ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Κίνδυνος οι αλόγιστες σπατάλες και η ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, λέει ο Σγουρός

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο επιφανής πολιτικός Γιάννης Σγουρός προβαίνει με λεπτομέρειες σε όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής: Κίνδυνος οι αλόγιστες σπατάλες και η ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, λέει ο Σγουρός

Περιφέρεια Αττικής: Ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της ανεξέλεγκτης οικονομικής διαχείρισης.

Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι περιέρχεται σταδιακά σε δεινή θέση, «απόρροια των αλόγιστων σπαταλών της διοίκησης Πατούλη».

Στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο επιφανής πολιτικός ενημερώνει σχετικά για την κατάσταση στην οικονομία.

Αναλυτικά όσα αναφέρει για την Περιφέρεια Αττικής:

«Σύμφωνα με τα αμείλικτα οικονομικά στοιχεία του Οικ. Απολογισμού έτους 2021 για τρίτη συνεχή χρονιά διαπιστώνεται έλλειμμα ανάμεσα στα έσοδα και στα έξοδα της τάξεως των 57 εκ. €, έλλειμμα που μάλιστα είναι διευρυμένο κατά 32,6 % σε σχέση με το 2019 (43 εκ. €).

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα να έχουν φθάσει στα κατώτερα επίπεδα (166 εκ. €) από συστάσεως της αιρετής περιφέρειας το 2011, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί αφού υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις περίπου 600 εκ. € και ανεκτέλεστο υπόλοιπο 272 εκ. €.

Ανάμεσα στις δαπάνες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι αυτή που αφορά σε «Δημοσιεύσεις- εκδόσεις – εκθέσεις – πολιτιστικές εκδηλώσεις» που ανήλθε σε 4,7 εκ ευρώ από 1,9 εκ. € πέρσι, καταγράφοντας αύξηση 147 %.

Παγκόσμια πρωτοτυπία χαρακτήρισε ο κ. Σγουρός και την αύξηση για τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας κατά 168 % σε σχέση με το 2020 αφού η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι η μόνη περίπτωση που έχει αυξήσει τις δαπάνες από 1,6 εκ. € στα 4,3 εκ. € και την ίδια στιγμή με τα πρώτα χιόνια η Αττική κόβεται στα δύο, με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν τα πάντα, ενώ το 2021 έγινε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του δασικού πλούτου της Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι: «Τα έσοδα χρόνο με τον χρόνο μειώνονται, τα έξοδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυξάνονται, το έλλειμμα βαθαίνει, τα ταμειακά διαθέσιμα στερεύουν. Δεν μιλάμε πια για μία στραβοτιμονιά, για μία κακή χρονιά, αλλά για ένα καράβι που εδώ και χρόνια έχει χαράξει ρότα κατευθείαν πάνω στο παγόβουνο που έρχεται και δεν λέει να στρίψει με τίποτα.

Προσωπικά αλλά και ως παράταξη έχουμε με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους προειδοποιήσει για αυτά που έρχονται και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν ευθύνες που θα αναζητηθούν σε όσους διοίκησαν την Περιφέρεια με αυτόν τον ανεύθυνο και ανεξέλεγκτο τρόπο.

Ευθύνη έχουν και όσοι τους στηρίζουν έμμεσα και άμεσα διότι με την ψήφο τους συνέβαλαν στην εδραίωση αυτής της πολιτικής που μεταθέτει τα χρέη στους επόμενους, της ίδιας πολιτικής που οδήγησε την χώρα μας στα Μνημόνια και υποθήκευσε το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς».

Και συμπλήρωσε «Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο και αίσθημα συγκράτησης, την ίδια ώρα που η κοινωνία λόγω ακρίβειας γογγύζει και υποφέρει. Η πολιτική σας φανερώνει ότι ζείτε σε άλλο κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν και πάντως όχι στην Αττική, με τα τεράστια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα, για τα οποία ουδέν έχετε πράξει» και έκλεισε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη παραφράζοντας τη φράση γνωστού πολιτικού: «Γιώργο αποτύχαμε».

https://youtu.be/ETCKgQra3tY

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πολιτική: Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Ήρωας του Πόγραδετς, Σωτήριος Μουτούσης [1894 –20 Νοεμβρίου 1978]

Ο Σωτήριος Μουτούσης του Νικολάου γεννήθηκε στο χωριό Τραγανό της Αχαΐας στις 6 Φεβρουαρίου 1894.

Πολιτική
Media: Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Άρης Πορτοσάλτε : Δεν λέει να πέσει ο Μητσοτάκης ρε παιδιά…

Ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να είναι ο... Άρης Πορτοσάλτε.

Media
Πολιτική: Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου με στόχο την Κυπριακή Βουλή ανακοινώνει την Άμεση Δημοκρατία, το νέο του κόμμα

Ο Φειδίας Παναγιώτου παραμένει ευρωβουλευτής και ανακοινώνει το κόμμα Άμεση Δημοκρατία με ψηφιακή συμμετοχή πολιτών για επιλογή υποψηφίων και θέσεις στη Βουλή.

Πολιτική
ExtraTime: Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Δεύτερη παραπομπή της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Για δεύτερη φορά καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή...

ExtraTime
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πώς επιλέγει τα στελέχη του για το νέο κόμμα – Πότε θα παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας κινείται με προσεκτικά βήματα στο σχέδιο δημιουργίας του νέου πολιτικού φορέα, επιλέγοντας τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αλέξης Τσίπρας: Αυτά είναι τα πρώτα βαριά ονόματα στο νέο κόμμα – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέο κόμμα και ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα. Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν ξεπεράσει το 20%, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή.

Πολιτική
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Πολιτική: Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Πώς θα εκλέγεται δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Καταργείται ο δεύτερος γύρος, καθιερώνεται η ηλεκτρονική ψήφος και αυστηροποιούνται τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Πολιτική
Πολιτική: Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: Πότε θα ανακοινώσει τελικά το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνλημ όμως το επιτελείο του λειτουργεί μεθοδικά, επεξεργαζόμενο κάθε πιθανή παρέμβαση, με φόντο τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πολιτική