ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έτσι όπως παίζει δεν παίρνει πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ με την προσέγγιση που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να λέει πως είναι φαβορί για το πρωτάθλημα
Η ΑΕΚ έτσι όπως παίζει δεν παίρνει πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ δεν μοιάζει με την περσινή. Δεδομένο αυτό. Φάνηκε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σε αυτό το παιχνίδι μάλλον μπήκε και η τελεία σε αυτήν την άποψη. Δεν αμφισβητείται αυτό. Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα; Βαθμολογικά ναι, στο -1 είναι. Αγωνιστικά όχι.

Η περσινή κυριαρχική ΑΕΚ δεν εμφανίζεται φέτος στη Super League. Φέτος παίζει για το αποτέλεσμα. Κατά κάποιους σωστά. Το αποτέλεσμα όμως δεν τον δικαιώνει τον Αλμέιδα. Το 2-2 από 0-2 με τον ΠΑΟΚ είναι δυνατό καμπανάκι. Δυνατό ήταν και το 2-1 από 0-1 με τον Παναθηναϊκό. Αλλά αυτό ήταν ένα ματς εκτός έδρας.

Και είχε προηγηθεί με ένα γκολ. Εδώ προηγήθηκε με δύο. Και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Η ΑΕΚ όμως μετά το 2-0 έφυγε από το γήπεδο. Προσπαθούσε απλά να καλύψει χώρους.

Σύμφωνοι, είχε και την ατυχία πάλι να χάσει τον Λιβάι Γκαρσία. Να μην μπει στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι όμως υπάρχουν επιλογές που είναι υπό συζήτηση. Πολλές. Η 4άδα της άμυνας πάλι η ίδια. Και αν ο Μουκουντί με τον ΠΑΟΚ ήταν καλός (έχει ευθύνη βέβαια στην προβολή του Οζντόεφ, θα μπορούσε να πάει καλύτερα), Ρότα, Χατζισαφί δεν είχαν δυνάμεις. Ο Έλληνας μπακ φάνηκε. Έχει παίξει τρία ντέρμπι σε 8 ημέρες, λογικό.

Πάλι απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γκατσίνοβιτς. Στον άξονα. Ο σέρβος πουθενά τακτικά. Μόνο στη φάση του γκολ εμφανίστηκε. Με σωστό positioning και σωστό πλασέ. Αλλά μετά πουθενά.

Πάλι Σιμάνσκι, Γιόνσον εκεί μετά το 65′. Χάθηκε και πάλι το κέντρο, το σύνολο οπισθοχώρησε. Σα να φαινόταν πως θα ισοφαριστεί. Ο Αλμέιδα δεδομένα έχει αλλάξει τον ρου της ιστορίας της ΑΕΚ. Χιλιοειπωμένο και δεδομένο. Αλλά σα να φοβάται να ρισκάρει. Ο Φερνάντες μπήκε αργά. Και κατάφερε όταν πήρε μπάλα, να ταλαιπωρήσει λίγο. Να αγχώσει τον ΠΑΟΚ. 

Η ΑΕΚ πάντως έτσι όπως παίζει δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Πλέον, θα πρέπει να πάρει όλα τα ματς για να το καταφέρει. Γίνεται; Πολύ αισιόδοξο.

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης*! 21+ (*Ισχύουν Όροι&Προϋποθέσεις)

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αναπληρωματικό δεξιό μπακ

Ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αναπληρωματικό δεξιό μπακ

Η ΑΕΚ είναι στην αγορά για την απόκτηση δεξιού μπακ αλλά με αυτά που κάνει ο Ρότα δεν μπορεί να τεθεί θέμα βασικού

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Την πιστεύουν την ΑΕΚ στην Ευρώπη και μάλιστα την τοποθετούν και στην 3η θέση των φαβορί για κατάκτηση στο Conference League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Η… προστασία που παρείχε η πρώην διοίκηση στον Ματίας Αλμέιδα, η Ισπανία που είναι αλλιώς και η δικαίωση με την απομάκρυνση του. 

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άνοιξε ο δρόμος της ΑΕΚ για την 8άδα του Conference League

Άνοιξε ο δρόμος της ΑΕΚ για την 8άδα του Conference League

Τα αποτελέσματα στα πιθανά «σταυρώματα» της ΑΕΚ στο Conference League δημιουργούν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για πρόκριση στην 8άδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Χαμένη ευκαιρία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

UEFA Ranking Ελλάδα: Χαμένη ευκαιρία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περιμέναμε κι αυτό είχε κόστος στο UEFA Ranking της Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει βρει παίκτες για την ΑΕΚ ο Ριμπάλτα

Έχει βρει παίκτες για την ΑΕΚ ο Ριμπάλτα

Καλά πάει το... ψάξιμο για το καλοκαίρι του Χαβιέρ Ριμπάλτα μια και προχωράει 2-3 σημαντικές περιπτώσεις για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πρέπει να δει το Λεβαδειακό σαν ντέρμπι για πολλούς λόγους

Η ΑΕΚ πρέπει να δει το Λεβαδειακό σαν ντέρμπι για πολλούς λόγους

Για παραπάνω από ένα λόγο το ματς της ΑΕΚ με το Λεβαδειακό είναι δύσκολο και η ομάδα πρέπει να το δει έτσι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking: Στους 46.312 βαθμούς η Ελλάδα – Χωρίς κέρδος μετά την ήττα του Ολυμπιακού

UEFA Ranking: Στους 46.312 βαθμούς η Ελλάδα – Χωρίς κέρδος μετά την ήττα του Ολυμπιακού

Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Λεβερκούζεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να προσθέσει βαθμούς...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κρατάει και τους δύο

ΑΕΚ: Κρατάει και τους δύο

Πέτυχε σε γενικές γραμμές το πλάνο με Γιόβιτς και Βάργκα στην Τούμπα, ο Νίκολιτς αναμένεται να το διατηρήσει στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο