ΣΤΙΒΟΣ

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κώστας Γκελαούζος ο πρώτος Έλληνας με ατομικό ρεκόρ!

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία...
36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κώστας Γκελαούζος ο πρώτος Έλληνας με ατομικό ρεκόρ!

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία το 2.21.55, που είχε το 2016 στο Ντίσελνοτρφ. Ο Γκελαούζος κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ στην αυθεντική διαδρομή, που θεωρείται αν όχι η δυσκολότερη, μία από τις δυσκολότερες στον πλανήτη.

Ο Χριστόφορος Μερούσης, σταθερή αξία στο αγώνισμα, κατάφερε και φέτος να είναι πρωταγωνιστείς και με να καταλάβει την δεύτερη θέση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος της κατάταξης, Παναγιώτης Καραϊσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2.23.53 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.25.37 του Βερολίνου.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο. Η αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 2.46.09, επίδοση που της έδωσε τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Η Πετρουλάκη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμπειρία στο αγώνισμα κατάφερε να κάνει καλή διαχείριση δυνάμεων και να φτάσει πρώτη στον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) με 2.48.54 και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος) με 2.50.09 και νέο ατομικό ρεκόρ.

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Πρώτος ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι – Τα αποτελέσματα (Pics)

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Ο Bαγγέλης Μαρινάκης θα ανακαινίσει το Παναθηναϊκό Στάδιο

Ο Bαγγέλης Μαρινάκης θα ανακαινίσει το Παναθηναϊκό Στάδιο

Η κίνηση εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια εξωστρέφειας του ελληνικού αθλητισμού, με έμφαση στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Στίβος
Στίβος: Ντροπή! Θρασύτατοι ληστές έκλεψαν το σπίτι και τα μετάλλια του Χάρη Παπαδιά

Ντροπή! Θρασύτατοι ληστές έκλεψαν το σπίτι και τα μετάλλια του Χάρη Παπαδιά

Θύμα ληστείας έπεσε η οικογένεια του Χάρη Παπαδιά, οι θρασύτατοι κλέφτες πήραν από το σπίτι ακόμα και τα μετάλλια του

Στίβος
Στίβος: Η… αδικία του να είσαι νέος σε μια χώρα που δεν εμπιστεύεται τους νέους

Η… αδικία του να είσαι νέος σε μια χώρα που δεν εμπιστεύεται τους νέους

Αυτό το κείμενο δεν είναι μια καταγγελία προς τον ΣΕΓΑΣ. Είναι μια απαλή αλλά επίμονη υπενθύμιση.

Στίβος
Στίβος: Κι όμως! Ο Τεντόγλου λίγο έλειψε να χάσει στην Ελλάδα

Κι όμως! Ο Τεντόγλου λίγο έλειψε να χάσει στην Ελλάδα

Ο Μίλτος Τεντόγλου νίκησε στα Δρόμεια, στην τελευταία προσπάθεια

Στίβος
Στίβος: Πρωταθλητής Ελλάδας Κ20 ο Γ.Σ. Νίκη Βύρωνα – Ιστορική επιτυχία

Πρωταθλητής Ελλάδας Κ20 ο Γ.Σ. Νίκη Βύρωνα – Ιστορική επιτυχία

Η ομάδα κατέκτησε 6 μετάλλια και σημείωσε 12 ατομικά ρεκόρ.

Στίβος
Σπορ: Παγκρήτιο Στάδιο : Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε το «έγκλημα» κατά του στίβου – Στο δρόμο 600 αθλητές για τον ΟΦΗ!

Παγκρήτιο Στάδιο : Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε το «έγκλημα» κατά του στίβου – Στο δρόμο 600 αθλητές για τον ΟΦΗ!

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, ο ΟΦΗ πήρε το Παγκρήτιο Στάδιο και ο στίβος μένει επί της ουσίας άστεγος.

Σπορ
Στίβος: Porto Heli Night Run 2025: Τιμώντας τη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Porto Heli Night Run 2025: Τιμώντας τη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Ένας Αγώνας Αφιερωμένος στη Μνήμη του Μίνωα Κυριακού.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ με last-minute αλλαγή: Λάμψη από την ελληνική 4×400μ. μεικτή στη Μαδρίτη

Πανελλήνιο ρεκόρ με last-minute αλλαγή: Λάμψη από την ελληνική 4×400μ. μεικτή στη Μαδρίτη

Το προηγούμενο ρεκόρ (3:20.81) κρατούσε από το 2019 στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Στίβος
Στίβος: «Χρυσή» Τζένγκο στη Μαδρίτη – Κράτησε την Ελλάδα όρθια στη μεγάλη κατηγορία

«Χρυσή» Τζένγκο στη Μαδρίτη – Κράτησε την Ελλάδα όρθια στη μεγάλη κατηγορία

Χάρη σε αυτή τη νίκη, η Ελλάδα προσπέρασε την Ουγγαρία στη συνολική βαθμολογία και ανέβηκε στη 12η θέση.

Στίβος