ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το εμπόδιο που έχει στο κομμάτι των ανανεώσεων

Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα ανοιχτά θέματα ανανεώσεων κι ενώ βαδίζουμε προς το φινάλε της σεζόν.
Παναθηναϊκός: Το εμπόδιο που έχει στο κομμάτι των ανανεώσεων

Μήνες τώρα ο Παναθηναϊκός είχε παγώσει τις συζητήσεις με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Σε βαθμό που έπρεπε να το ξανασκεφτεί με την εικόνα του Αργεντινού.

Έστω και εάν δεν ήταν στο αρχικό πλάνο τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «πράσινοι» είχαν αυτές τις μέρες μία συζήτηση με το περιβάλλον του παίκτη. Εκεί έγινε γνωστή και η πρόθεσή τους να τον κρατήσουν με ελαφρώς βελτιωμένες αποδοχές.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν μιλήσει και νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Το τι ζητούσε ο Παλάσιος το γνώριζε ο Παναθηναϊκός. Και δεν του το έδωσε.

Ίσως αυτή να ήταν μία κίνηση τακτικής. Ίσως να έκρινε το «τριφύλλι» πως στα 32 του ο Αργεντινός δεν αξίζει τέτοιο συμβόλαιο. Ακόμη και ότι με τα λεφτά που θέλει, υπάρχουν καλύτεροι στην αγορά. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι λογικές.

Το πόσο αξίζει ο καθένας, για παράδειγμα, το κρίνει η αγορά. Μπορείς να βρεις αλλού τα λεφτά που ζητάς; Αν όχι, οι απαιτήσεις σου δεν δικαιολογούνται. Κατά πάσα πιθανότητα επταψήφιο συμβόλαιο στην Ευρώπη δύσκολα θα του προσφέρει του Παλάσιος κάποια ομάδα.

Το εμπόδιο που έχει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σε αγωνιστικό επίπεδο. Ανεβάζει τον πήχη και ταυτόχρονα είναι λογικό να ανεβαίνει μαζί του και το μπάζετ. Μπαίνουν στα αποδυτήρια νέα μεγάλα συμβόλαια και αυτά δυσκολεύουν τις ανανεώσεις των παλιών. Είναι και λογικό αυτό.

Το βίωσε ο Παναθηναϊκός αυτό και στη μεταβατική μισθολογικά εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προηγουμένως συμβόλαια του εκατομμυρίου δεν υπήρχαν. Στη συνέχεια είδαμε την περίπτωση Μπερνάρ, αλλά και παίκτες αυτό το καλοκαίρι με κασέ όπως οι Βιλένα και Τζούρισιτς. Και εάν ο Βρραζιλιάνος βγάζει μάτια εδώ και μήνες, οι άλλοι δύο δεν δικαιολογούν τους μισθούς τους ούτε στο ελάχιστο.

Αυτά έβλεπε ο πιο σταθερός περσινός «πράσινος» ποδοσφαιριστής, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, και ζητούσε (υπερ)τριπλασιασμό αποδοχών όσο ακόμη ήταν ζεστός να παραμείνει. Ακόμη και ο χαμηλόμισθος Γιάννης Κώτσιρας θέλει σχεδόν διπλασιασμό γνωρίζοντας τι χρήματα «παίζουν» πλέον. Υπάρχει μία διαφορά στις πρώτες επαφές. Λογικά θα κλείσει η δική του υπόθεση, αφού τα ποσά είναι σχετικά μικρά, αλλά και πάλι η αρχική διαφωνία είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί.

Κάθε νέο συμβόλαιο που μπαίνει στα αποδυτήρια, αποτελεί μέτρο σύγκρισης για κάποιον. Όπως αυτό του Τάσου Μπακασέτα για τον Φώτη Ιωαννίδη. Και για να φτάσουμε στον Παλάσιος, δεν είναι δυνατόν ο καλύτερος εξτρέμ του «τριφυλλιού» να παίρνει αυτή τη στιγμή σχεδόν τα ίδια χρήματα με τον τελευταίο ιεραρχικά winger Δημήτρη Λημνιό. Ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς των σαφώς υψηλότερων αποδοχών.

Αυτά είναι τα εμπόδια που έχουν προκύψει πια για το «τριφύλλι». Δεν είναι εύκολο και να ανεβάζεις το μπάτζετ και να διατηρείς τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων. Γι’ αυτό και η υπόθεση ανανέωσης του Παλάσιος έχει τις δικές της δυσκολίες παρά την αρχική επιθυμία των εμπλεκόμενων πλευρών να πορευτούν μαζί και μετά το καλοκαίρι.

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μαγικό ντεμπούτο του Γιώργου Βαγιαννίδη με τη Σπόρτινγκ – Έτριβαν τα χέρια τους οι Πορτογάλοι

Μαγικό ντεμπούτο του Γιώργου Βαγιαννίδη με τη Σπόρτινγκ – Έτριβαν τα χέρια τους οι Πορτογάλοι

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας βγάζοντας ασίστ στη νίκη με 6-0 επί της Αρούκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απόβαση οπαδών του Ολυμπιακού στο Βόλο με πάνω από 15.000 εισιτήρια

Απόβαση οπαδών του Ολυμπιακού στο Βόλο με πάνω από 15.000 εισιτήρια

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε περισσότερα από 15.000 εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με το Βόλο και ετοιμάζεται για εντυπωσιακή παρουσία στο Πανθεσσαλικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ντεμπούτο Κωστούλα και Τζίμα με την Μπράιτον στην Premier League 2

Ντεμπούτο Κωστούλα και Τζίμα με την Μπράιτον στην Premier League 2

Οι Έλληνες επιθετικοί Μπάμπης Κωστούλας και Στέφανος Τζίμας έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με την Μπράιτον στη νίκη 4 0 επί της Γουέστ Μπρομ στην Premier League 2.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός φέρνει το νέο Ριβάλντο

Ο Ολυμπιακός φέρνει το νέο Ριβάλντο

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Ενρίκε Τάλις από την Παλμέιρας με τον Βραζιλιάνο να συγκρίνεται με τον Ριβάλντο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ με Λουκάκου στη Νάπολι με σοβαρό τραυματισμό στο φιλικό με Ολυμπιακό

Σοκ με Λουκάκου στη Νάπολι με σοβαρό τραυματισμό στο φιλικό με Ολυμπιακό

Ο Ρομέλου Λουκάκου υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη Νάπολι στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και εξετάζεται χειρουργείο που μπορεί να τον αφήσει εκτός για όλη τη σεζόν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Δύσκολα για Γιαζίτσι αλλά ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει τίποτα

Ολυμπιακός: Δύσκολα για Γιαζίτσι αλλά ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει τίποτα

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν είναι απλή περίπτωση, έχει ΤΡΕΛΑ με τον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται συνεχώς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης : Δεν είχε λογική αυτό που έγινε με Καντεβέρε…

Άρης : Δεν είχε λογική αυτό που έγινε με Καντεβέρε…

Ξαφνική ήταν η ενημέρωση για τον Τίνο Καντεβέρε, ο οποίος μοιάζει να έχει μυϊκό θέμα και είναι άγνωστο το πόσο θα απουσιάσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ : Θα μπει άρον άρον ο Γιακουμάκης…

ΠΑΟΚ : Θα μπει άρον άρον ο Γιακουμάκης…

Μπορεί να μην είναι έτοιμος στο 100% ο Γιώργος Γιακουμάκης, αλλά στον ΠΑΟΚ περιμένουν να παίξει στην αναμέτρηση με την Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Με Πνευμονίδη και Ροντινέι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός : Με Πνευμονίδη και Ροντινέι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Μετρημένα κουκιά Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Πνευμονίδης και Ροντινέι οι επιλογές…

Ποδόσφαιρο