STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2: Γκέλα με πέναλτι στο 90+7′

Ο Ματίας Κάστρο ισοφάρισε στο 90+7' και χάρισε έναν ανέλπιστο βαθμό στην ακριτική ομάδα
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2: Γκέλα με πέναλτι στο 90+7′

Με γκολ του Δημήτρη Κολοβέτσιου στο 68′, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το προβάδισμα της Ξάνθης, η οποία όμως έσωσε την παρτίδα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Ματίας Κάστρο.

Η ακριτική ομάδα υπερίσχυε στις προσωπικές μονομαχίες και έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα είτε με τον Μπρίτο από αριστερά, είτε με τον Πίταρ Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη (σ.σ. επέστρεψε στον πάγκο μετά την ασθένειά του που τον υποχρέωσε να παρακολουθήσει από μπουθ το ματς με τη Λαμία) ήταν νωθροί, πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα και επιδείκνυαν νευρικότητα.

Η Ξάνθη έβγαλε το α’ ημίχρονο με 4 τελικές έναντι 2 του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε 4 οφσάιντ (ορισμένα οριακά) και μια φλύαρη κατοχή της… τάξεως του 60%.

Αφού προηγήθηκαν μερικές επικίνδυνες επισκέψεις, ο Μπρίτο σέντραρε από αριστερά στο 19’, οι «πράσινοι» αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Σοφιάν Καντά σούταρε με τη μία, ο Ματίας Κάστρο έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Σωκράτη Διούδη.

Το β’ ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, αφού στο 48′ ο Εμάνουελ Ινσούα σέντρα από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος συνέκλινε, σούταρε στην κλειστή γωνία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και δικαιώθηκε.

Το “τριφύλλι” έπιασε από τον… λαιμό την Ξάνθη, έφερε την μπάλα αρκετές φορές στα καρέ της και ο εορτάζων (έκλεισε τα 23) Νίκος Βέργος που μπήκε στο 60′ έδωσε επιπλέον πνοή.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 63′ με Χρήστο Δώνη και Εμάνουελ Ινσούα, βρήκε δίχτυα στο ίδιο λεπτό με τον Βέργο (δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ) και στο 68′ ανέτρεψε τα δεδομένα με κεφαλιά του Δημήτρη Κολοβέτσιου, έπειτα από απόκρουση του Σαλιμό Σιλά πάνω στη γραμμή.

Το τρομερό σουτ του Έργκους Κάτσε που κατέληξε στο δοκάρι (75′) και το χαμένο τετ-α-τετ του Φεντερίκο Μακέντα (80′) με τον Ζίβκοβιτς, ήταν οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις του “τριφυλλιού”.

Ο Παναθηναϊκός δεν έβαζε γκολ και έδινε το δικαίωμα στην Ξάνθη να ελπίζει, όπερ και εγένετο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φάνης Μαυρομμάτης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κάστρο, ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι στο 90+7′ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

MVP: O Ματίας Κάστρο. Έβαλε τα δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι.

UP: Το ματς αυτό καθ’ αυτό ήταν εξαιρετικό. Μοιράστηκε σε δύο ημίχρονα, είχε σασπένς, είχε τέσσερα γκολ, δοκάρι και ευκαιρίες.

DOWN: Ο Φάνης Μαυρομμάτης. Πιστώνεται το γεγονός ότι τραβά απροκάλυπτα εντός περιοχής τον Κάστρο στο 90+4′. Μικρός είναι, μαθαίνει…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου δεν βοηθήθηκε σε μερικές φάσεις από τους βοηθούς, όμως στα κομβικά σημεία (ακύρωση γκολ Νίκου Βέργου, καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ματίας Κάστρο) ήταν σωστός.

ΓΚΟΛ: 48′ Μπουζούκης, 68′ Κολοβέτσιος – 19′, 90+7′ Κάστρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 28′ Ινσούα, 77′ Μακέντα, 90+6′ Διούδης – 14′ Μελιόπουλος, 52′ Ντουρίτσκοβιτς, 78′ Μπαξεβανίδης, 90+2′ Λισγάρας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης) Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Χ. Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (80′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

http://www.sportime.gr/live/237293/panathinaikos-xanthi-live/

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Στο 1 εκ. ευρώ το συμβόλαιο του Μπενχαμίν Γκαρέ. Οσα ακριβώς έβαλε ο Άρης στα ταμεία του από τα φετινά εισιτήρια διαρκείας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

Ο Μπερνάρ ψάχτηκε για τον ΠΑΟΚ, βρήκε ανταπόκριση αλλά από τον δικέφαλο του ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Μπενίτεθ, με τις επιλογές του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Μεξικό για να πείσει τον Χόρχε Σάντσες να έρθει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Στον ΟΦΗ δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Ποιος ξένος παίκτης του Λεβαδειακού ανέβασε πολύ τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Η ΚΕΔ έχει ήδη κάνει τα πλάνα της για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Κουαμέ – Επιβεβαίωση Sportime!

Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Κουαμέ – Επιβεβαίωση Sportime!

Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη ο Κρίστιαν Κουαμέ! Υπογράφει για 1,5 χρόνο  ο Ιβοριανός επιθετικός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα για Μπενίτεθ. Τον κράζει ανοιχτά!

Ποδόσφαιρο