ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Τον Απρίλιο περισσότερες δόσεις»

Το δικό του μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στο... δρόμο που έχουμε μπροστά μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μητσοτάκης: «Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Τον Απρίλιο περισσότερες δόσεις»

Το δικό του μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στο… δρόμο που έχουμε μπροστά μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Μήνυμα στον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως τόνισε, σήμερα, ξεπεράσαμε τους 1.000.000 εμβολιασμούς στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και με τα, όπως τα λέει, ανησυχητικά νέα: «Οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η Βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην επίθεση αυτή απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία».

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που ελήφθησαν από χθες σημειώνοντας πως: «Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση. Ίσως και να φοβόμαστε λιγότερο, ελπίζοντας στο εμβόλιο».

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Ξεκινώ με τα καλά νέα: Τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Στη χώρα μας η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Γι΄ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Σήμερα, ξεπερνάμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων. Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας.

Ο COVID-19, όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού, έχει εξάλλου έντονη εποχικότητα. Κατά συνέπεια, είμαστε στην αρχή του τέλους. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Παραμένει, όμως, ένα κρίσιμο στοίχημα για όλους. Τώρα, τα ανησυχητικά νέα: Οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η Βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην επίθεση αυτή απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία.

Από σήμερα, όπως γνωρίζετε, αναβαθμίζουμε την άμυνα της Δημόσιας Υγείας, κάνοντας πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της ελεγχόμενης κινητικότητας. Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση. Ίσως και να φοβόμαστε λιγότερο, ελπίζοντας στο εμβόλιο. Όμως, αυτό είναι λάθος για τη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Προχθές, επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Σωτηρία. Είδα συμπολίτες μας, 40 και 45 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να υποφέρουν στις εντατικές. Κανείς, λοιπόν, δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος. Και καθένας μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον Κορωνοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες. Ειδικά σήμερα, που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων, πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί. Ας «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή.

Όλοι θέλουμε να λειτουργήσουν ξανά σύντομα το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Αυτό, όμως, θα συμβεί τόσο γρήγορα αύριο όσο συνεπείς φανούμε σήμερα. Η μάσκα και η αποφυγή των επαφών και των μετακινήσεων παραμένουν τα όπλα μας μέχρι η ασπίδα των εμβολίων να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να το νιώσουμε βαθιά μέσα μας και να το υπηρετήσουμε.

Αυτές οι εβδομάδες μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι΄αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας.

Ας το αναλογιστούμε και ας το κάνουμε.

Πηγή: protothema.gr

 

Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται με προσεκτικά βήματα στο σχέδιο δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, επιλέγοντας τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Πολιτική
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Πολιτική: Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Καταργείται ο δεύτερος γύρος, καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψήφος και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνλημ όμως το επιτελείο του λειτουργεί μεθοδικά, επεξεργαζόμενο κάθε πιθανή παρέμβαση, με φόντο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πολιτική