STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Άοσμαν «σόκαρε» με «κεραυνό» τους «φλύαρους» Θεσσαλονικείς! (1-0)

Ιωνικός Νίκαιας - Άρης 1-0: Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία σε ματς στη Νεάπολη μετά από 14 χρόνια με νίκη για Νικαιώτες!
Ο Άοσμαν «σόκαρε» με «κεραυνό» τους «φλύαρους» Θεσσαλονικείς! (1-0)

Ιωνικός Νίκαιας – Άρης 1-0: Τι κι αν ο Άρης είχε την υπεροχή και κάποιες (όχι πολλές) ευκαιρίες, τι κι αν ο Ιωνικός επιδόθηκε κυρίως σε αμυντικό παιχνίδι. Ο Άιας Άοσμαν «τιμώρησε» τον «φλύαρο» Άρη καθώς με ένα φοβερό σουτ στο 86′ για να χαρίσει μια άκρως πολύτιμη νίκη στην ομάδα του που παλεύει για τη σωτηρία.

Αντιθέτως ο Άρης ξεκινάει πολύ άσχημα τη χρονιά, καθώς μετά το κακό 0-0 με τον ΟΦΗ στη Βικελίδης, ηττάται σήμερα από τους νεοφώτιστους, έχοντας πάντα στο μυαλό του το βαρύ -6 της ποινής για την υπόθεση Λάσκοφ.

Πως παρατάχθηκαν

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ παρέταξε τον Άρη ο Άκης Μαντζιος. Συγκεκριμένα στο σύνηθες 4-2-3-1 ο Σάκιτς ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Λούμορ. Η έτερη αλλαγή αφορά τη συμμετοχή του Ιτούρμπε στο δεξί άκρο της επίθεσης με τον Γκάμα που έμεινε στον πάγκο.

Σύστημα 4-2-3-1 χρησιμοποίησε και ο προπονητής του Ιωνικού Γιώργος Σπανός με τον Τουράμ να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Νέο πρόσωπο ο Ντάλσιο αντί του Ρομαο που αποβλήθηκε με την ΑΕΚ.

Την κατοχή ο Άρης, ακυρωθέν γκολ ο Ιωνικός

Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα, όμως όπως και με τον ΟΦΗ η ομάδα του Μάντζιου αδυνατούσε να τις μετουσιώσει σε κλασικές ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 4′ με σουτ του Σάσα, ενώ στο 22′ οι γηπεδούχοι σκόραραν με σουτ του Λένις στην πλάτη της άμυνας, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.  Μάλιστα στο 28′ ο Ρεϊνάλντο Λένις αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Ματσούκα να περνά στη θέση του.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο μέρος εξελίχθηκε όπως το επιθυμούσε ο Ιωνικός, με χαμηλό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες (ειδικά οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία πλην της φάσης του ακυρωθέντος γκολ).

Ακόμη κι έτσι ο Ιτούρμπε είχε ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στο 43′  για το ο-1, που έφυγε λίγο άουτ.

Ντεμπούτο Αλί, μέσα και ο Γκάμα

Ιτούρμπε και Μπερτόγλιο έμειναν στον πάγκο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς έμειναν σε πολύ ρηχά νερά. Στη θέση τους πέρασαν ο Μοχανάντ Αλί και ο Μπρούνο Γκάμα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε ο Γκάνεα αντί του Σάκιτς.

Παράλληλα, ο Σπανός υποχρεώθηκε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή καθώς στο 54′ ο Γκοτσούλιας άφησε τη θέση του στον Κάνιας που επέστρεψε στη Super League μετά από δυο χρόνια.

Μεγάλη φάση ο Καμαρά

Λίγο νωρίτερα πάντως (στο 49′) ο Άρης άγγιξε και πάλι το γκολ, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Σούντγκρεν, ο Καμαρά έστειλε τη μπάλα άουτ με προβολή!

Γενικότερα στο δεύτερο μέρος ο Άρης αύξησε την πίεσή του, κέρδισε κάποια κόρνερ, όμως και πάλι δεν είχε την απαιτούμενη ένταση ώστε να προβληματίσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο Ιωνικός, πιστός στο πλάνο του έπαιζε κυρίως για το μηδέν πίσω και από τη στιγμή που δεν απειλούνταν σοβαρά, κοιτούσε μήπως βγει κάποια φάση στην κόντρα.

Και 4η αλλαγή ο Άρης

Ο Μάντζιος προχώρησέ και σε τέταρτη αλλαγή νωρίς ρίχνοντας και τον Χαΐροβιτς μέσα αντί του Μαντσίνι,μ με τον Βόσνιο να έχει πιάνει μόνος του μια κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής ( στο 80′ σέντρα ο Γκάμα), αλλά να αστοχεί. Από σέντρα του Πορτογάλου είχαμε μία ακόμη απειλή από τους φιλοξενούμενους, αυτή τη φορά από τον Αλί στο 84, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Κεραυνός» για τον Ιωνικό και 1-0! 

Ούτε η είσοδος του Μάνου στο 83′ απέδωσε καρπούς για τους Θεσσαλονικείς που όχι μόνο δεν σκόραραν αλλά αντιθέτως τιμωρήθηκαν για την φλυαρία τους στο 86′ από ένα άπιαστο σουτ του Αϊάς Άοσμαν!  Η μπάλα στρώθηκε μπροστά του με και με ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Ντένις!

Τρελοί πανηγυρισμοί στη Νίκαια για την μεγάλη αυτή νίκη την ώρα που οι «κίτρινοι» έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο καθώς ούτε στα 7 λεπτά καθυστερήσεων μπόρεσαν να σώσουν έστω την ισοπαλία.

Ιωνικός Νίκαιας – Άρης 1-0:

MVP: Με τέτοια… σουτάρα ποιος άλλος; Ο Άιας Αόσμαν ο οποίος σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που βγήκε μπροστά η ομάδα του έκανε γκολ την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Αυτό ακριβώς που θέλει μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της.

UP: Η αμυντική λειτουργία του Ιωνικού. Με την ΑΕΚ ναι μεν έπαιξε με 10 παίκτες όμως υπήρχαν αρκετά κενά πίσω γεγονός που διορθώθηκε κόντρα στον Άρη.

DOWN: Ο Άρης… ολόκληρος. Τίποτα θετικό δεν μπορείς να βρεις από την εμφάνιση των Θεσσαλονικέων που… κατάφεραν να παρουσιαστούν ακόμη χειρότεροι από ότι κόντρα στον ΟΦΗ.

Σκόρερ: 86′ Άοσμαν

Κίτρινες: 12′ Ντάλσιο, 23 Ρεινάλντο, 25 Γκοτσούλιας – 67 Σάσα

Κόκκινες:

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Παρατηρητής: Θανάσης Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεστιώτης, Γκοτσούλιας (57′ Κάνιας), Αοσμαν (88′ Βαφέας), Ντάλσιο, Καμπράλ (88′ Κιάκος), Βαλεριανός, Μύγας, Σάντσες, Τουράμ, Ρεινάλντο (28′ Ματσούκας).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς (57′ Γκάνεα), Φαμπιάνο Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Σάσα, Εντιαγέ, Ιτούρμπε (46′ Γκάμα), Μπερτόγλιο (46′ Αλί), Μαντσίνι (Χαΐροβιτς), Καμαρά (83′ Μάνος).

 

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Περιμένει πρόταση ανανέωσης

ΑΕΚ: Περιμένει πρόταση ανανέωσης

Ο Βίντα έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και περιμένει την ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Κηφισιά – Ατρόμητος 7/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Κηφισιά – Ατρόμητος 7/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Κηφισιά - Ατρόμητος με νεύρο, κλειστές γραμμές και μάχη για κάθε μέτρο στο γήπεδο, σε ένα ματς που μπορεί να κριθεί στο τέλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ποδόσφαιρο: Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Άρης: Ο Γκαρέ παίρνει όλα τα… διαρκείας!

Στο 1 εκ. ευρώ το συμβόλαιο του Μπενχαμίν Γκαρέ. Οσα ακριβώς έβαλε ο Άρης στα ταμεία του από τα φετινά εισιτήρια διαρκείας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

Ο Μπερνάρ ψάχτηκε για τον ΠΑΟΚ, βρήκε ανταπόκριση αλλά από τον δικέφαλο του ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Απορούσαν και στον πάγκο με Μπενίτεθ!

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Μπενίτεθ, με τις επιλογές του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Μεξικό για να φέρει τον Σάντσες!

Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Μεξικό για να πείσει τον Χόρχε Σάντσες να έρθει στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Eπέλεξε ΟΦΗ για να παίζει ο Αθανασίου!

Στον ΟΦΗ δανεικός από τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Αθανασίου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Λεβαδειακός: Limit up οι μετοχές του! Και δεν είναι ούτε ο Τσάπρας, ούτε ο Κωστή, ούτε ο Βήχος!

Ποιος ξένος παίκτης του Λεβαδειακού ανέβασε πολύ τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Διαιτησία: Ποιοι θα σφυρίξουν τις ρεβάνς του Κυπέλλου!

Η ΚΕΔ έχει ήδη κάνει τα πλάνα της για τους δεύτερους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο