ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Στους «8» με «υπογραφή» Τόμας, αλλά και δύο παίκτες να αποχωρούν τραυματίες

Με δύο γκολ του Ισπανού επιθετικού ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του επί της Καλαμάτας και πέρα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Στους «8» με «υπογραφή» Τόμας, αλλά και δύο παίκτες να αποχωρούν τραυματίες

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Με δύο γκολ του Μπράντον Τόμας σε ένα δίλεπτο (11′ και 13′) ο ΠΑΟΚ  επικράτησε με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει και στην έδρα της Καλαμάτας και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου περιμένει κατά πάσα πιθανότητα τον Παναθηναϊκό (3-0 τον Βόλο στο πρώτο ματς).

Από εκεί και πέρα υπάρχει ανησυχία για δύο παίκτες, καθώς ο Φελίπε Σοάρες (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και Λευτέρης Λύρατζης (Πρόβλημα στο ζυγωματικό και θα υποβληθεί σε μαγνητική) οι οποίοι αποχώρησαν με αναγκαστική αλλαγή. Μάλιστα ο Έλληνας αμυντικός είχε μόλις μπει αλλαγή όταν και τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Ασίγκμπα.






Ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ έκαναν οι Αντρέ Ρικάρντο, Ερμής Σελιμάι και Στέφανος Τζίμας, ωστόσο οι δύο πρώτοι μάλλον μπήκαν αναγκαστικά, λόγω των τραυματισμών που αναφέρουμε πιο πάνω. Πάντως ο Τζίμας, θα μπορούσε να συνδυάσει με γκολ το ντεμπούτο του, αλλά ο Μέντες σταμάτησε την προσπάθεια του 17χρονου στο 78ο λεπτό.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πρόκριση κρίθηκε από νωρίς καθώς οι γηπεδούχοι σκόραραν τα τέρματα τους από το 13′ κιόλας. Στο 11’ ο Κάλεντ Νάρεϊ έστρωσε στον Τόμας που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ζόνας Μέντες για το 1-0. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Τόμας ήταν ο αποδέκτης της κάθετης πάσας του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με τον πρώην φορ της Μάλαγα να πετυχαίνει με αριστερό σουτ στην κίνηση το τέταρτο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Αλέξανδρο Αρναρέλλη να αστοχεί από καλή θέση στο 24’ ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπράιαν Μπενίτες στο 37’. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Νάρεϊ δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ την όμορφη ατομική ενέργεια του Γιάννη Κάργα, με τον Μέντες να τον σταματάει.






Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις καλές στιγμές να έρχονται από την Καλαμάτα. Συγκεκριμένα Μάρκος Μόζερ (82’) να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του Ανδρέα Τάτου (83’).

Να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τζίμας έγραψε ιστορία ως ένας από τους 10 νεαρότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα τη φόρεσε σε ηλικία 17 ετών και 5 ημερών και προσπέρασε τον Γιώργο Κούδα που το είχε κάνει ντεμπούτο με τα ασπρόμαυρα σε ηλικία 17 ετών κ2ι 28 ημερών (στις 21/12/1963 στο ματς Εθνικός – ΠΑΟΚ 1-0 για το Πρωτάθλημα).

Νεαρότερος που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα του δικεφάλου είναι ο Απόστολος Τσουρέλας (16 ετών, 6 μηνών και 18 ημερών), συγκεκριμένα στο παιχνίδι που έγινε στις 07/02/1980 , το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 για το Κύπελλο Ελλάδας.

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0:

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Νάρεϊ – Μπενίτες.

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης/72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (31’ Ρικάρντο), Μπράντον.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Μέντες, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Μπενίτες (70’ Βασιλόγιαννης), Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μαβινγκά, Αρναρέλλης (75’ Τάτος), Μαρκόφσκι (70’ Κωνσταντινόπουλος).

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δημήτρης Καλοσκάμης: Νωρίς αλλά είναι ενδεικτικό

Δημήτρης Καλοσκάμης: Νωρίς αλλά είναι ενδεικτικό

Ο Δημήτρης Καλοσκάμης δείχνει να βρίσκεται στις ατζέντες ευρωπαϊκών ομάδων, νωρίς για τα περαιτέρω αλλά είναι ενδεικτικό όλο αυτό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ανδρέας Τεττέη: Μετράει δυνάμεις με τον Ολυμπιακό

Ανδρέας Τεττέη: Μετράει δυνάμεις με τον Ολυμπιακό

Ο Ανδρέας Τεττέη πριν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θα δώσει τελευταίο ματς με την Κηφισιά κόντρα στον Ολυμπιακό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παρελθόν ο Σπύρος Φεύγας από το «τιμόνι»

Παρελθόν ο Σπύρος Φεύγας από το «τιμόνι»

Διαζύγιο Κοψαχείλας και Aθηναίου προπονητή, σηματοδοτεί εξελίξεις στα ενδότερα του συλλόγου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η μεγάλη επιστροφή

ΑΕΚ: Η μεγάλη επιστροφή

Στην καλή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ΑΕΚ, ο Νίκολιτς ετοιμάζει και μια σημαντική επιστροφή, που θα βοηθήσει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχετε δει την συλλογή από t-shirt παικτών του Λουτσιάνο Σπαλέτι – Εχει του Μαραντόνα, του Μπατιστούτα και του… Κωστούλα

Έχετε δει την συλλογή από t-shirt παικτών του Λουτσιάνο Σπαλέτι – Εχει του Μαραντόνα, του Μπατιστούτα και του… Κωστούλα

Πραγματικά ο Σπαλέτι έχει έναν... τοίχο με με εμφανίσεις και κάποιες ακόμα που δεν χωράνε που αν αποφασίσει να τις... πουλήσει κάποια στιγμή θα βγάλει... πολλά λεφτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ

Με τον Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει γκολ από τους άλλους παίκτες, η ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Δύσκολα θα γίνει φαβορί ο Λαφόν

Ο Λαφόν πρέπει να δώσει πολλούς βαθμούς ακόμα για να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Διαιτησία: Τρίτωσε για Λανουά – Και ο Άρης κατά του αρχιδιαιτητή!

Μετά τον Ολυμπιακό και… Μπέο και ο Άρης τα… χώνει και απόλυτα δικαιολογημένα στον Στεφάν Λανουά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

ΑΕΚ: Έχανε πόντους, αλλά πήρε πάλι τα πάνω του!

O Xαβιέρ Ριμπάλτα πήρε τα πάνω του στο κατάλληλο τάιμινγκ. Λίγο πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου.

Ποδόσφαιρο