ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντυχάκης: «Καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση η μακροχρόνια εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης» (vid)

Ο Μανώλης Συντυχάκης πήρε θέση για την ιδιωτικοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης από την Κυβέρνηση.
Συντυχάκης: «Καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση η μακροχρόνια εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης» (vid)

Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα σχέδια παράδοσης των γηπέδων τένις του ΟΑΚΑ στα ιδιωτικά συμφέροντα και ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, πήρε ξεκάθαρη θέση και σχολίασε με καυστικό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Κυβέρνηση την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του νομού Ηρακλείου κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή χαρακτηρίζοντας την μακροχρόνια εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης ως μια καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση που ως μοναδικό στόχο έχει την εξυπηρέτηση φίλων.

Απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Μανώλης Συντυχάκης έθεσε το ερώτημα για το αν υπάρχει έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΚΑ και της αντίστοιχης του υπουργείου.

«Το τίμημα της μηνιαίας μίσθωσης από τον ιδιώτη, είναι μόλις 15.000 ευρώ τον μήνα, όταν το ΟΑΚΑ από τα μισθώματα του τένις συνολικά έχει έσοδα 31.000 ευρώ τον μήνα», ενώ «η διακήρυξη, προβλέπει με θρασύτητα, πιθανή αύξηση του μισθώματος μετά το 12ο έτος, με 10% των κερδών», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δεν έμεινε εκεί.

Ακόμη πρόσθεσε, «όχι μόνο δεν προβλέπεται καμία προκαταβολή για τον οργανισμό – καμία άμεση οικονομική ωφέλεια για το ΟΑΚΑ από την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση -τι ιδιωτικοποίηση θα ήταν άλλωστε;- αλλά το ΟΑΚΑ, θα κληθεί να αποζημιώνει τον μελλοντικό μισθωτή για τους ήδη υπάρχοντες μισθωτές στις εγκαταστάσεις του τένις ”’δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να κάνει χρήση των συγκεκριμένων χώρων έως την παράδοσή τους σε αυτόν”».

Συντυχάκης: «Ούτε ευρώ από τους ιδιώτες – Χρηματοδότηση 56 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, το κράτος χρηματοδοτεί ιδιώτες για να αξιοποιήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελός τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση.

Φυσικά το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί καθώς ο υποψήφιος ιδιώτης επενδυτής δεν θα βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του για τις προβλεπόμενες εργασίες αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης κι αυτό γιατί τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν με 56 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως το σχέδιο της Κυβέρνησης αφορά την Αττική και ιδιαίτερα για την περιοχή του Αμαρουσίου εκεί όπου υπάρχει ο στόχος να μοιραστούν κέρδη σε επιχειρηματίες και πολυεθνικές μέσω πολύπλευρων δραστηριοτήτων τη στιγμή που προβάλλεται η ιδιωτικοποίηση ως τη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι οι κυβερνώντες δημιούργησαν.

Δείτε τα όσα είπε ο Μ. Συντυχάκης:

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Πε και παι…

Πε και παι…

Πέσε και παίρνε Έλληνα. Έχουμε καταντήσει να έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

ExtraTime
Κοινωνία: Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Κίνητρα για μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα: Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

Στοχευμένες ρυθμίσεις για την προσέλκυση εύπορων φυσικών προσώπων και επενδυτών από το εξωτερικό προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο τη μεταφορά της φορολογικής τους έδρας στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Πολιτική: Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Γιατί στοχοποιούν την Κίμπερλι Γκιλφόιλ – Τα εμπόδια στον δρόμο για την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Πολιτικά συμφέροντα, διαρροές και εσωτερικές αντιστάσεις φρενάρουν την πορεία της Κίμπερλι Γκιλφόιλ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Πολιτική
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Απόψεις: Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η Πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Ο Περικλής Γκιόλιας γραφει για το Σινά που μας καλεί...

Απόψεις
Οικονομία: Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Χωρίς ξένες συνταγές: Τα έθνη μεγαλουργούν μόνο με τις δικές τους ρίζες

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιβληθεί απ’ έξω. Τα έθνη μεγαλουργούν όταν βαδίζουν με βάση τη δική τους ταυτότητα, τις δικές τους αξίες και παραδόσεις. Όχι με ξένα πρότυπα.

Οικονομία
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

e-sportime (9/5) :Ο Τραμπ δεν χάνει ούτε στο… Κονκλάβιο – Η εκλογή Αμερικανού Πάπα ως «άλλη μία νίκη» της Ουάσινγκτον

Από τις κάλπες μέχρι το... Βατικανό, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει λόγους να πανηγυρίζει. Η εκλογή Αμερικανού Πάπα γίνεται αφορμή για ένα ακόμα φαντασμαγορικό σχόλιό του.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελληνοτουρκικά: ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

ΗΠΑ και Νότια Κορέα φτιάχνουν στόλο φονιά – Φόβος για Πεκίνο και συμμάχους του

Η Ουάσινγκτον ενώνει τις δυνάμεις της με τη Σεούλ για την κατασκευή νέων αντιτορπιλικών Arleigh Burke, με την Κίνα να βλέπει ένα ακόμα μέτωπο αποτροπής να σφίγγει γύρω της.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλία αναβαθμίζει ριζικά τα Mirage – Στην Τουρκία… ιδρώνουν

Η Γαλλική Αεροπορία θα έχει μέχρι το 2025 στα χέρια της τα πλήρως αναβαθμισμένα Mirage 2000D RMV με δυνατότητες αιχμής. Το Παρίσι επενδύει σε ισχύ και αξιοπιστία, την ώρα που η Άγκυρα δεν έχει απάντηση.

Ελληνοτουρκικά