ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

AEK Μεταγραφές: Με έναν δεύτερο Αραούχο «χτυπάει» πρωτάθλημα – Το νέο γήπεδο και το σχήμα του Αλμέιδα

AEK Μεταγραφές: Ο φορ που μπορεί να δώσει προβάδισμα τίτλου στην Ενωση, το boost από την «Αγιά Σοφιά» και το σχήμα του Αλμέιδα
AEK Μεταγραφές: Με έναν δεύτερο Αραούχο «χτυπάει» πρωτάθλημα – Το νέο γήπεδο και το σχήμα του Αλμέιδα

AEK Μεταγραφές: Χωρίς το βαρίδι της Ευρώπης στην πλάτη της, η ΑΕΚ έχει μια «χρυσή» ευκαιρία για να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Super League.

Οι συγκυρίες και το timing στο ποδόσφαιρο – όπως και σε κάθε τομέα της ζωής – είναι τα πάντα. Αμφότερα αποτελούν εξωτερικούς παράγοντες, αλλά ακόμα κι έτσι, εκείνος που θέλει να πετύχει, μπορεί να τους εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η ΑΕΚ έχει φέτος μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για να διεκδικήσει τον τίτλο της Super League, αλλά και να τον κατακτήσει. Μετά από τέσσερα χρόνια, οι συγκυρίες, μία προς μία αρχίζουν να στρώνονται όμορφα στους «κιτρινόμαυρους».

Γκρίνια για αποκλεισμό στην Ευρώπη δεν υπάρχει, ο Ματίας Αλμέιδα αποτελεί κανονικό προπονητή, η δουλειά γίνεται με χαμηλά την μπάλα και – το κυριότερον – ο ανταγωνισμός «χωλαίνει».

AEK Μεταγραφές: Οι ανταγωνιστές σε κρίση

Ουδείς εκ των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού φαντάζει άτρωτος. Άπαντες έχουν τα προβλήματά τους και διανύουν μια μεταβατική περίοδο. Όλοι τους ψάχνονται για να δημιουργήσουν ομοιογένεια. Μια ομοιογένεια, την οποία – τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο – οι «κιτρινόμαυροι» βαδίζουν στο κατάλληλο μονοπάτι για να την κατακτήσουν.

Αυτό που λείπει, είναι ορισμένες πινελιές. Οι λεπτομέρειες, άλλωστε, κάνουν τη διαφορά. Δύο από αυτές είναι οι δύο must μεταγραφές που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν: Σέντερ μπακ και κεντρικός επιθετικός.

Για τον κεντρικό αμυντικό, η διαδικασία κινείται ταχύτερα, μιας και με έναν ικανό παρτενέρ, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει το κεφάλι του (σχεδόν) ήσυχο στα μετόπισθεν. Η περίπτωση του Βέρνον Ντε Μάρκο της Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν μια από αυτές που εξετάστηκε.

Φυσικά και η νευραλγική θέση του μπακ ορίζεται ως must, μιας τόσο ο Μισελέν (συνεχίζονται οι συζητήσεις με Μπορντό), όσο και ο Ρότα δεν αποτελούν σταθερές επιλογές του προπονητή της Ενωσης.

ΑΕΚ Μεταγραφές: Φορ – κυνηγός ή Βαρύ «εννιάρι»;

Υπάρχει όμως και η προσθήκη ενός σέντερ φορ που βρίσκεται στα σκαριά. Και αυτή η κίνηση αποτελεί τον «X-Factor», ο οποίος μπορεί να φέρει πρωτάθλημα στην πρώτη χρονιά λειτουργίας της «OPAP Arena».

Έχετε ήδη ενημερωθεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί και θέλει (σημαντικό το δεύτερο) να τα «σπρώξει» για έναν επιθετικό κλάσης.

Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι η φύση του στράικερ που θα πάρει η ΑΕΚ. Διότι μέχρι στιγμής έχει τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Αμφότεροι ελαφριά κορμιά που μπορούν να δημιουργήσουν από μόνοι τους φάση.

Επομένως, στην τριάδα που χρησιμοποιεί ο Αλμέιδα θα χρειαστεί και τρίτο φορ – περιφερειακός κυνηγός ή μήπως ένα «βαρύ» κορμί με έφεση στο εύκολο γκολ μέσα στο «κουτί». Κόντρα σε κλειστές άμυνες, το δεύτερο καλούπι, ίσως να είναι πιο χρήσιμο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει και η έξτρα ώθηση που θα δώσει η «Αγιά Σοφιά». Η έδρα αποτελεί μέγιστο όπλο. Τους εντός έδρας αγώνες να πάρουν οι παίκτες του Αλμέιδα, το πράγμα φτιάχνει από μόνο του.

Επομένως, τίθεται ένα πολύ σημαντικό δίλημμα για την Ενωση, η οποία απέχει δύο – τρεις αποφάσεις είτε από την επιτυχία, είτε από μια αποτυχία.

Εφόσον βρει τις περιπτώσεις παικτών που χρειάζεται και σε συνδυασμό με την κρίση ταυτότητας των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ περισσότερο και την αστάθεια του Παναθηναϊκού λιγότερο, η ΑΕΚ μπορεί να «χτυπήσει» για πρωτάθλημα.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Αυτός πρέπει να παίζει στο 10

Ολυμπιακός: Αυτός πρέπει να παίζει στο 10

Ο Ολυμπιακός δεδομένα έχει θέμα με τους δύο επιθετικούς και το σχήμα δεν βγαίνει, αυτός είναι ο παίκτης για το 10

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιώργος Κούτσιας: Ομάδα έκπληξη κινείται για την απόκτησή του

Γιώργος Κούτσιας: Ομάδα έκπληξη κινείται για την απόκτησή του

Ο Γιώργος Κούτσιας είναι κοντά στο να αποχωρήσει από τη Λουγκάνο αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δοθούν αρκετά χρήματα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Γιάγκουσιτς

Παναθηναϊκός: Αποθέωση για Γιάγκουσιτς

Ο Γιάγκουσιτς ακόμα δεν έχει παίξει αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα σούπερ παίκτη όπως φαίνεται από την αποθέωση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα: Φοβερό! Ο Λαπόρτα παραιτήθηκε για να μπορεί να ξαναβγεί πρόεδρος

Μπαρτσελόνα: Φοβερό! Ο Λαπόρτα παραιτήθηκε για να μπορεί να ξαναβγεί πρόεδρος

Ο Λαπόρτα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Μπαρτσελόνα αλλά όλο αυτό έγινε προκειμένου να μπορεί να ξαναβγεί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ματίας Αλμέιδα: Η Σεβίλλη κινδυνεύει με υποβιβασμό

Ματίας Αλμέιδα: Η Σεβίλλη κινδυνεύει με υποβιβασμό

Η Σεβίλλη του Ματίας Αλμέιδα δε θα πρέπει να νιώθει και πολύ άνετα μετά την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καβάλα: Κλείνει Μανουσάκη κάτω από τα γκολπόστ

Καβάλα: Κλείνει Μανουσάκη κάτω από τα γκολπόστ

Τρίτη 10/2 είναι η μεγάλη μέρα, αυτή των υπογραφών, με την Καβάλα να ενσωματώνει τον Έλληνα τερματοφύλακα στο δυναμικό της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οι δύο επιθετικοί δεν τραβάνε

Ολυμπιακός: Οι δύο επιθετικοί δεν τραβάνε

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο θέμα με τις σέντρες αλλά ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να δει και το ζήτημα με τους δύο επιθετικούς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε ένα κλαδί ελιάς στον Στέλιο Μανωλά

ΑΕΚ: Ο Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε ένα κλαδί ελιάς στον Στέλιο Μανωλά

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε το παρών στην κοπή πίτας των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και έκανε ένα ωραίο δώρο στον πρόεδρο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Απίστευτο! Έχει 25 περισσότερες κίτρινες κάρτες από τον Ολυμπιακό και 24 από τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Απίστευτο! Έχει 25 περισσότερες κίτρινες κάρτες από τον Ολυμπιακό και 24 από τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ σα να παίζει το ξύλο του αιώνα μέσα στα παιχνίδια της, έχει μεγάλη διαφορά καρτών από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ποδόσφαιρο