ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Οι δύο παίκτες που... ξέμειναν και ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει επανειλημμένα το πρόβλημα της δημιουργίας
Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λύση με τους ξένους – Εκτός Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε;

Το πρόβλημα της δημιουργίας, από το οποίο ταλαιπωρείται φέτος ο Ολυμπιακός συνεχίζει και ο Κάρλος Κορμπεράν κάνει τη ζωή του… δύσκολη.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, οδηγήθηκαν σε ένα καθολικό συμπέρασμα: Έτσι, θα δυσκολευτεί να πάρει πρωτάθλημα.

Όχι, δεν μιλάμε μόνο για την αμφισβητούμενη φάση με το επιθετικό που υπέδειξε το VAR, αλλά τη γενικότερη επιθετική ολιγωρία που διέπει τους Πειραιώτες.

Ο Κάρλος Κορμπεράν γνώριζε εξαρχής, ότι οι Αρκάδες είναι μια ομάδα με ικανούς παίκτες στην αντεπίθεση, αλλά κι ότι θα έκλειναν κάθε πιθανό διάδρομο στους ποδοσφαιριστές του.

Η απόδειξη ότι ακόμα ο Ισπανός δεν γνωρίζει ακόμα τόσο καλά την ελληνική πραγματικότητα και ότι θα πρέπει να διανύσει κάποια χιλιόμετρα για να τη μάθει, φάνηκε από την 18αδα.

Κάθε ομάδα, έχει δικαίωμα να έχει στην αποστολή της πέντε ξένους παίκτες. Στο «Θ. Κολοκοτρώνης», ο Ισπανός βγήκε… οφ-σάιντ, διότι άφησε το πρόβλημα να τον παρασύρει.

Η πολυκοσμία των ξέρων είναι άλλωστε ένας ακόμα γρίφος που θα πρέπει να λύσει ο πρωταθλητής Ελλάδος. Σε κάθε περίπτωση, οι επτά ξένοι που διαθέτει ο Ολυμπιακός είναι οι εξής: Μπα, Σισέ, οι δύο Χουάνγκ, Κουντέ, Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε.

Από αυτούς, οι εξτρέμ είναι οι δύο τελευταίοι. Σε ένα ματς Super League λοιπόν απέναντι σε μια κλειστή άμυνα είναι να χρησιμοποιήσει το φαβορί τα σημαντικότερα επιθετικά του όπλα για να την διασπάσει.

Ολυμπιακός: Έχει να διανύσει ακόμα πολλά χιλιόμετρα ο Κορμπεράν

Ωστόσο, ο Κορμπεράν επέλεξε να αφήσει εκτός δύο από τις βασικές του επιλογές στα εξτρέμ. Αυτό είχε ως συνέπειτα να μην πιέσει την άμυνα των Αρκάδων, όταν αυτή κλείστηκε στα καρέ της.

Η εξήγηση, μόνο ανησυχία μπορεί να εμπνέει. Δύο τα τινά:

Είτε υποτίμησε τον Αστέρα, το οποίο αποτελεί φάουλ, μιας και αυτή την περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμάει κανέναν λόγω της δικής του ταραχώδους φόρμας.

Είτε… φοβήθηκε λίγο παραπάνω το ματς και θέλησε να έχει περισσότερες επιλογές σε άξονα και άμυνα.

Αμφότερα υποδηλώνουν ότι ο Κορμπεράν θα πρέπει να εξοικειωθεί με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και να ενεργοποιήσει τους επιθετικογενείς του παίκτες. Σίγουρα δεν μπορεί να τους αφήνει… παρκαρισμένους στην άκρη του πάγκου.

Ο Κώστας Φορτούνης πάντως, έδειξε ότι θέλει να βρίσκεται στα πλάνα του Ισπανού.

Διότι ο Αστέρας εφάρμοσε ένα στιλ παιχνιδιού, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μπούσουλας για τις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες, ώστε να κόψουν βαθμούς από τον πρωταθλητή. Και αυτό είτε λύνεται, είτε… κόβεται δια ροπάλου από την αγωνιστική προσέγγιση των «ερυθρολεύκων».

Σε αυτό, θα βοηθήσουν και οι τελευταίες μεταγραφές που θα γίνουν. Τόσο με τον Ιβάν Καβαλέιρο, όσο και με το κρυφό χαρτί του Ολυμπιακού.

 

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ρίο Άβε: Ήθελε να φύγει ο Συλαϊδόπουλος

Ρίο Άβε: Ήθελε να φύγει ο Συλαϊδόπουλος

Το παιχνίδι της Δευτέρας για τη Ρίο Άβε, με την Μορεϊνένσε, θεωρείται το παιχνίδι της... σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Χωρίς Τεχέρο στον Βόλο – Σκέψεις για αλλαγές και μία… έκπληξη από τον Χιμένεθ

Άρης: Χωρίς Τεχέρο στον Βόλο – Σκέψεις για αλλαγές και μία… έκπληξη από τον Χιμένεθ

Ο Άρης ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλο, με τον Μανόλο Χιμένεθ να κρατά κλειστά χαρτιά και να εξετάζει διαφοροποιήσεις στο πλάνο του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άλλος άνθρωπος ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη μετά τον Παναθηναϊκό

Άλλος άνθρωπος ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη μετά τον Παναθηναϊκό

Η εβδομάδα που διανύουμε εξελίχθηκε σε... διαβολοβδομάδα για τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Η Φόρεστ βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απομένουν δώδεκα αγωνιστικές για το φινάλε της Premier League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Στην Αγγλία γίνεται λόγος για έντονη πίεση στα αποδυτήρια και για αυξημένη επιρροή παικτών στις εξελίξεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

ΑΕΚ: Τελειώνει η υπομονή

Στενεύουν τα περιθώρια για ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Κώστας Καραπαπάς είχε προειδοποιήσει πως στον Ολυμπιακό ξέρουν πράγματα για Ηλιόπουλο

Ο Κώστας Καραπαπάς είχε προειδοποιήσει πως στον Ολυμπιακό ξέρουν πράγματα για Ηλιόπουλο

Λέτε να ακολουθήσουν και άλλα μετά την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη πλέον;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ευρωπαϊκά εισιτήρια 2026-27: Τι αλλάζει αν πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ή ο ΟΦΗ

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 2026-27: Τι αλλάζει αν πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ή ο ΟΦΗ

Η Ελλάδα θα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια τη σεζόν 2026-27, όμως η τελική τους κατανομή εξαρτάται άμεσα από τον Κυπελλούχο. Τι ισχύει σε κάθε σενάριο σύμφωνα με όσα ανέλυσε ο Ανδρέας Δημάτος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

ΠΑΟΚ: Η λέξη που δεν λένε για τον Kωνσταντέλια!

Το διάστημα απουσίας του Κωνσταντέλια φωτογραφίζει θλάση, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν λένε ακριβώς πιο είναι το πρόβλημα του.

Ποδόσφαιρο