Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την απόλυτα κερδισμένη ΠΑΕ Άρης, από την πώληση Καμαρά και την αντικατάστασή του από τον ανώτερο (Γκρέι).

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την απόλυτα κερδισμένη ΠΑΕ Άρης, από την πώληση Καμαρά και την αντικατάστασή του από τον ανώτερο Γκρέι.

Άρης: Όπως οι περισσότεροι από εσάς έτσι κι εγώ ήθελα να δω τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να φορά τη φανέλα του Άρη για περισσότερα χρόνια, Έστω ένα ακόμη έτσι ώστε να δούμε τι παραπάνω μπορεί να κάνει ο ικανότατος Μαυριτανός, εφόσον πλαισιωθεί με έναν ικανό φορ. Κι εγώ, αρχικά χαλάστηκα που έφυγε και μάλιστα για μία άλλη ελληνική ομάδα.

Βλέποντας όμως την εξέλιξη των γεγονότων τους αριθμούς από το deal με τον Ολυμπιακό και ποιον η ΠΑΕ Άρης έφερε για να αντικαταστήσει τον Καμαρά τότε η ικανοποίηση εξαφάνισε τον όποιο προβληματισμό και απογοήτευση νιώθαμε όλοι προς στιγμήν.

Ο Άρης μεγάλωσε σαν κλαμπ, γιατί πλέον αγοράζει ακριβά και πουλάει ακριβότερα,. Το πέτυχε μάλιστα αφού ο Καρυπίδης άνοιξε την πόρτα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες μάνατζερ στον κόσμο. Ο «Θεός του πολέμου» κάνει πλέον deal με το κορυφαία αγορά του κόσμου που είναι η Αγγλία καθώς μετά τον Σαντέ Σίλβα, έφερε με μεταγραφή τον Καμαρά και στη θέση του τον Αντρέ Γκρέι με τα πέναλτι-«οβίδες» χωρίς φόρα.

Πολύ και πολλοί από τη Super League θα θέλανε να είχαν κάνει τέτοιου επιπέδου deals. Είτε να έχουν το «μηχανάκι» που λέγεται Καμαρά στο ρόστερ τους είτε στη συνέχεια να τον πωλήσουν, ακόμη και σε ανταγωνίστρια ομάδα στην Ελλάδα. Δεν μπόρεσαν να το κάνουν, έχοντας χάσει νωρίτερα τους Τσιμίκα, Πρίγιοβιτς, Τζόλη, Λιβάγια και Βράνιες.

Ο Άρης όμως τα πέτυχε και τα δύο. Σημείο κλειδί η ρήτρα που πέτυχε να βάλει στο συμβόλαιο του Μαυριτανού. Μια ρήτρα που αφενός θα απέφερε ένα γερό ποσό στα ταμεία της ομάδας αν προέκυπτε ομάδα να τον αγοράσει και αφετέρου μια ρήτρα προσιτή (6 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι.

Ο Καμαρά μπορεί να υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, όμως στόχος του ήταν να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο υψηλότερο επίπεδο. Και να είστε βέβαιοι ότι αν πετύχει στον Ολυμπιακό και έρθει πρόταση από μεγαλύτερο σύλλογο από τους Πειραιώτες, εκεί θα θελήσει να πάει.

Ο «Θεός του πολέμου» βοήθησε τον Καμαρά να αναδειχθεί μέσα σε έναν μόλις χρόνο και εκτός από τα πέντε εκατομμύρια και τον εξελίξιμο Λοβέρα, θα βάλει κι άλλα λεφτά στα ταμεία της από τον Ολυμπιακό, βάσει ποσοστού μεταπώλησης που έχει συμπεριληφθεί στο deal των δύο ομάδων.

Κι όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά ο Άρης έφερε στη θέση του Μαυριτανού τον Αντρέ Γκρέι, έναν παίκτη με εξίσου «βαρύ» συμβόλαιο, ο οποίος όμως είναι σαφώς πιο κοντά σε αυτό που θέλει (έναν φορ γκολτζή δηλαδή). Έναν ποδοσφαιριστή πετυχημένο στην Αγγλία με 114 συμμετοχές στην Premier League και άλλες 146 στην Championship, αριθμοί που λένε πολλά.

Αν μάλιστα στην εξίσωση υπολογίσουμε ότι ο Άρης θέλει να φέρει ακόμη ένα «βαρβάτο» ονόμα (είτε στην επίθεση είτε σε άλλη θέση) τόσο το πρόσημο στο deal Καμαρά είναι δεδομένα θετικό.

Και για το τέλος δυο λόγια για τον Λοβέρα αν είναι αυτός που τελικά θα φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Μιλάμε για έναν μόλις 23χρονο (άρα με πολύ μέλλον) ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε διεθνής με την U20 της Αργεντινής.

Στην Ομόνοια ήθελαν να τον κρατήσουν, ενώ το γεγονός ότι δεν έπιασε στον Ολυμπιακό που διαθέτει 35-40 παίκτες υψηλού επιπέδου, δεν μου λέει και τίποτα. Τρανό παράδειγμα οι Σιώπης και Φετφατζίδης που επίσης δεν τα κατάφεραν στους Πειραιώτες και τελικά για τον Άρη, και τις επόμενες ομάδες τους αποτελούν σημεία αναφοράς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Χερμάν Μπούργος είναι συμπατριώτης του, συνεπώς είναι πιθανό να τον βοηθήσει να «βγάλει» περισσότερα από όσα έχουμε δει ως τώρα από εκείνον.