ΣΤΙΒΟΣ

Η σκυτάλη 4×400μ. Γυναικών μπορεί να κοιτάζει προς το Βελιγράδι!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι δεν υπάρχει διαδικασία πρόκρισης στις σκυταλοδρομίες.
Η σκυτάλη 4×400μ. Γυναικών μπορεί να κοιτάζει προς το Βελιγράδι!

Οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες της φετινής χρονιάς στα 400μ. προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, αφήνοντας ανοιχτή θέση για το Βελιγράδι.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου υπολογίζουν στη σύνθεση Εθνικής Ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400μ. που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

Στις σκυταλοδρομίες στο Παγκόσμιο κλειστού, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 11 ως 13 Μαρτίου στη σερβική πρωτεύουσα, δεν υπάρχει όριο. Κάθε Ομοσπονδία-μέλος μπορεί να έχει μια ομάδα μέχρι 8 αθλητών σε κάθε αγώνισμα των σκυταλοδρομιών.

Η καλύτερη αθλήτρια στην παρατεταμένη ταχύτητα το 2021 με επίδοση 52.89, Ειρήνη Βασιλείου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν στην Κρήτη και έχει ως πρώτο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

Μάλιστα, η παρουσία της την περίοδο του κλειστού, θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν συνεχίσει στον ανοιχτό, αφού έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει. Η 31χρονη, που φέτος μετά και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες παντρεύτηκε, έχει ατομικό ρεκόρ στα 400μ. 51.75 και στον κλειστό έχει 52.76.

Δυναμική επιστροφή έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Ανδριάνα Φέρρα, που με 53.33 ήταν δεύτερη σε Ελλάδα, πλησιάζοντας το ατομικό της ρεκόρ, που είναι 53.25 από το 2017. Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου προετοιμάζεται και εκείνη με πρώτο στόχο τον κλειστό.

Εξίσου ικανή στην σκυτάλη είναι και η Κορίνα Πολίτη, που έκλεισε τη χρονιά με 54.13, 3η στην Ελλάδα και έχει ατομικό ρεκόρ 53.78. Η 25χρονη αθλήτρια του Κώστα Ηλία προετοιμάζεται και εκείνη εν όψει του κλειστού.

Ανοδική πορεία έχει η Δήμητρα Γναφάκη, πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια, έτρεξε στα 400μ. φέτος σε 54.50, 4η στην Ελλάδα, που είναι το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη, μπορεί να προετοιμάζεται με στόχο τον ανοιχτό, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβεί και στη χειμερινή περίοδο σε αγώνες.

Η Ελπίδα Καρκαλάτου με 54.712 φετινή επίδοση, 5η στην Ελλάδα και με 53.77 ατομική επίδοση, δεν έκανε τη σεζόν που θα ήθελε και θέλει να επιστρέψει πιο δυνατά το 2022. Η αθλήτρια του Γιώργου Καραπάνου προετοιμάζεται στην Αργολίδα και έχει ως πρώτο στόχο τους αγώνες του κλειστού.

Με πρώτο στόχο τον κλειστό προετοιμάζονται η Μαρίτα Αργυρού, η Άννα Κιάφα και η έμπειρη Ευαγγελία Ζυγόρη. Αμφίβολη είναι η Δέσποινα Μουρτά που κοιτάζει περισσότερο τη σεζόν του ανοιχτού. Έτσι, ανάλογα με την παρουσία στους αγώνες του κλειστού, αναμένεται να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Φυσικά, θα παίξει ρόλο οι εμφανίσεις που θα κάνουν, ενώ ν’ αναφέρουμε ότι μπορούν να μετάσχουν και έξι αθλήτριες στο αγώνισμα.

Μη ξεχνάμε πως η Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4×400μ. Γυναικών είχε καλή παρουσία, τόσο στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Σμεντέρεβο, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 3.34.87  και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα με 3.32.90.

Στη Σερβία είχαν αγωνιστεί Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνα Πολίτη και Ελπίδα Καρκαλάτου και στη Ρουμανία Ειρήνη Βασιλείου, Ανδριάνα Φέρρα, Κορίνη Πολίτη και Δήμητρα Γναφάκη.

Φωτογραφία: Sportime

(Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Ειρήνη Βασιλείου, Δήμητρα Γναφάκη, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάνα Φέρρα και Ελπίδα Καρκαλάτου που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Κλουζ Ναπόκα με τον υπεύθυνο σκυτάλης τον προπονητή Περικλή Χατζηαναστασιάδη).

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος