ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιώργος Δώνης: Γενναίες αποφάσεις με προσωπικό κόστος

Γιώργος Δώνης: Κλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες να πάρει θαρραλέες αποφάσεις για το κοινό του μέλλον με το «τριφύλλι».
Γιώργος Δώνης: Γενναίες αποφάσεις με προσωπικό κόστος

Γιώργος Δώνης: Κλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες να πάρει θαρραλέες αποφάσεις για το κοινό του μέλλον με το «τριφύλλι».

Μέσα σε λιγότερο από ημέρα ο τεχνικός των «πράσινων» είδε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Αρχικά, λόγω δικής του πρωτοβουλίας να θέσει θέμα προπονητή. Ενδεχομένως αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης που τελικά έλαβε, να την είχε ανάγκη.

Πολύ λογικό να αισθανόταν ξεκρέμαστος και να ήθελε να κάνει μία «ένεση» αυτοπεποίθησης, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να είναι σκιές των αθλητών που ήταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες. Ο Γιώργος Δώνης, σε καμία περίπτωση, δεν θέλει να τελειώσει το όνειρό του τόσο σύντομα. Το «τριφύλλι» αποτελεί στόχος καριέρας. Να μπορέσει να κάνει τη διαφορά, να είναι ο παράγοντας που αγωνιστικά θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό.

Γιώργος Δώνης: Η σκέψη παραίτησης

Η αρχική του σκέψη ήταν, πράγματι, να παραιτηθεί. Την εξέφρασε στους δημοσιογράφους και αμέσως μετά στα αποδυτήρια, στους ποδοσφαιριστές του. Όπως κατέγραψε το Sportime, ο Νίκος Νταμπίζας διαφώνησε με την αντιμετώπιση αυτή. Προσπάθησε δε άμεσα να βγάλει από το μυαλό του συνεργάτη του οποιονδήποτε ενδοιασμό για το μέλλον. Ο Δώνης είχε αποφασίσει, όμως, να συναντηθεί και με τον Γιάννη Αλαφούζο πριν καταλήξει στο τι θα κάνει. Το ζήτησε και ο μεγαλομέτοχος ανταποκρίθηκε. Από αυτό και μόνο, ότι η συνεργασία των εμπλεκόμενων πλευρών θα συνεχιζόταν ήταν το πιθανότερο.

Η αρχική δύσκολη απόφαση ήταν να θέσει θέμα προπονητή ο ίδιος. Η επόμενη να παραμείνει, τελικά, σε ένα φθοροποιό περιβάλλον που είναι άγνωστο αν μπορεί να γυρίσει και να αποτελέσει αρωγό πλέον της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο Δώνης δεν παίζει την καριέρα του στους «πράσινους». Ομάδα και να φύγει, θα βρει. Χάντερσφιλντ, Ζάμαλεκ, Αλ Αχλί τον ενόχλησαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Η δύσκολη απόφαση παραμονής έγκειται με την καθημερινή τριβή του ονόματός του σε ένα ασθενές περιβάλλον.

Σε αντίθεση με τον Νταμπίζα, ο Γιώργος Δώνης υπήρξε δόξα του συλλόγου. Μέλος της χρυσής γενιάς των ημιτελικών Champions League το 1996! Αίγλη που, ανοικτά, κινδυνεύει πλέον να χάσει…

«Κόουτς μείνε και θα το γυρίσουμε»

Ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» είναι τελείως εκτός του καλού τους εαυτού, λογίζεται δεδομένο. Ο Παναθηναϊκός νοσεί, ωστόσο το σημαντικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές δεν τα έχουν με τον προπονητή. Σπανίζει αυτό. Τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία, διότι όσοι δεν αγωνίζονται έχουν πράγματι παράπονα και τα μεταφέρουν δεξιά και αριστερά. Μετά την παρέμβαση Νταμπίζα, ώστε να άρει και τη σκέψη παραίτησης, ο Δώνης δέχτηκε και άλλη. Από τους παίκτες του, το βράδυ της Κυριακής που η ομάδα διανυκτέρευσε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε το sportime.gr, λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών τον επισκέφθηκε στο δωμάτιό του. Τα λόγια τους άγγιξαν τον Δώνη, που και πάλι, όμως, ήθελε συνάντηση με τον Αλαφούζο. «Κόουτς, δεν θέλουμε να φύγεις. Εμείς φταίμε και θα το γυρίσουμε. Μην σκέφτεσαι να παραιτηθείς, μείνει», μετέφεραν στον 49χρονο προπονητή. Ο Δώνης τούς εξήγησε το σκεπτικό του, πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει κακό στην ομάδα με την παρουσία του και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη.

Η ενόχληση και η αποζημίωση που δεν ζήτησε!

Σήκωσε μπόλικη συζήτηση το λαμβάνειν του Δώνη, σε περίπτωση που η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσιζε να τερματίσει τη συνεργασία μαζί του. Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά και τα περί 7ψήφιας αποζημίωσης ισχύουν μόνο στα χαρτιά. Η ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που έφευγε ο προπονητής οικειοθελώς θα μπορούσε ήδη να έχει πληρωθεί έως σήμερα από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν.

Σε περίπτωση που επέμενε ο Δώνης να παραιτηθεί, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2018, θα έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο στον σύλλογο. Όπως σε αντίθετη περίπτωση απόλυσης, προβλέπεται το αντίθετο. Το «τρένο» είπε συγκεκριμένα πράγματα επάνω σε αυτό στον Γιάννη Αλαφούζο. Το ρεπορτάζ του www.sportime.gr δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο Δώνης δεν ζήτησε ευρώ αποζημίωσης από τον μεγαλομέτοχο. Αυτό δείχνει πολλά, για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τους «πράσινους».

Στον Γιάννη Αλαφούζο ο Δώνης τόνισε ότι αν ο μεγαλομέτοχος θεωρεί πως δεν είναι σε θέση, προπονητικά, να βοηθήσει άλλο την ομάδα να «σβηστεί» η μεταξύ τους ρήτρα και να φύγει μόνο με τα δεδουλευμένα. Αλαφούζος και Νταμπίζας τον στήριξαν ανοικτά και δεν συζητήθηκε περισσότερο το αν θα μείνει ή όχι, αλλά πως η ομάδα θα μπορέσει να συνέλθει από εδώ και στο εξής.

Ο Γιώργος Δώνης εμφανιζόταν πολύ ενοχλημένος για όσα βγήκαν προς τα έξω αυτό το διάστημα. Όχι για την κριτική στο πρόσωπό του, για την οποία είναι συνηθισμένος. Περισσότερο για τα όσα μεταφέρονταν παραποιημένα, όπως για την ομιλία Νταμπίζα στους παίκτες. Μπορεί να μην ήταν παρών ο ίδιος, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν ήταν στον βαθμό σκληράδας και… ατάκας που διοχετεύτηκε!

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η Ρόμα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με Σβιλάρ, Γκολίνι, Ντιμπάλα, Σουλέ, και Τσιμίκα στις επιλογές.

Ποδόσφαιρο
VIRAL: Τι απάντησε ο Good Job Nicky στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου για το βίντεο της με το Dark Side of the Moon

Τι απάντησε ο Good Job Nicky στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου για το βίντεο της με το Dark Side of the Moon

Ο Good Job Nicky απάντησε με λογοπαίγνιο στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου κάτω από TikTok βίντεο με το Dark Side of the Moon.

VIRAL
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Προσέχει για να έχει για Σαντίνο Αντίνο

Παναθηναϊκός: Προσέχει για να έχει για Σαντίνο Αντίνο

Ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγάλη μεταγραφή του Σαντίνο Αντίνο θα πρέπει να κάνει και τη διαχείριση για το πότε θα μπει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Ρόμα: Ζωντανά στον ΑΝΤ1 η τελευταία αγωνιστική του Europa League

Παναθηναϊκός – Ρόμα: Ζωντανά στον ΑΝΤ1 η τελευταία αγωνιστική του Europa League

Μπροστά σε ένα ματς υψηλού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, σε μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για αριστερό μπακ και χαφ, δεν έρχονται ο Καμπίνι και ο Κραλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο