ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Orcus reis-απίστευτο: «Μαλώνουν» στην κυβέρνηση για το αν έχει κάνει έρευνες!

Σε δήλωση η οποία προκαλεί αίσθηση προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Orcus reis-απίστευτο: «Μαλώνουν» στην κυβέρνηση για το αν έχει κάνει έρευνες!

Σε δήλωση η οποία προκαλεί αίσθηση προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, που προχώρησε το πρωί της Τρίτης, 18 Αυγούστου, στο Open TV. O αντιναύαρχος ε.α. ερωτηθείς σχετικά, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κάνει έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα
+21 Παίξε υπεύθυνα

«Έχει κάνει έρευνες, μην κοροϊδευόμαστε, αλλά είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κύριος Διακόπουλος απάντησε:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι.

Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Oruc Reis: Τούρκοι έκρυψαν πυραυλάκατο απέναντι από την Σύμη και Έλληνες την τράβαγαν φωτογραφίες

Από την δική του πλευρά, λίγη ώρα αργότερα, ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ANT1 διαβεβαίωσε ότι ο τουρκικό ερευνητικό δεν πραγματοποίησε έρευνες.

Στην ερώτηση για το εάν το Oruc Reis παραβίασε κυριαρχικά μας δικαιώματα όλες αυτές τις μέρες είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Είναι ένα ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας το οποίο έχουμε καταδικάσει. Δεν είναι μόνο το ότι έπλεε το τουρκικό ερευνητικό, είναι το γεγονός ότι συνοδευόταν από ένα στολίσκο. Έρευνες πάντως δεν έκανε».

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime