ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Η Μπαρτσελόνα καραδοκεί (και πάλι)

Με τον Ντιλέινι εκτός ομάδας πλέον, οι Καταλανοί δείχνουν έτοιμοι να «χτυπήσουν» έναν ακόμα σταρ από τον Παναθηναϊκό: Τον Νικ Καλάθη. Να δούμε αν θα τα καταφέρουν
Παναθηναϊκός: Η Μπαρτσελόνα καραδοκεί (και πάλι)

Η ιστορία, λίγο- πολύ, είναι γνωστή! Ας μην πολυλογούμε… Ο Παναθηναϊκός κάνει περικοπές, έχει ήδη ενημερώσει τους παίκτες για τις μειώσεις που θα υπάρξουν στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» των οικονομικών σε σχέση με τα περιορισμένα έσοδα που υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Ο Νικ Καλάθης σε πρώτη φάση δεν αποδέχθηκε το «ψαλίδι» στο συμβόλαιό του. Και κάπως έτσι, αν βρει το συμβόλαιο που ζητά (περίπου 2 εκατομμύρια και κάτι «ψιλά») θα μετακομίσει από τον Παναθηναϊκό.

Με προορισμό άγνωστο προς το παρόν. Όπως άγνωστο παραμένει και το που θα καταλήξει η ιστορία. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού κι έναν από τους καλύτερους γκαρντ των τελευταίων ετών στην Euroleague.

Πλέον με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να βρίσκεται εκτός ομάδας, οι Καταλανοί θα αναζητήσουν έναν περιφερειακό υψηλού επιπέδου για να καλύψουν το κενό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι «η Μπαρτσελόνα με τις περικοπές που θα γίνουν δεν μπορεί να προσφέρει τα 2,2 εκατομμύρια στον Καλάθη» όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ισπανίας.

Όμως σίγουρα η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό αλλά και προοπτική, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

Πιθανότατα να ποντάρει εκεί με δεδομένο ότι μπορεί να προσφέρει στον Καλάθη μια θέση στο ρόστερ ομάδας που έχει στόχο και μπορεί τόσο να δηλώσει παρουσία στο φάιναλ φορ όσο και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Όπως επίσης και να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Ισπανική Λίγκα.

Όλα μετράνε για τον Νικ Καλάθη που σίγουρα δεν θα αφήσει… αδιάφορη την Ευρώπη και απομένει να δούμε που θα καταλήξει το όλο θέμα. Παράλληλα, έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα «χτυπάει» κι άλλον «σταρ» του Παναθηναϊκού.

Το είχε καταφέρει κατά το παρελθόν με δύο παίκτες των οποίων το συμβόλαιο είχε λήξει αλλά και με έναν ακόμα που του είχε καταθέσει πρόταση ο Παναθηναϊκός αλλά βρέθηκε στην Καταλονία.

Πρόκειται για έναν μεγάλο σταρ, που κάμποσα χρόνια αργότερα, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού προκαλώντας… πάταγο στην Ευρώπη.

2002: Η «αρπαγή» του Μποντιρόγκα

Καλοκαίρι του 2002. Η σεζόν έχει ολοκληρωθεί, το πρωτάθλημα έχει χαθεί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι MVP.

Οι «πράσινοι» προτίθενται να προχωρήσουν σε μειώσεις (ενόψει διετούς μετακόμισης στο Σπόρτιγκ λόγω Ολυμπιακών Έργων) και ο Μποντιρόγκα γράφει τους τίτλους τέλους στη σχέση του με τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο του ραντεβού με τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο είναι… εθιμοτυπικό. Ουσιαστικά αποχαιρετίζονται. «Δεν ξέρω τι άλλο να προσφέρω, ο κύκλος μου έχει κλείσει» έλεγε ο Μποντιρόγκα πριν αγκαλιαστεί και αποχαιρετήσει τους πάντες.

Το ίδιο βράδυ πλήθος οπαδών τον αποθεώνουν και τον ευχαριστούν, έξω από το σπίτι του. Ο Μποντιρόγκα μετακομίζει στην Μπαρτσελόνα και την  οδηγεί στην πρώτη της Euroleague το 2003!

2006: Η «βεντέτα» με τον Λάκοβιτς

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει ήδη αποχωρήσει για τους Ρόκετς και ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να ανανεώσει τον Γιάκα Λάκοβιτς που ήδη είχε κλείσει τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Η συμπεριφορά του Σλοβένου ήταν… περίεργη και η κατάσταση «παίρνει φωτιά» όταν για τρεις μέρες δεν μπορούν να τον βρουν στο τηλέφωνο.

Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Ράντε Φιλίποβιτς (ατζέντης του) κι ενημερώνει ότι ο παίκτης του βρήκε το συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου που έψαχνε, στην Μπαρτσελόνα!!!

Προκαλείται ο οργή όλων, ειδικά του Ομπράντοβιτς που από τότε… έκοψε την «καλημέρα» στον Σλοβένο και δεν τον χαιρέτησε ούτε όταν μερικούς μήνες αργότερα πήγε στο ξενοδοχείο να επισκεφτεί την ομάδα (πριν την πρεμιέρα της Euroleague 2006-2007 με την Μπανταλόνα).

Η ιστορία του Σάρας και της Μπαρτσελόνα

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1999 και ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει τις επαφές του με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Υπάρχει προσύμφωνο με τον παίκτη που μόλις είχε ολοκληρώσει μια καλή χρονιά στην Λιέτουβος Ρίτας, αλλά η υπόθεση δεν προχωράει εξαιτίας του… πατέρα του.

Πρώτον, πίστευε ότι ο γιος του ήταν ακόμα πολύ μικρός προκειμένου να πάει σε μια ομάδα που ήθελε «εδώ και τώρα» το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κάπως έτσι ο Σάρας βρέθηκε τότε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα αλλά το θέμα ήταν… πιο βαθύ!!!

Τόσο ο πατέρας του όσο και ο Σαρούνας ήταν φανατικοί υποστηρικτές της (ποδοσφαιρικής) Μπαρτσελόνα και ένα καλοκαίρι αργότερα, με το προσύμφωνο του Παναθηναϊκού να έχει απενεργοποιηθεί πλέον, ο παίκτης «ταξιδεύει» στην Βαρκελώνη και στην αγαπημένη του ομάδα.

Επτά καλοκαίρια αργότερα ο Παναθηναϊκός θα κάνει την «ρελάνς» και θα αποκτήσει τον παίκτη τον οποίο ήθελαν τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και ο Ολυμπιακός. Και το καλοκαίρι του 2012 ο Σάρας θα φύγει πάλι από τον Παναθηναϊκό (αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης) για να παίξει στην Μπαρτσελόνα!!!

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ