ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Κίνδυνος οι αλόγιστες σπατάλες και η ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, λέει ο Σγουρός

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο επιφανής πολιτικός Γιάννης Σγουρός προβαίνει με λεπτομέρειες σε όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής: Κίνδυνος οι αλόγιστες σπατάλες και η ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, λέει ο Σγουρός

Περιφέρεια Αττικής: Ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της ανεξέλεγκτης οικονομικής διαχείρισης.

Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι περιέρχεται σταδιακά σε δεινή θέση, «απόρροια των αλόγιστων σπαταλών της διοίκησης Πατούλη».

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο επιφανής πολιτικός ενημερώνει σχετικά για την κατάσταση στην οικονομία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει για την Περιφέρεια Αττικής:

«Σύμφωνα με τα αμείλικτα οικονομικά στοιχεία του Οικ. Απολογισμού έτους 2021 για τρίτη συνεχή χρονιά διαπιστώνεται έλλειμμα ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα της τάξεως των 57 εκ. €, έλλειμμα που μάλιστα είναι διευρυμένο κατά 32,6 % σε σχέση με το 2019 (43 εκ. €).

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα να έχουν φθάσει στα κατώτερα επίπεδα (166 εκ. €) από συστάσεως της αιρετής περιφέρειας το 2011, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί αφού υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις περίπου 600 εκ. € και ανεκτέλεστο υπόλοιπο 272 εκ. €.

Ανάμεσα στις δαπάνες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι αυτή που αφορά σε «Δημοσιεύσεις- εκδόσεις – εκθέσεις – πολιτιστικές εκδηλώσεις» που ανήλθε σε 4,7 εκ ευρώ από 1,9 εκ. € πέρσι, καταγράφοντας αύξηση 147 %.

Παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτήρισε ο κ. Σγουρός και την αύξηση για τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας κατά 168 % σε σχέση με το 2020 αφού η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι η μόνη περίπτωση που έχει αυξήσει τις δαπάνες από 1,6 εκ. € στα 4,3 εκ. € και την ίδια στιγμή με τα πρώτα χιόνια η Αττική κόβεται στα δύο, με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν τα πάντα, ενώ το 2021 έγινε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του δασικού πλούτου της Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι: «Τα έσοδα χρόνο με τον χρόνο μειώνονται, τα έξοδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυξάνονται, το έλλειμμα βαθαίνει, τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν. Δεν μιλάμε πια για μία στραβοτιμονιά, για μία κακή χρονιά, αλλά για ένα καράβι που εδώ και χρόνια έχει χαράξει ρότα κατευθείαν πάνω στο παγόβουνο που έρχεται και δεν λέει να στρίψει με τίποτα.

Προσωπικά αλλά και ως παράταξη έχουμε με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους προειδοποιήσει για αυτά που έρχονται και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν ευθύνες που θα αναζητηθούν σε όσους διοίκησαν την Περιφέρεια με αυτόν τον ανεύθυνο και ανεξέλεγκτο τρόπο.

Ευθύνη έχουν και όσοι τους στηρίζουν έμμεσα και άμεσα διότι με την ψήφο τους συνέβαλαν στην εδραίωση αυτής της πολιτικής που μεταθέτει τα χρέη στους επόμενους, της ίδιας πολιτικής που οδήγησε την χώρα μας στα Μνημόνια και υποθήκευσε το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς».

Και συμπλήρωσε «Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο και αίσθημα συγκράτησης, την ίδια ώρα που η κοινωνία λόγω ακρίβειας γογγύζει και υποφέρει. Η πολιτική σας φανερώνει ότι ζείτε σε άλλο κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν και πάντως όχι στην Αττική, με τα τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα, για τα οποία ουδέν έχετε πράξει» και έκλεισε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη παραφράζοντας τη φράση γνωστού πολιτικού: «Γιώργο αποτύχαμε».

https://youtu.be/ETCKgQra3tY

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο Θανάσης Ζαννιάς στην Επιτροπή Συντονισμού των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο ρόλος των «υπερτομεαρχών» είναι κομβικός στη διασφάλιση του συντονισμού, της παρακολούθησης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των Τομέων Πολιτικής.

Πολιτική
Πολιτική: Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Και άλλη βουλευτής αποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας. Με πόσους έμεινε το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Νέα αποχώρηση από την Πλεύση Ελευθερίας μειώνει την κοινοβουλευτική της δύναμη στο ελάχιστο όριο

Πολιτική
Πολιτική: Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το πόθεν έσχες της πρώην υφυπουργού της έκφρασης “Το τζάμπα πέθανε”

Η φράση «το τζάμπα πέθανε» άναψε αντιδράσεις, όμως τα περιουσιακά στοιχεία μαρτυρούν μια δική τους αλήθεια..

Πολιτική
Πολιτική: Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ελληνικός Παλμός: 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης με όλο το βάρος να έχει πέσει στο Λιμενικό – Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο πρόεδρος του Ελληνικού παλμού,Νίκος Παπαδόπουλος, από το βήμα της Βουλής, μιλά για 21.000 αφίξεις μέσω Κρήτης και ζητά στήριξη στο Λιμενικό.

Πολιτική
Πολιτική: Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Συμφέρον του πιτ μπουλ ή δημόσιο συμφέρον; Το Υπ. Εσωτερικών καλείται να απαντήσει

Έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Ζακύνθου ζητά αξιολόγηση αιτημάτων υιοθεσίας για το πιτ μπουλ, χωρίς καμία αναφορά στη δημόσια ασφάλεια.

Πολιτική
Κοινωνία: Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025: μια χαμένη χρονιά για την πολιτική, όχι όμως για την κοινωνία

Το 2025 δεν θα μείνει στην ιστορία της Χώρας μας ως χρονιά προόδου. Περισσότερο θα καταγραφεί ως μια περίοδος πολιτικής αδράνειας, θεσμικής κόπωσης και κανονικοποίησης της αδικίας.

Κοινωνία
Πολιτική: Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δικαστής του κόσμου και η “σιωπή” για τη νομιμότητα

Ο Μητσοτάκης μιλά για ελπίδα στη Βενεζουέλα, αλλά ζητά σιωπή για τη νομιμότητα.. όταν βολεύει, το δίκαιο εξαφανίζεται.

Πολιτική
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media