ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ολυμπιακός των 50 εκατ. έκανε ροτέισον στην Τούμπα, ο Άρης των 8 εκατ. πρέπει να τους κερδίζει όλους!

Ο Ολυμπιακός έκανε ροτέισον στην Τούμπα κι έμεινε εκτός τίτλου, αλλά ο Άρης πρέπει να παίζει πάντα στα «κόκκινα» και να τους κερδίζει όλους.
Ο Ολυμπιακός των 50 εκατ. έκανε ροτέισον στην Τούμπα, ο Άρης των 8 εκατ. πρέπει να τους κερδίζει όλους!

Ο Ολυμπιακός είχε στα χέρια του την κατάκτηση της Super League (με 3Χ3 έπαιρνε πρωτάθλημα), όμως στην Τούμπα έχασε σχεδόν με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έμεινε εκτός τίτλου.

Η ομάδα που έριξε επτά γκολ στη Μακάμπι, έξι στην 4η της Premier League Άστον Βίλα και που απέκλεισε την ακριβή Φενέρμπαχτσε, παρουσιάστηκε «άδεια» κόντρα στον δικέφαλο. Χωρίς, ένταση, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς να βγάλει ποτέ ουσιαστικά αντίδραση όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Ζήτημα αν έκανε 1-2 κλασικές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός παρέταξε αποστολή με αρκετούς βασικούς να μένουν εκτός παρότι δεν είχαν πρόβλημα τραυματισμού (λόγοι ξεκούρασης) και ο κατέβασε 11άδα με «δεύτερα» στην επίθεση.

Όταν ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τους βασικούς η αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο μέρος. Μάλιστα δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα στο ρελαντί από τον δικέφαλο.

Τα σερί παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη και η συμμετοχή στον τελικό του Conference League αποτελούν δικαιολογία για κάποιους στο να ρίξει ο Ολυμπιακός το βάρος περισσότερο στη δεύτερη διοργάνωση.

Κι ας είναι οι ερυθρόλευκοι μια ομάδα με μπάτζετ 50 εκατομμυρίων ευρώ, αν όχι μεγαλύτερο.

Αυτοί οι ίδιοι όμως δεν… επιτρέπουν στον Άρη των μόλις 8 εκατομμυρίων ευρώ να μην κερδίσει τους πάντες.

Ο Ολυμπιακός των 50 εκατ. έκανε ροτέισον στην Τούμπα, ο Άρης των 8 εκατ. πρέπει να τους κερδίζει όλους

Το ότι φέτος ο Θεός του πολέμου έκοψε 8 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ (ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν), το ότι κέρδισε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, το ότι έφερε Χ με τον Ολυμπιακό (και ουσιαστικά του ψαλίδισε τις ελπίδες για πρωτάθλημα) και το ότι αρνήθηκε να χάσει με την ΑΕΚ (αλλά και την πέταξε εκτός Κυπέλλου) δεν αρκούν.

Ειδικά το 3-3 με την ΑΕΚ, που ήρθε μια εβδομάδα πριν τα πλέι οφ έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μπει ως πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα αλλά και αρκετές ελπίδες στους υπόλοιπους διεκδικητές. Μάλιστα αυτοί οι 2 βαθμοί που έκοψε από την Ένωση είναι πιθανό να της στερήσουν τώρα τον τίτλο.

Ο Άρης που είναι 5ος στη βαθμολογία κι έχει με τη σειρά του μεγάλο στόχο το Κύπελλο πρέπει να παίζει πάντα στα «κόκκινα» και να τους κερδίζει όλους. Παρότι δεν καίγεται για το πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με το κίνητρο που είχε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, αλλά τον είδαμε να ηττάται εύκολα.

Πέρσι ο Άρης έπρεπε να κερδίζει τον Ολυμπιακό, τώρα την ΑΕΚ. Τα ίδια και τα ίδια από αυτούς που έχουν κάνει τοξικό και αρρωστημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλόγως τις τους συμφέρει και με ποια συμμαχία είναι κάθε φορά.

ΥΓ1: Η «εφημερίδα» Sportday, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο κόκκινη και από τον…. Γαύρο, δικαιολόγησε πολύ εύκολα την απώλεια του πρωταθλήματος, για μια ομάδα 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η ίδια «εφημερίδα» όμως είναι επιτέθηκε με άθλιο τρόπο απέναντι στον Άρη για το ίδιο θέμα! Η «δημοσιογραφία» στα καλύτερά της.

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Έφαγε πόρτα ο Καρυπίδης για 26.000 ευρώ

Άρης: Έφαγε πόρτα ο Καρυπίδης για 26.000 ευρώ

Άρης στον Βόλο χωρίς κόσμο, απόφαση που φέρνει ένταση πριν τη σέντρα και αφήνει το παιχνίδι να ξεκινήσει ήδη φορτισμένο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ο Ροντινέι εξτρέμ και ο Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα…

Ολυμπιακός : Ο Ροντινέι εξτρέμ και ο Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα…

Είναι μεγάλο το λάθος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ροντινέι στα εξτρέμ και τον Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα και το πλήρωσε ο Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Διπλό «καμπανάκι» με Τεττέη και Καλάμπρια μετά το Φάληρο

Παναθηναϊκός: Διπλό «καμπανάκι» με Τεττέη και Καλάμπρια μετά το Φάληρο

Μετά το μεγάλο διπλό στο Φάληρο έρχονται δύο πονοκέφαλοι που αλλάζουν τη διαχείριση του ρόστερ και ανοίγουν κουβέντα για τα επόμενα ματς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δεν κατάφερε να χαρεί την 100η εμφάνιση του ο Ορτέγκα

Ολυμπιακός: Δεν κατάφερε να χαρεί την 100η εμφάνιση του ο Ορτέγκα

Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα έφτασε τις 100 συμμετοχές, αλλά το κλίμα δεν άφησε χώρο για χαμόγελα, μόνο για συνέχιση και δουλειά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: «Σε τρεις εβδομάδες ο Παναθηναϊκός θα είναι τέταρτος…»

«Σε τρεις εβδομάδες ο Παναθηναϊκός θα είναι τέταρτος…»

Σίγουρος πλέον ο Αντώνης Καρπετόπουλος πως ο Παναθηναϊκός θα προλάβει την 4άδα μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Βγήκαν οι εξετάσεις του Καλάμπρια

Παναθηναϊκός: Βγήκαν οι εξετάσεις του Καλάμπρια

Ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσα με καθαρή μαγνητική για τον Καλάμπρια και τώρα περιμένει καθημερινή εικόνα για να δει αν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Γνωστοί έγιναν οι ορισμοί των διαιτητών για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Βασίλη Φωτιά να ορίζεται στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : Άκυρο το πρώτο γκολ της ΑΕΚ – Δεν υπάρχει το πέναλτι (vid)

Ηλίας Σπάθας : Άκυρο το πρώτο γκολ της ΑΕΚ – Δεν υπάρχει το πέναλτι (vid)

Εύνοια υπέρ της ΑΕΚ είδε στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες ο Ηλίας Σπάθας. Το γκολ που δεν μέτρησε και το πέναλτι…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Η απουσία του Τσικίνιο από την αρχική ενδεκάδα αφαίρεσε δημιουργία και σύνδεση γραμμών ενώ το σχήμα δεν λειτούργησε ούτε πριν ούτε μετά το γρήγορο γκολ του Ταμπόρδα στο 7'.

Ποδόσφαιρο