ΑΕΚ

Ωδή στο Νο20 της ΑΕΚ, τον Πέτρο Μάνταλο

Η ΑΕΚ βλέπει τον Πέτρο Μάνταλο να κάνει την πιο ουσιαστική σεζόν στην καριέρα του και υπάρχει λόγος για αυτό
Ωδή στο Νο20 της ΑΕΚ, τον Πέτρο Μάνταλο

Η ΑΕΚ μέσα σε μια μόλις αγωνιστική τα έφερε όλα Τούμπα. Η νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τις γκέλες Παναθηναϊκού, Ολυμπιακό την έχει φέρει σε ισχυρή θέση στη Super League 1.

Βέβαια ακόμα απομένουν 8 αγωνιστικές. Όλα μπορούν να αλλάξουν την Τετάρτη κιόλας αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει στο Βόλο (5/4, 18:00).

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ όμως είχε πολλούς πρωταγωνιστές και παρά το σοκ από την απόφαση του Κουλμπάκοφ, ο οποίος δεν απάντησε ποτέ γιατί ακύρωσε το γκολ του Άμραμπατ. Τον Σέρχιο Αραούχο και όχι μόνο για το γκολ του. Τον Ντομαγκόι Βίντα και τον Γιώργο Τζαβέλλα. Ειδικά ο κροάτης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Από κοντά και ο Έλληνας στόπερ που μάλλον κάλυψε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την απουσία του Μουκουντί.

 

Το διπλό όμως στη Θεσσαλονίκη έχει φέρει και ένα ίσως πρωτοφανές κύμα αναγνώρισης. Είναι μάλλον η πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2015, οπότε και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ που ο Πέτρος Μάνταλος αποθεώνεται. Η ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο έπαιξε το ρόλο της.

Γνωστό και ειπωμένο τι έχει περάσει ο κάπτεν της Ένωσης από την ημέρα που άφησε την Ξάνθη για να ενταχθεί στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής.

Ήταν μια μεταγραφή που γέννησε προσδοκίες, υπερβολές. Εν μέρει λογικές.

Η ΑΕΚ και ο κόσμος της για πρώτη φορά ζούσαν την παράνοια των χαμηλότερων κατηγοριών.

Ο Μάνταλος παρουσιάστηκε από μεγάλη μερίδα των οπαδών αλλά και των ΜΜΕ ως ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Σε αυτό μέτρησε και το γεγονός πως εμφανιζόταν ως στόχος και του Ολυμπιακού.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

ΑΕΚ: Ωδή στον Πέτρο Μάνταλο

 

Ο ίδιος προσπάθησε να ανταποκριθεί στο ρόλο. Τεχνικά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, πνευματικά όμως ήταν δύσκολο έως αδύνατο να σηκώσει το βάρος του ηγέτη μιας ολόκληρης ΑΕΚ.

Η ατυχία του χτυπά δυο φορές την πόρτα, υπέστη ρήξη χιαστού. Ίσως κάποιος άλλος στη θέση του ακόμα και να είχε παρατήσει το ποδόσφαιρο.

Η πτωτική πορεία της ΑΕΚ με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών, πλάνων και το γεγονός πως έμενε εκτός πρωταθλήματος από το Νοέμβριο έριχνε το ανάθεμα πάνω του.

 

Δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, αυτό που συνέβαινε ήταν και έως ένα βαθμό άδικο. Η ΑΕΚ, άλλωστε, είναι ίσως η ομάδα από τις μεγάλες που γίνεται τόση κουβέντα για πρόσωπα.

Άλλες φορές μόνο θετικά (Μίμης Παπαϊωάννου, Κώστας Νεστορίδης, Στέλιος Σεραφείδης, Θωμάς Μαύρος μερικά από τα παραδείγματα) είτε θετικά και αρνητικά σε ένα ατέρμονο debate (Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντέμης Νικολαίδης).

 

Τις φορές που ήρθαν προτάσεις από το εξωτερικό, υπήρξαν περιπτώσεις που το είδε θετικά. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης όμως δεν το συζητούσε. Ο Μάνταλος δε θα έφευγε από την ΑΕΚ.

 

Ο ρόλος του Αλμέιδα

 

Η έλευση του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ βελτίωσε τη συνολική εικόνα της ομάδας αλλά εμφανώς και ένα σημαντικό γκρουπ ποδοσφαιριστών. Ρότα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Αραούχο φυσικά, μπορούν να λένε πως είναι καλύτεροι από άλλες σεζόν.

Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει εμφατικά και ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Αλμέιδα μετά και από τις συζητήσεις που είχε κάνει με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή αλλά και με σημαντική προεργασία, κατανόησε νωρίς ποιον ρόλο θα μπορούσε να υπηρετήσει.

 

Ο Μάνταλος θα ήταν ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής που θα ερχόταν από τον πάγκο. Ο προπονητής της ΑΕΚ μάλιστα ήταν σίγουρος. Ο Μάνταλος είναι ένα 8άρι πολυτελείας που μπορεί να βοηθήσει στη μεταφορά της μπάλας χωρίς να χρειαστεί μάλιστα να διανύσει πολλά μέτρα.

Στο δικό του μυαλό ήταν ο ιδανικός μπακ απ του Πινέδα. Μια και πριν τραυματιστεί ο Γκαρσία, ο μεξικανός έπαιζε κατά κύριο ρόλο δίπλα σε Σιμάνσκι ή Γιόνσον.

 

Οι αριθμοί που το αποδεικνύουν

 

Ο Μάνταλος φέτος μετρά 29 εμφανίσεις με την ΑΕΚ με 5 γκολ και 6 ασίστ σε περίπου 1.200 λεπτά παρουσίας μέσα στο γήπεδο. Από αυτά τα 6 ματς/4 γκολ είναι στο Κύπελλο.

Στο πρωτάθλημα από τα 28 παιχνίδια δεν έχει αγωνιστεί στα 5. Ήταν εκτός αποστολής στη νίκη 4-0 στο Βόλο και στην ήττα 2-1 στα Γιάννενα. Στον πάγκο σε άλλα 3 παιχνίδια χωρίς να παίξει. Στη νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού και στις ήττες 2-0 από τον ΠΑΟΚ, 1-3 από τον Ολυμπιακό.

Από τα 23 ματς που έχει παίξει, βασικός όμως ήταν μόλις στα 4. Στα δύο με τη Λαμία (δύο νίκες), στη νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ ενώ ξεκίνησε και στην ήττα από το Βόλο στη Ριζούπολη αλλά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

 

Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Ο Αλμέιδα έχει επιλέξει φέτος τον Μάνταλο για ένα συγκεκριμένο ρόλο στη δική του ΑΕΚ και εκείνος τον υπηρετεί καλύτερα από ποτέ.

Το βάρος της ηγεσίας έχει φύγει από πάνω του, ακόμα και το περιβραχιόνιο πλέον δεν είναι στις αρμοδιότητές του. Η λίστα των αρχηγών δεν τον περιλαμβάνει, δική του η επιθυμία.

Αν και αυτό δεν έχει στερήσει την ουσιαστική του παρουσία στα αποδυτήρια της ομάδας.

 

Ο Πέτρος Μάνταλος διάγει τις πιο ευτυχισμένες του στιγμές στην ΑΕΚ και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μόνο στο Ισραήλ βλέπουν φως!

ΑΕΚ: Μόνο στο Ισραήλ βλέπουν φως!

Οι προτάσεις που περίμεναν στην ΑΕΚ για Πιερό δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βάργκα: Η ομάδα που τον απέρριψε το καλοκαίρι!

Βάργκα: Η ομάδα που τον απέρριψε το καλοκαίρι!

Ο Βάργκα προτάθηκε το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου τον απέρριψε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ μεταγραφές: Δεν μένει στον Μπαρίνοφ – Ψάχνει κάτι ακόμα καλύτερο για το κέντρο

ΑΕΚ μεταγραφές: Δεν μένει στον Μπαρίνοφ – Ψάχνει κάτι ακόμα καλύτερο για το κέντρο

Η ΑΕΚ έχει τον Ντμίτρι Μπαρίνοφ ψηλά στη λίστα της εδώ και μήνες, όμως όσο η σεζόν εξελίσσεται ιδανικά, τόσο ανεβαίνει και ο πήχης των απαιτήσεων για το κέντρο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν πίστευε όσα άκουγε ο Ριμπάλτα!

Δεν πίστευε όσα άκουγε ο Ριμπάλτα!

Η περίπτωση Τσάπρα και οι εύλογες… απορίες που εξέφρασε ο Χαβιέ Ριμπάλτα, όταν έμαθε για το κιτρινόμαυρο παρελθόν του δεξιού μπακ του Λεβαδειακού!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι λιγότερα από τον Γιόβιτς

ΑΕΚ: Κάτι λιγότερα από τον Γιόβιτς

Λίγο κάτω από τα χρήματα του Γιόβιτς πήρε ο Βάργκα για να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

Στην ΑΕΚ θεωρούν πως με την απόκτηση του Βάργκα βρήκαν έναν παίκτη περιοχής, one touch, που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς, όπως ακριβώς κάνει ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Must Read: Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Αναλυτικός Οδηγός μοντέλου υποκειμενικής δύναμης των ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού, δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις αποδόσεις και παίξτε έξυπνα!

Must Read
Sportime BET: Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο νέο επεισόδιο του Belligol και στο κανάλι της Novibet στο Youtube.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

O Mήτογλου που έχει συμφωνήσει με την Σαμπντόρια και οι δικλείδες που θέλει να του βάλει η ΑΕΚ για τις ομάδες της Super League.

Ποδόσφαιρο