ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Βόβορας: «Παρουσιάστηκε καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Βόβορας μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στο παρκέ στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την ήττα της ομάδας του ο Βόβορας είπε: «Νομίζω ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια...
Βόβορας: «Παρουσιάστηκε καλύτερος ο Ολυμπιακός»

Ο Γιώργος Βόβορας μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στο παρκέ στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την ήττα της ομάδας του ο Βόβορας είπε: «Νομίζω ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια παρουσιάστηκε καλύτερος. Ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν σημαντικό για τη ψυχολογία του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός ήταν ήρεμος, πήρε καλές επιλογές, σκόραρε 22π. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά είχαμε βιαστικές επιλογές. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 12-22 και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή, γιατί το έχω ζήσει πολλές φορές και είναι λογικό, είναι πως πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια από την άμυνα.

Είμαστε μια νεανική ομάδα, είχαμε την πίεση ως γηπεδούχοι. Όμως, αργήσαμε να μπούμε σε αυτή την αμυντική νοοτροπία. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στη συνέχεια, στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο. Σταματήσαμε τη δημιουργία του Ολυμπιακού.

Όταν επιστρέψαμε στο -4 με καλή άμυνα, εκεί είχαμε χαμένα κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά και κάποιες βιαστικές επιλογές. Αυτές δεν μας επέτρεψαν να αλλάξουμε το μομέντουμ του παιχνιδιού».

Για το αν ήταν κέρδος η αντίδραση της ομάδας του εν τέλει: «Έχουμε πει από την αρχή πως η ομάδα χτίζεται. Θέλουμε να πιέζουμε και να κάνουμε παγίδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Ξέρω πως το άγχος και η πίεση είναι μεγάλα στους παίκτες.

Όλοι είχαν επιθυμία και θέληση να κερδίσουν. Όμως, αργήσαμε να μπούμε στην άμυνα όταν έπρεπε. Πρέπει να πάρουμε αυτό το μάθημα. Δεν μπορείς να δίνεις το δικαίωμα σε μια μεγάλη ομάδα, σαν τον Ολυμπιακό, να πάρει τη ψυχολογία. Δώσαμε εύκολα καλάθια στο ποστ στον Πρίντεζη, δώσαμε εύκολο σκορ.

Όμως, προσπαθήσαμε, το γυρίσαμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερα paint touches στην επίθεση, να βρούμε καλύτερα σουτ. Μας στοίχισε αυτό επιθετικά. Παίξαμε με δύο διαφορετικούς πλέι μέικερ στη Χίμκι και δυο διαφορετικούς σήμερα. Είναι δύσκολο για την ομάδα. Δεν το λέως ως δικαιολογία».

Για τα βιαστικά τρίποντα που πήρε η ομάδα του όταν πλησίασε στην τέταρτη περίοδο: «Αυτό είπα πριν από λίγο. Όταν πήγαμε στο -4 με την άμυνά μας, η έντονη επιθυμία μας να περάσουμε μπροστά μας οδήγησε να πάρουμε βιαστικές επιλογές. Δεν είχαμε το paint touch, δεν δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις. Βέβαια, είχαμε τρία σουτ που ήταν open spot. Θα μπορούσαν να μπουν και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Δεν είχαμε την ηρεμία να βγάλουμε καλύτερο σουτ».

Για το γεγονός πως ο Παπαπέτρου λειτουργούσε ως πλέι μέικερ και για τις απουσίες στη θέση «1» σημείωσε ο Βόβορας: «Ξέρουμε πως η θέση του πόιντ γκαρντ είναι η πιο σημαντική σε αυτό το επίπεδο. Μας στοίχισε, χάσαμε κάποιες επιθέσεις γιατί δεν έχουμε δουλέψει τόσο πολύ αυτά τα σχήματα.

Χάσαμε κάποιες λεπτομέρειες, ένα καλό screen, το σωστό timing. Αυτό θέλει δουλειά. Έτσι θα έχεις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες. Δεν είναι εύκολο μέσα σε δυο μέρες να φτιάξεις ένα παιχνίδι με δύο άλλους πλέι μέικερ.

Όμως, η χρονιά είναι δύσκολη φέτος. Όλοι θα αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις μέσα από τη δουλειά και να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία. Είμαι σίγουρος πως θα την έχουμε. Αν αυτή η ομάδα συνεχίσει να παλεύει στην άμυνα, θα είναι όπως πρέπει».

Για τα 39:13 που αγωνίστηκε ο Παπαπέτρου: «Ο Ιωάννης έπαιξε σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις, από το “2” μέχρι το “5”. Μπορούμε να κερδίζουμε πολλά με τον τρόπο παιχνιδιού του. Όταν είσαι συνέχεια πίσω προσπαθείς να αλλάξεις το μομέντουμ και τις ισορροπίες, αλλάζοντας σχήματα. Ο Ιωάννης είναι παίκτης – κλειδί σε αυτό. Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε για τόσα λεπτά».

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ