ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυτός είναι το νέο πρότζεκτ από την Κ19 του Ολυμπιακού που τον πιστεύουν πολύ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει αναγνωρίσει το ταλέντο του.
Ολυμπιακός: Αυτός είναι το νέο πρότζεκτ από την Κ19 του Ολυμπιακού που τον πιστεύουν πολύ

Ο Αργύρης Λιατσικούρας αποτελεί μία από τις πιο λαμπρές ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού, με την πορεία του να προδιαγράφει ένα λαμπρό μέλλον. Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 2006, ο 18χρονος μέσος έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του τόσο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού όσο και σε διεθνές επίπεδο, κερδίζοντας την προσοχή φιλάθλων, προπονητών και αναλυτών.

Ο Λιατσικούρας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο, την εργατικότητα και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Ως αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας Κ17 του Ολυμπιακού, ο νεαρός μέσος έδειξε από νωρίς ότι διαθέτει τη φυσιογνωμία ενός «κλασικού» box-to-box χαφ, με ικανότητα να επηρεάζει το παιχνίδι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Η τεχνική του κατάρτιση, η οξυδέρκεια και η ψυχραιμία του υπό πίεση τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει.

Ο Λιατσικούρας έγραψε ιστορία σκοράροντας στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε αγώνα της Κ19 του Ολυμπιακού εναντίον της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής για το Διηπειρωτικό U20, στις 24 Αυγούστου 2024. Το γκολ του στο 55ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αν και η ομάδα ηττήθηκε τελικά στις καθυστερήσεις. Αυτή η εμφάνιση τον καθιέρωσε ως έναν παίκτη που μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Τη σεζόν 2024-25, ο Λιατσικούρας ολοκλήρωσε τη χρονιά με εντυπωσιακά στατιστικά, σκοράροντας 15 γκολ και προσφέροντας 20 γκολ/ασίστ συνολικά. Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κ19 της Super League από τον Ολυμπιακό. Σε αγώνες όπως η «τεσσάρα» εναντίον της ΑΕΚ (4-2) και η νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού, ο Λιατσικούρας ήταν πρωταγωνιστής, σκοράροντας και δημιουργώντας ευκαιρίες.

Η UEFA τίμησε τον Λιατσικούρα για την καθοριστική του συνεισφορά στην πορεία της Κ19 του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα για το νικητήριο πέναλτι που πέτυχε σε προηγούμενη διοργάνωση, βοηθώντας την ομάδα του να προκριθεί. Η παρουσία του στον τελικό του UEFA Youth League, όπου ο Ολυμπιακός έκανε τον ποδοσφαιρικό κόσμο να υποκλιθεί, ενίσχυσε τη φήμη του.

Ο Λιατσικούρας δεν είναι απλώς ένας παίκτης με εντυπωσιακά νούμερα. Η ικανότητά του να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, να σκοράρει από δύσκολες θέσεις και να παίζει με ωριμότητα που ξεπερνά την ηλικία του τον καθιστά έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει αναγνωρίσει το ταλέντο του, συμπεριλαμβάνοντάς τον στη λίστα για την καλοκαιρινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Ολλανδία, μαζί με τον Σταύρο Πνευμονίδη. Επιπλέον, ο Λιατσικούρας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη Β’ ομάδα του Ολυμπιακού, ως σκαλοπάτι για την καθιέρωσή του στην πρώτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΘΡΥΛΟΣ»: Το ντοκιμαντέρ που γράφει ευρωπαϊκή ιστορία απόψε στο MEGA

Ολυμπιακός: Δεν χάρηκε ο Μεντιλίμπαρ όταν το έμαθε στο Ρέντη

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Καρπετόπουλος : Δεν προβληματίζεται καν ο Ολυμπιακός, δεν βλέπει το δάσος!

Αντώνης Καρπετόπουλος : Δεν προβληματίζεται καν ο Ολυμπιακός, δεν βλέπει το δάσος!

Αιχμηρός ο Αντώνης Καρπετόπουλος στο σχόλιό του για τον Ολυμπιακό και την παρουσία κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι μόνο…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ελένη Λαμπαδαρίου : Ίσα που έκανε σχόλιο για τη διαιτησία του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Μια διαιτησία που δεν χρειαζόταν καν να ασχοληθεί, θεώρησε η Ελένη Λαμπαδαρίου πως ήταν αυτή στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πώς πήρε το… πορτοφόλι του Μεντιλιμπαρ ο Μπενίτεθ

Πώς πήρε το… πορτοφόλι του Μεντιλιμπαρ ο Μπενίτεθ

Στη σκακιέρα του ντέρμπι, ο Μπενίτεθ πήρε το... πορτοφόλι του Μεντιλίμπαρ και έφυγε από το Καραϊσκάκης με μια νίκη που ήταν αποτέλεσμα καθαρής τακτικής υπεροχής.

Ποδόσφαιρο
Media: Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Αθλητικές εκπομπές: Σταθερά πρώτη η Monobala – Άνοιξε ξανά η ψαλίδα από τον ανταγωνισμό

Η Monobala του ΣΚΑΪ διατηρεί ξεκάθαρα την πρωτιά στην τηλεθέαση των αθλητικών εκπομπών, με το Super Μπάλα Live του MEGA να μένει πίσω...

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παίκτης προς παίκτη ο αναλυτικός σχολιασμός στο ντέρμπι αιωνίων

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παίκτης προς παίκτη ο αναλυτικός σχολιασμός στο ντέρμπι αιωνίων

Το ματς διαβάζεται στη λεπτομέρεια, από το βλέμμα του Τζολάκη, ως το γκολ του Ταμπόρδα και τις χαμένες φάσεις που έκριναν την βραδιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ο Ροντινέι εξτρέμ και ο Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα…

Ολυμπιακός : Ο Ροντινέι εξτρέμ και ο Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα…

Είναι μεγάλο το λάθος του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ροντινέι στα εξτρέμ και τον Αντρέ Λουίζ στην εξέδρα και το πλήρωσε ο Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δεν κατάφερε να χαρεί την 100η εμφάνιση του ο Ορτέγκα

Ολυμπιακός: Δεν κατάφερε να χαρεί την 100η εμφάνιση του ο Ορτέγκα

Ολυμπιακός: Ο Ορτέγκα έφτασε τις 100 συμμετοχές, αλλά το κλίμα δεν άφησε χώρο για χαμόγελα, μόνο για συνέχιση και δουλειά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Η απουσία του Τσικίνιο από την αρχική ενδεκάδα αφαίρεσε δημιουργία και σύνδεση γραμμών ενώ το σχήμα δεν λειτούργησε ούτε πριν ούτε μετά το γρήγορο γκολ του Ταμπόρδα στο 7'.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαντίνο Αντίνο: Τελικά έκανε λάθος ο Ολυμπιακός που δεν πλήρωσε για να πάρει τον Αργεντίνο;

Σαντίνο Αντίνο: Τελικά έκανε λάθος ο Ολυμπιακός που δεν πλήρωσε για να πάρει τον Αργεντίνο;

Ένας τέτοιος παίκτης θα μπορούσε σήμερα να φορά ερυθρόλευκα.

Ποδόσφαιρο