ΠΟΛΟ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Εθνική Πόλο έτοιμη για το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της!

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική Πόλο των αντρών έχει φτάσει! Η ελληνική ομάδα δείχνει πανέτοιμη για την μάχη με την Σερβία για το χρυσό.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Εθνική Πόλο έτοιμη για το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της!

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική Πόλο των αντρών έχει φτάσει! Η ελληνική ομάδα δείχνει πανέτοιμη για την μάχη με την Σερβία για το χρυσό.

Ο επιμένων νικά θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την επιτυχία της εθνικής πόλο στο Τόκιο. Στην 16η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η διαχρονικά πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού τα κατάφερε! Έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο της στο βάθρο και ευελπιστεί να ακουστεί για άλλη μια φορά ο εθνικός μας ύμνος στο Τόκιο.

Μπορεί η επιτυχία τους να είναι ήδη μεγάλη, όμως παίκτες και προπονητής δηλώνουν αποφασισμένοι για την ανώτατη διάκριση κάθε αθλητή: το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα χρυσό το οποίο θα είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο πόλο ανδρών και 2ο στην ελληνική υδατοσφαίριση έπειτα από το ασημένιο των κοριτσιών στην Αθήνα το 2004.

Γιατί όχι άλλωστε; Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει καταφέρει να φτάσει αήττητη στον τελικό, μετρώντας συνολικά ως τώρα 6 νίκες και 1 ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Στον όμιλο της τερμάτισε 1η με νίκες έναντι σε Ουγγαρία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότια Αφρική. Στην συνέχεια, πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Μαυροβούνιου στον προημιτελικό και χτες κατάφερε για ακόμη μια φορά να κερδίσει την πανίσχυρη παραδοσιακά στο Πόλο Ουγγαρία δείχνοντας έτσι την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Η περηφάνια και η χαρά τους έχει επισκιαστεί εν μέρη από τα δυσάρεστα γεγονότα πίσω στην πατρίδα τους. Η επιτυχία τους αυτή όμως έχει γίνει μια φωτεινή ακτίνα χαράς, αισιοδοξίας και περηφάνιας ανάμεσα στα μαύρα σύννεφα που έχουν καλύψει την Ελλάδα.

Παίκτες με ψυχή χιλίων λεόντων και το μυαλό στην Ελλάδα

Ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης, αποθεώθηκε στα social media από τον κόσμο καθώς συγκλόνισε με το ήθος του στις δηλώσεις του μετά την λήξη του ημιτελικού στις οποίες ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους συμπατριώτες του για την χαρά και τους πανηγυρισμούς που εκδηλώθηκαν.

Ο συμπαίκτης του Αλέξανδρος Παπαναστασίου έπαιζε στον ημιτελικό την ώρα που καιγόταν το σπίτι του στην Αγία Άννα. Ο προπονητής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε συγκινημένος ότι θα δώσουν τα πάντα για το χρυσό και πως οι σκέψεις όλων βρίσκονται πίσω στην χώρα τους και με την ελπίδα να φέρουν λίγα χαμόγελα σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Το μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της εθνικής μας έφτασε. Αύριο, Κυριακή 8/8 στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, η ομάδα ανδρών του πόλο θα διεκδικήσει αυτό που αξίζει χρόνια τώρα, το χρυσό μετάλλιο. Αντίπαλος της θα είναι η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο, Σερβία.

Μια Σερβία η οποία δυσκολεύτηκε στην αρχή του τουρνουά τερματίζοντας τρίτη στον όμιλο της με 2 ήττες (13-12 από την Ισπανία και 14-12 από την Κροατία) και 3 εύκολες νίκες έναντι σε Καζακστάν (19-5), Αυστραλία (14-8), Μαυροβούνιο (13-6). Οι ήττες αυτές φάνηκε πως αφύπνισαν τους «πλάβι» και στον προημιτελικό επιβλήθηκαν με (10-6) της Ιταλίας ενώ σε έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό έναντι της Ισπανίας η Σέρβοι πέρασαν 10-9 με ένα χρυσό γκολ 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ραντεβού με την ιστορία αύριο στις 10:30 λοιπόν.

Διαβάστε Επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Φουντούλης: «Ζητούμε συγνώμη που πανηγυρίζουμε»

 

Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πόλο: Ολυμπιακός: Πρώτος με 16-14 στα πέναλτι

Ολυμπιακός: Πρώτος με 16-14 στα πέναλτι

Ο Ολυμπιακός νίκησε 16-14 τη Ραντνίσκι στα πέναλτι και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Πόλο
Πόλο: Κλιμάκιο Παίδων: Συγκέντρωση στον Άγιο Κοσμά

Κλιμάκιο Παίδων: Συγκέντρωση στον Άγιο Κοσμά

Κλήση αθλητών του Κλιμακίου Παίδων για προπονήσεις και αξιολογήσεις στον Άγιο Κοσμά στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Πόλο
Πόλο: Ολυμπιακός – Ραντίτσκι: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός – Ραντίτσκι: Σε ποιο κανάλι παίζει σήμερα ο αγώνας

Ολυμπιακός - Ραντίτσκι στο LEN Champions League, ματς δύναμης και τακτικής, με άμυνες και σωστές επιλογές να κρίνουν ρυθμό και αποτέλεσμα.

Πόλο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός με νερό που βράζει, δυνατές μονομαχίες και κρίσιμες άμυνες, σε ματς που ζητά υπομονή και καθαρό μυαλό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Σπορ: Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο: Ο Έλληνας προπονητής που οδήγησε την Ολλανδία και πάλι στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού

Ελλάδα Πόλο δε σημαίνει επιτυχίες μόνο από τις Εθνικές ομάδες, η χώρα μας βγάζει και τους καλύτερους προπονητές

Σπορ
Πόλο: Έλληνας ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Γυναικείο Πόλο

Έλληνας ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Γυναικείο Πόλο

Η Ολλανδία διατήρησε τον τίτλο της από το 2024, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση του Έλληνα τεχνικού, Ευάγγελου Δουδέση.

Πόλο
Σπορ: Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Ξανά βάθρο! 15-8 την Ιταλία και χάλκινη η Εθνική πόλο γυναικών! (vid)

Τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε επίσημη διοργάνωση η Εθνική ομάδα του γυναικείου πόλο!

Σπορ
Πόλο: Ουγγαρία – Ολλανδία 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία – Ολλανδία 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ουγγαρία - Ολλανδία σε δυνατό ντέρμπι στο πόλο γυναικών, με τακτική, ένταση και μεγάλες άμυνες, όπου κάθε φάση μπορεί να γείρει την πλάστιγγα.

Πόλο
Πόλο: Ελλάδα – Ιταλία 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα – Ιταλία 5/2/2026: Σε ποιο κανάλι και ποια ώρα θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ελλάδα - Ιταλία σε μεγάλο τεστ στο πόλο γυναικών, με ένταση, τακτική και μάχη μέχρι τέλους, όπου κάθε φάση μπορεί να κρίνει πολλά.

Πόλο