ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Έβρος: Στέλνει 6.000 μετανάστες στα σύνορα η Τουρκία!

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται Αστυνομία και Στρατός στον Έβρο, αφού εδώ και ώρες έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία μεταφέρει και πάλι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, κάνοντας πράξη την απειλή των ανοιχτών συνόρων και επανάληψης της πίεσης μετά την αρση των περιορισμών λόγω κορονοϊου Έβρος: Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε...
Έβρος: Στέλνει 6.000 μετανάστες στα σύνορα η Τουρκία!

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται Αστυνομία και Στρατός στον Έβρο, αφού εδώ και ώρες έχει παρατηρηθεί ότι η Τουρκία μεταφέρει και πάλι πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, κάνοντας πράξη την απειλή των ανοιχτών συνόρων και επανάληψης της πίεσης μετά την αρση των περιορισμών λόγω κορονοϊου

Έβρος: Για κινητικότητα από την τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων έκανε λόγο το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι στα σύνορα δεν έχουν φτάσει μεγάλοι αριθμοί μεταναστών.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρεισατεί» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν οι Τούρκοι επιχειρησούν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

Πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης όπως το Ράδιο Έβρος κάνουν λόγο για λεωφορεία που μεταφέρουν μετανάστες στην Αδριανούπολη.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήδη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr, εκτός από την περιοχή της Αδριανούπολης, κινητικότητα υπάρχει και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών, μάλιστα, φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, χθες το βράδυ στο Τυχερό και το Πέταλο άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jadarma) άναψαν  φωτιές εντός των συνόρων τους.

Σε ότι αφορά την Αστυνομία αλλά και τον Στρατό, είναι έντονη η παρουσία και μάλιστα φροντίζουν με τεχνητά μέσα – κυρίως προβολείς και φάρους – να δείχνουν ότι απ’ άκρη σ’ άκρη καθ’ όλο το μήκος των συνόρων η κινητοποίηση είναι συνεχής και ισχυρή.

Τέσσερα είναι τα κύρια σημεία όπου έχει διαπιστωθεί έντονη κινητικότητα από μεριάς Τούρκων. Στο Τυχερό, κοντά στο Διδυμότειχο, στο Πέταλο και στο Σοφικό. Το τέταρτο σημείο είναι οι Καστανιές, όπου παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό στον φράχτη, έχουν καταγραφεί δεκάδες λεωφορεία από την πλευρά της Τουρκίας να μεταφέρουν κόσμο προς τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ, στην Ανδριανούπολη.

Νίκος Τοσκίτσης

Ο Νίκος Τοσκίτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/8/1980. Πρώτος του σταθμός ήταν στα 18 του τα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Έχει εργαστεί σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες της πόλης ενώ έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ, την sportday, της Πράσινη, το sport42 και στο sdna. Με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ ασχολείται από το 2006. Ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας inpaok. Παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταναστευτικό: Κύπρος: Ίδιο θέμα με την Ελλάδα και τους Πακιστανούς

Κύπρος: Ίδιο θέμα με την Ελλάδα και τους Πακιστανούς

Όπως στην Ελλάδα έτσι και η Κύπρος πληρώνει φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Μεταναστευτικό
Μεταναστευτικό: Για ποιο λόγο πληρώνουν οι Έλληνες φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Για ποιο λόγο πληρώνουν οι Έλληνες φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Για το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού που έχει πλήξει την Ελλάδα μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μεταναστευτικό
Ελληνοτουρκικά: Τα κέρδη του Ερντογάν μετά την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία – Ο κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο

Τα κέρδη του Ερντογάν μετά την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία – Ο κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο

Για τους νικητές και τους ηττημένους των όσων ραγδαίων εξελίξεων στη Συρία μίλησε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Ελληνοτουρκικά
VIRAL: Όταν ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί μετά από αυτόν

Όταν ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί μετά από αυτόν

Τι είχε προβλέψει ο Μουαμάρ Καντάφι σε περίπτωση που χάσει την εξουσία στη Λιβύη σχετικά με τη λαθρομετανάστευση στην Ευρώπη.

VIRAL
Ελληνοτουρκικά: Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Ερωτηματικά προκαλεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα τη στιγμή που οι Τούρκοι ισχυρίζονται οτι κάνουν καλά τη δουλειά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών είναι «κόλπο» της Τουρκίας ή επιτέλους θα συμμορφωθεί;

Μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών είναι «κόλπο» της Τουρκίας ή επιτέλους θα συμμορφωθεί;

Μπορεί οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα να έχουν μειωθεί, όμως το ερώτημα είναι αυτό είναι κάτι μόνιμο ή... κόλπο από τους Τουρκους

Ελληνοτουρκικά
Μεταναστευτικό: Μεταναστευτικό: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο – Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μεταναστευτικό: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο – Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και το τι σημαίνει για το μεταναστευτικό η ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Αίγυπτο.

Μεταναστευτικό
Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

«Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

Νίκος Κοτζιάς: «Ο Ερντογάν θα κάνει παζάρι και θα πιέσει με προσφυγικά κύματα».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Φόβος στην Ε.Ε. ότι αν δοθεί βίζα οι… μισοί Τούρκοι θα έρθουν στην Ευρώπη!

Τουρκία: Φόβος στην Ε.Ε. ότι αν δοθεί βίζα οι… μισοί Τούρκοι θα έρθουν στην Ευρώπη!

Η απελευθέρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες προκαλεί ανησυχία ότι αρκετά εκατομμύρια θα θελήσουν να μετακομίσουν στην Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά