ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: «Έκανα το καθήκον μου στον Παναθηναϊκό – Με έτοιμες βαλίτσες κάθε προπονητής» (vid)

Αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον του στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις που έκανε στην «Αθλητική Κυριακή».
Δώνης: «Έκανα το καθήκον μου στον Παναθηναϊκό – Με έτοιμες βαλίτσες κάθε προπονητής» (vid)

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Δώνης μιλώντας απόψε (24/5) στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητική Κυριακή».

Ο Έλληνας τεχνικός δεν ήταν ξεκάθαρος για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό λέγοντας πάντως ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επαφή με Αλαφούζο – Ρόκα. Παράλληλα αποκάλυψε πως όλα τα θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό της ομάδας έχουν «παγώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Αλβανικό δημοσίευμα για Μπάσα (vid)

Επίσης είπε ότι εκπλήρωσε την επιθυμία του να προπονήσει τους «πράσινους», και παρά το γεγονός ότι  ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του, εξήγησε ότι ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δώνης:

Για το διάστημα που πέρασε: «Ήταν δύσκολο για όλο τον πλανήτη. Θεωρώ ότι εφόσον ξεπεραστούν τα θέματα υγείας, θα είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά τον οικονομικό τομέα. Όλοι θα πρέπει να κάνουμε μία επανεκκίνηση υπό δύσκολες συνθήκες».

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Το θέμα είναι λίγο ψυχολογικό. Κάθε πέντε μέρες κάνουμε τεστ στο γκρουπ που μπαίνει στο προπονητικό κέντρο. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά και ψυχαγωγία και έτσι προπονούμαστε για να φέρουμε την χαρά στον κόσμο».

Για το αν ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς είναι ποδόσφαιρο: «Όταν οι ομάδες τιμωρούνται είναι δύσκολα τα πράγματα. Βρισκόμαστε όμως υπό ειδικές συνθήκες οπότε μέχρι να πάρουμε το ok από τους επιστήμονες πρέπει να περιμένουμε».

Για το πως θα σκεφτόταν αν ήταν ποδοσφαιριστής: «Για την κάθε χώρα έχει παίξει ρόλο το πως έχει διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Πολλές χώρες όπως και εμείς πήραν γρήγορα μέτρα και οι συνθήκες είναι καλύτερες. Με τα δεδομένα που έχουμε στην Ελλάδα, λογικό είναι να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει στο να πας σούπερ μάρκετ ή για έναν καφέ».

Για το βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού: «Νομίζω ότι η Γερμανία παρά το ότι είναι σε πολύ ψηλότερο επίπεδο, είχαν το μειονέκτημα ότι έκαναν μικρή προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι άψογοι επαγγελματίες και ήταν ελεγχόμενοι και από εμάς. Μου περνούσαν το πρόγραμμά τους κάθε βράδυ. Υπάρχει πολλή διάθεση στην προπόνηση. Είμαστε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αυτό που θα μας λείπει είναι ο ρυθμός αλλά πιστεύω πως στα άλλα κομμάτια θα είμαστε έτοιμοι».

Για το αν μπορεί η κατάσταση να συγκριθεί με μια καλοκαιρινή προετοιμασία: «Δεν έχει καμία σχέση ως προς τη χρονική περίοδο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως μιλάμε για το τέλος της σεζόν. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ένα συγκεκριμένο φορτίο και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι εντελώς διαφορετικό το διάστημα αυτό από μία καλοκαιρινή προετοιμασία».

Για το αν επηρεάζεται η σκέψη των παικτών από το ότι η ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη: «Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε το πλάνο μας ξέραμε ότι το πιθανότερο είναι για τρεις σεζόν να είμαστε εκτός Ευρώπης όσο σκληρό και αν είναι αυτό. Υπάρχουν άλλοι στόχοι, προσωπικοί και ατομικοί. Όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα δουλεύουν σκληρά και με επαγγελματισμό. Θέλουμε να παλέψουμε για να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε περισσότερους».

Για το που θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν: «Δεν είναι θέμα τάσης. Λογικό είναι όταν στο εσωτερικό κάθε ομάδας γίνονται πράγματα, να υπάρχουν άλλα που συμφωνείς και άλλα που δεν συμφωνείς. Εγώ δεν είμαι επηρεασμένος από το τι γράφεται ή το τι λέγεται. Η ομάδα έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, ό, τι συμβαίνει με τον κάθε προπονητή, συμβαίνει και με μένα. Ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών. Στη δική μας ομάδας επειδή λείπει ο τεχνικός διευθυντής, περιμένουμε να γίνουν κάποιες επαφές. Νομίζω ότι και οι ιδιοκτήτες και οι τεχνικοί διευθυντές αυτή την περίοδο βρίσκονται σε σύγχυση. Όταν τα συζητήσουμε όλα αυτά θα δούμε πως θα είναι η ομάδα τη νέα σεζόν».

Για το αν φοβάται μήπως διαταραχθεί η κατάσταση στην ομάδα: «Νομίζω ότι είναι δεδομένη η στήριξη που έχω από τους ποδοσφαιριστές. Όλοι θέλουμε να πάμε την ομάδα ένα επίπεδο παραπάνω. Θέλω να κάνουμε λίγες και επιλεκτικές κινήσεις έτσι ώστε να ανέβουμε επίπεδο».

Για την έκθεσή του ο Δώνης απάντησα: «Αυτό είναι κάτι που εγώ κάνω σε όποια ομάδα βρίσκομαι. Το κάνω σε όλη μου την καριέρα ανεξάρτητα αν λήγει ή όχι το συμβόλαιό μου. Θα παραδώσω ένα πλάνο που θα είναι στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Πάνω σε αυτό μπορεί να υπάρχουν συμφωνίες ή διαφωνίες».

Για το ρόστερ της νέας σεζόν και αν παραμένει επιθυμία του να μείνει στον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ότι είναι εκτός ρόστερ της επόμενης σεζόν ο Αποστολάκης και ο Βαγιαννίδης. Τους εύχομαι να τους δω στο ψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά έχουν παγώσει όλα όσα αφορούν ανανεώσεις ή όσα πρέπει να συζητήσουμε για τα οικονομικά. Ο ιδιοκτήτης μας είναι λογικό να πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση έτσι ώστε να δει τι απώλειες θα έχει η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να χτίσει μία ομάδα αλλά είναι και σε διαδικασία εξυγίανσης. Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος που έφεραν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Η επιθυμία μου ήταν να προπονήσω τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι το έργο αυτό έχει μπροστά και άλλο δρόμο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κοιτάς μακριά. Εγώ νιώθω ότι έχω κάνει το καθήκον μου. Έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις και έχω βοηθήσει τον δύσκολο στην πιο δύσκολη περίοδο».

Για το αν αισθάνεται την αποδοχή από τους οπαδούς: «Χαίρομαι που όταν θα βγω έξω ο κόσμος μου λέει πόσο με στηρίζει. Μπορεί να ικανοποιούμαι αλλά δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό για να πάρω αυτή την αποδοχή. Ήθελα με τις προπονητικές μου ικανότητες να βάλουμε το λιθαράκι ώστε η ομάδα να φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο που ακόμα είναι μακριά και δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε ποτέ να το φτάσουμε», κατέληξε ο Δώνης.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Ο Φωτιάς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Παπαπέτρου στο Λεβαδειακός – ΟΦΗ

Γνωστοί έγιναν οι ορισμοί των διαιτητών για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, με τον Βασίλη Φωτιά να ορίζεται στο μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Το έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μεντιλίμπαρ; Δεν είναι κακό να το πούμε αν ισχύει

Η απουσία του Τσικίνιο από την αρχική ενδεκάδα αφαίρεσε δημιουργία και σύνδεση γραμμών ενώ το σχήμα δεν λειτούργησε ούτε πριν ούτε μετά το γρήγορο γκολ του Ταμπόρδα στο 7'.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαντίνο Αντίνο: Τελικά έκανε λάθος ο Ολυμπιακός που δεν πλήρωσε για να πάρει τον Αργεντίνο;

Σαντίνο Αντίνο: Τελικά έκανε λάθος ο Ολυμπιακός που δεν πλήρωσε για να πάρει τον Αργεντίνο;

Ένας τέτοιος παίκτης θα μπορούσε σήμερα να φορά ερυθρόλευκα.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός – Άρης ο τελικός που έμεινε αξέχαστος!

Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός – Άρης ο τελικός που έμεινε αξέχαστος!

Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου ο τελικός Κυπέλλου στο Ηράκλειο έγραψε ιστορία, με καθαρό μήνυμα ισχύος και τρόπαιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μίλωνας – Παναθηναϊκός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μίλωνας – Παναθηναϊκός: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Μίλωνας - Παναθηναϊκός με φόντο τη Volley League, ματς υψηλής έντασης, όπου οι λεπτομέρειες στις κρίσιμες φάσεις θα κάνουν τη διαφορά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Αντώνης Πανούτσος : Τα έλεγε ο Μεντιλίμπαρ πως ο Ελ Κααμπί έπρεπε να γυρίσει χαρούμενος…

Στο πολύ κακό πρόσωπο που δείχνει ο Ελ Κααμπί στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Πανούτσος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ηλίας Σπάθας για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Χαρά μας τέτοια διαιτησία σε ντέρμπι…

Ικανοποιημένος ήταν ο Ηλίας Σπάθας από το γεγονός πως το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός δεν είχε και πολλά να πεις από τη διαιτησία.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παναθηναϊκός: Απολογισμός παίκτη προς παίκτη

Παίκτη προς παίκτη ανάλυση για τον Παναθηναϊκό! Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι κουβάλησαν και ποιοι έκαναν τα ακαταλόγιστα..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (vid)

Όλα όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας για τις αμφισβητούμενες φάσεις του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο