλέγοντας τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Πολιτική
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Πολιτική: Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Καταργείται ο δεύτερος γύρος, καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψήφος και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνλημ όμως το επιτελείο του λειτουργεί μεθοδικά, επεξεργαζόμενο κάθε πιθανή παρέμβαση, με φόντο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πολιτική