Πρόταση – μαμούθ του Ολυμπιακού για Νταβιτασβίλι – Απέρριψε η Σεντ Ετιέν – Ανακούφιση Μεντιλίμπαρ
13,5 εκατομμύρια για εξτρέμ από τη Ligue 2; Και όμως, ο Ολυμπιακός τα έδωσε.
Ο Ολυμπιακός τα… έσκασε χοντρά για τον Νταβιτασβίλι, αλλά η Σεντ Ετιέν δεν… ψήθηκε.
Μεγάλη μεταγραφική κίνηση φαίνεται να προσπάθησε να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός, καταθέτοντας πρόταση 10,5 εκατ. ευρώ συν 3 εκατ. ευρώ σε μπόνους στη Σεντ Ετιέν για την απόκτηση του Ζουρίκο Νταβιτασβίλι.
Ο 24χρονος Γεωργιανός εξτρέμ αποτελεί βασικό στέλεχος της γαλλικής ομάδας, με εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος στη Ligue 2. Παρά το δελεαστικό συνολικό πακέτο των 13,5 εκατομμυρίων, η γαλλική ομάδα απάντησε αρνητικά, κρίνοντας τον παίκτη αναντικατάστατο για την άνοδο στη Ligue 1.
Ο Νταβιτασβίλι έχει περάσει από Ντιναμό Τιφλίδας και Μπορντό και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα assets της Γεωργίας. Ο Ολυμπιακός παραμένει ζεστός στην υπόθεση, αλλά είναι πιθανό να χρειαστεί να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά του καθώς ο Νταβιτασβίλι παραμένει ψηλά στην «ερυθρόλευκη» μεταγραφική λίστα.
Ο Ζουρίκο «Ζούκα» Νταβιτασβίλι ξεκίνησε από την Ντιναμό Τιφλίδας και ξεχώρισε νωρίς με την Εθνική U17 της Γεωργίας. Έπαιξε στη Ρούμπιν Καζάν, Άρσεναλ Τούλα και Μπορντό ενώ το 2024 πήρε μεταγραφή 5 εκατ. ευρώ για τη Σεντ Ετιέν, σημειώνοντας χατ-τρικ στη Ligue 1. Έχει 71 εμφανίσεις και 14 γκολ με τη Μπορντό ενώ με την εθνική Γεωργίας έχει συμμετάσχει σε Euro και U21.
Να σημειωθεί βέβαια πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει δώσει το ΟΚ μόνο για αριστεροπόδαρο εξτρέμ, άρα η άρνηση των Γάλλων μάλλον του έφερε… ανακούφιση καθώς έχει αποδειχτεί πως τους παίκτες που δεν θέλει αρχικά δύσκολα τους βλέπει και μέσα στην αγωνιστική περίοδο.