MEDIA

Το Βήμα και το περίεργο πρωτοσέλιδο για το Χαμόγελο του παιδιού

Το ίδιο το Βήμα κάνει λόγο για αντιπερισπασμό για το θέμα με την Κιβωτό του κόσμου. Λίγες εβδομάδες μετά ξεκινά θέμα για το Χαμόγελο του παιδιού
Το Βήμα και το περίεργο πρωτοσέλιδο για το Χαμόγελο του παιδιού

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, συνηθίζουμε να λεμε. Όταν όμως ανάβουν πολλές φωτιές ταυτοχρόνως, συνήθως μιλάμε για εμπρησμό. Ποιος και γιατί βάζει φωτιά στην ιδιωτική πρωτοβουλία προστασίας παιδιών και οικογενειών, ελλείψει σοβαρής κρατικής, που όλοι έχουμε αγκαλιάσει;

Το πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής ήταν το μεγαλύτερο δώρο, όχι μόνο στο Χαμόγελο του παιδιού, αλλά και σε όλους τους αντίστοιχους οργανισμούς. Κυρίως ήταν αυτό που χρειαζόταν η κοινωνία για να επανέλθει η πίστη της στην προσφορά στο συνάνθρωπο. Το Χαμόγελο του παιδιού απάντησε ήδη στα «ερωτήματα» της εφημερίδας ενώ αναμένεται και μια συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας. Δεν άφησε ούτε μια υπόνοια αναπάντητη, υπενθυμίζοντας μάλιστα και μια λίστα από έργα και δράσεις των τελευταίων χρόνων που κάνουν όσους έδωσαν έστω και 1 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια στον οργανισμό περήφανους.

Το έργο του Χαμόγελου δεν ήταν ποτέ κρυφό. Οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερωθεί για τις δράσεις του μέσα από την επίσημη σελίδα του Οργανισμού αλλά και τα Social Media του. Κρυφά όμως δεν ήταν ποτέ ούτε και τα οικονομικά του στοιχεία, όλα είναι προσβάσιμα. Αυτό είναι που προκαλεί και τα ερωτηματικά σχετικά με το πρωτοσέλιδο του Βήματος.

Αντιπερισπασμός

Τα πρωτοσέλιδα του Βήματος τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κυρίως πολιτικά. Μάλιστα η εφημερίδα ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα των υποκλοπών, ένα θέμα που παρά την ευρεία χρήση του και από την αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να γίνει.. talk of the town. Ζούμε στην εποχή που πονάει το κεφάλι σου και σε ένα λεπτό έχει εμφανιστεί διαφήμιση Panadol στο κινητό σου, θα μπορούσε να κάνει εντύπωση η βαρετή ιστορία των υποκλοπών; Στις 27 Νοέμβριου το Βήμα έγραφε στο πρωτοσέλιδο του, στο κεντρικό θέμα : Αντιπερισπασμός στην υπόθεση των υποκλοπών η ανάδειξη του θέματος της «Κιβωτού του κόσμου».

 

xamogelo tou paidiou

2 εβδομάδες μετά το ίδιο το Βήμα ξεκινά από μόνο του ένα Θέμα με πολλαπλάσια δυναμική αντιπερισπασμού. Ρίχνει το Χαμόγελο του παιδιού στην Αρένα των Social Media, των τηλεοπτικών Πάνελ και του 3D Ευαγγελάτου χωρίς κανένα λόγο, δημοσιοποιώντας απλά στοιχεία που είναι ήδη γνωστά και αναρτημένα.

Η κιβωτός

Με το δημοσίευμα του Βήματος πολλοί θα νόμιζαν, ή θα ήλπιζαν, πως η σκυτάλη της σκανδαλολογίας περνάει από την Κιβωτό στο Χαμόγελο και το σούσουρο θα αναζωογονηθεί , φέρνοντας και τον αντιπερισπασμό που πολύ σωστά με το πρωτοσέλιδό της είχε επισημάνει η ίδια εφημερίδα. Το δημοσίευμα όμως, και όλα τα άλλα sites που έσπευσαν να το ανακυκλώσουν μέσα στα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του, δε μπορούν να κλονίσουν τα γερά θεμέλια του Χαμόγελου του παιδιού και την πίστη του κόσμου σε αυτό. Ίσα ίσα μας κάνουν να δούμε από την αρχή και την ιστορία με την Κιβωτό του κόσμου. Μια αποδόμηση ενός έργου που ξεκίνησε από κάποιες – σοβαρές – καταγγελίες και κατέληξε σε μάρτυρες σε ζωντανή σύνδεση να διηγούνται «δε με άφηναν να σηκωθώ από το τραπέζι αν δεν έτρωγα όλο μου το φαγητό» και να σοκάρουν τους πανελίστες.

Το Χαμόγελο του παιδιού και η κιβωτός του κόσμου δε μπορούν να συγκριθούν. Από τη μια έχουμε έναν οργανισμό υπόδειγμα, με στελέχη με τεράστια εμπειρία στην προστασία του παιδιού που έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από την μέρα της ίδρυσής του. Από την άλλη έχουμε έναν μοιραία προσωποκεντρικό οργανισμό. Έναν οργανισμό που ο πρωταγωνιστής του, ο πάτερ Αντώνιος, ήταν το success story του και τα θεμέλιά του. Τα καταπονημένα από το μπάσκετ γόνατα του όμως δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν όρθιο. Ηταν ανέτοιμος. Κάτι που συνήθως δεν είναι ένας ανέντιμος. Για αυτό ας κρατήσουμε ένα μικρό καλάθι για όλα όσα ακούμε αυτές τις μέρες.

Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για πράγματα που με συναρπάζουν, αλλά φροντίζω πάντα να τα ερευνώ σαν να τα μελετούσα για πρώτη φορά. Αναζητώ τη σύνδεση ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το ανθρώπινο μέσα στο ακαδημαϊκό, και τη γνώση που μπορεί να μεταφερθεί με τρόπο απλό, ακριβή και ζωντανό. Είτε πρόκειται για έναν αρχαίο πόλεμο είτε για ένα φαινόμενο της εποχής μας, στηρίζομαι πάντα σε πρωτογενές υλικό, πραγματικές πηγές και σοβαρή τεκμηρίωση. Θέλω κάθε κείμενο να αξίζει τον χρόνο του αναγνώστη — και τον δικό μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Survivor spoiler 9/2 : Τα νέα δεδομένα από τις νέες αφίξεις – Ποια ομάδα κερδίζει την 2η ασυλία;

Survivor spoiler 9/2 : Τα νέα δεδομένα από τις νέες αφίξεις – Ποια ομάδα κερδίζει την 2η ασυλία;

Η είσοδος πέντε νέων παικτών στο Survivor φέρνει ανατροπές και εσωτερικές εντάσεις. Τι γίνεται με την ασυλία.

Media
Media: Eurovision 2026: Όλες οι λεπτομέρειες για τους ημιτελικούς και τον εθνικό τελικό στην ΕΡΤ

Eurovision 2026: Όλες οι λεπτομέρειες για τους ημιτελικούς και τον εθνικό τελικό στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ετοιμάζεται για μια εβδομάδα γεμάτη Eurovision, με ζωντανές μεταδόσεις, πρόβες στο Φάληρο και έναν εθνικό τελικό που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Media
Media: Alpha: Τέλος στις συνεχείς αλλαγές – Πώς διαμορφώνεται ξανά η prime time ζώνη

Alpha: Τέλος στις συνεχείς αλλαγές – Πώς διαμορφώνεται ξανά η prime time ζώνη

Μετά από δύο εβδομάδες έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων, η prime time του Alpha επιστρέφει σταδιακά στο αρχικό της πρόγραμμα.

Media
Media: Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Η Monobala του ΣΚΑΪ διατηρεί ξεκάθαρα την πρωτιά στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών, με το Super Μπάλα Live του MEGA να μένει πίσω...

Media
Media: Survivor: Τι τηλεθέαση έκανε το βράδυ της Κυριακής

Survivor: Τι τηλεθέαση έκανε το βράδυ της Κυριακής

Χαμηλότερα από τα συνηθισμένα κινήθηκε η prime time της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου, με το Survivor να παραμένει ανταγωνιστικό στο δυναμικό κοινό

Media
Media: Survivor 9/2 : Ποια ομάδα κερδίζει την 2η ασυλία – Τι έδειξε το trailer

Survivor 9/2 : Ποια ομάδα κερδίζει την 2η ασυλία – Τι έδειξε το trailer

Οι ενδείξεις από το trailer σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που κερδίζει τον 2ο αγώνα ασυλίας.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026.

Media
Media: Survivor spoiler αποχώρηση 8/2 : ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια!

Survivor spoiler αποχώρηση 8/2 : ΚΛΕΙΔΩΣΕ! Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια!

Κλειδωμένο Survivor spoiler για το ποιος είναι ο πρώτος παίκτης υποψήφιος προς αποχώρηση. Γυναίκα…

Media
Media: Τέλος όπως το ξέραμε για το «Το ’χουμε» – Ο ΣΚΑΪ «κουρεύει» την εκπομπή του Κώστα Τσουρού

Τέλος όπως το ξέραμε για το «Το ’χουμε» – Ο ΣΚΑΪ «κουρεύει» την εκπομπή του Κώστα Τσουρού

Ανατροπές φέρνει ο ΣΚΑΪ στην απογευματινή του ζώνη, καθώς το «Το ’χουμε» με τον Κώστα Τσουρό μπαίνει σε νέα πραγματικότητα, με δραστική μείωση διάρκειας που αλλάζει τα δεδομένα για την εκπομπή.

Media