ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Απαγορεύεται η πορεία-Δεν ήταν μόνο αριστεροί στο Πολυτεχνείο»

Σαχλαμάρες χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το Πολυτεχνείο και την ταύτισή του με το ακροδεξιό DNΑ της Ν.Δ. Υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω σε αυτό, ενώ κάποιοι κράτησαν την αντίσταση που έκαναν, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης: «Απαγορεύεται η πορεία-Δεν ήταν μόνο αριστεροί στο Πολυτεχνείο»

Σαχλαμάρες χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το Πολυτεχνείο και την «ταύτισή του με το ακροδεξιό DNΑ που έχει η Νέα Δημοκρατία».

«Υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρα πάνω σε αυτό, ενώ κάποιοι κράτησαν την αντίσταση που έκαναν», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Τότε, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, προτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέσει: «Πάλι θα μας πείτε ότι μόνο αριστερά ήταν στο Πολυτεχνείο. Απλά κάποιοι δεν έφτιαξαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο. Άντε να τελειώνουμε πια με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Σας τα είπα για την αντίσταση, θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο.

Επειδή εδώ υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή οι νόμοι ισχύουν για όλους, θέλω να ενημερώσω και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, ισχύει και για το ΚΚΕ και για σας και για τον κ. Βαρουφάκη».

Μητσοτάκης vs Κουτσούμπα

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός είχε ανοίξει το θέμα λέγοντας: «Όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση».

Η τελευταία φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος διέκοψε τον πρωθυπουργό για να του φωνάξει «δεν ντρέπεστε», προτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντήσει: «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Τόσο κοστίζει η τζίφρα του Σένκεφελντ

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Πε και παι…

Πε και παι…

Πέσε και παίρνε Έλληνα. Έχουμε καταντήσει να έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

ExtraTime
Κοινωνία: Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Στοχευμένες ρυθμίσεις για την προσέλκυση εύπορων φυσικών προσώπων και επενδυτών από το εξωτερικό προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο τη μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Πολιτική: Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Πολιτικά συμφέροντα, διαρροές και εσωτερικές αντιστάσεις φρενάρουν την πορεία της Κίμπερλι Γκιλφόιλ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Πολιτική
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Οικονομία: Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιβληθεί απ’ έξω. Τα έθνη μεγαλουργούν όταν βαδίζουν με βάση τη δική τους ταυτότητα, τις δικές τους αξίες και παραδόσεις. Όχι με ξένα πρότυπα.

Οικονομία
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

Από τις κάλπες μέχρι το... Βατικανό, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει λόγους να πανηγυρίζει. Η εκλογή Αμερικανού Πάπα γίνεται αφορμή για ένα ακόμα φαντασμαγορικό σχόλιό του.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

Η Ουάσινγκτον ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σεούλ για την κατασκευή νέων αντιτορπιλικών Arleigh Burke, με την Κίνα να βλέπει ένα ακόμα μέτωπο αποτροπής να σφίγγει γύρω της.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλική Αεροπορία θα έχει μέχρι το 2025 στα χέρια της τα πλήρως αναβαθμισμένα Mirage 2000D RMV με δυνατότητες αιχμής. Το Παρίσι επενδύει σε ισχύ και αξιοπιστία, την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει απάντηση.

Ελληνοτουρκικά