ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια, που κερδίζει τουρνουά στο τένις!

Η Μπριζίτ Φόστερ- Χίλτον έχει κερδίσει τρία μετάλλια στα 100μ. εμπόδια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Χρυσό το 2009, ασημένιο το 2003 και χάλκινο το 2005.
Στίβος: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια, που κερδίζει τουρνουά στο τένις!

Η Μπριζίτ Φόστερ- Χίλτον έγραψε τη δική της ιστορία στα 100μ. εμπόδια στον παγκόσμιο στίβο. Τώρα έχει ξεκινήσει ένα άλλο πάθος της, το τένις!

Η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια εδώ και μερικά χρόνια, όχι μόνο παίζει τένις, αλλά μετέχει και σε τουρνουά. Πρόσφατα στο όπεν της Τζαμάικα έπαιξε στον τελικό και ηττήθηκε, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Συνολικά έχει παίξει σε τέσσερα τουρνουά και έχει κερδίσει τα δύο! Στο τρίτο όπως προαναφέραμε έπαιξε στον τελικό. Μάλιστα, όπως δήλωσε σε τοπικά μέσα έχει στόχο να βελτιωθεί στη συνέχεια και να παίζει καλύτερο τένις και σε μεγαλύτερα τουρνουά.

«Ακολούθησα το τένις λόγω της Σερένα και της Βένους (Γουίλιαμς) από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι και ακόμη και στο κολέγιο αγαπούσα το τένις». Έβλεπε φανατικά περισσότερο το αυστραλιανό όπεν, που μάλιστα, αυτή την εποχή ξεκίνησε στα γήπεδα της Μελβούρνης.

Η 47χρονη σήμερα, παντρεμένη με τον Πάτρικ Χίλτον και μητέρα ενός αγοριού 6 ετών, αποσύρθηκε από τον στίβο το 2012. Κατέκτησε τρία μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα 100μ. εμπόδια. Το 2009 στο Βερολίνο πήρε το χρυσό, το 2003 στο Παρίσι το ασημένιο και το 2005 στο Ελσίνκι το χάλκινο.

Το 2009 είχε έρθει και στην Ελλάδα. Έτρεξε στο World Athletics Final στη Θεσσαλονίκη και είχε κερδίσει στα 100μ. εμπόδια.

Το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο κατετάγη 6. Ήταν δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το χάλκινο μετάλλιο! Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα είχε αποσύρει τη συμμετοχή της από τους ημιτελικούς. Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ είχε καταλάβει την 8η θέση. Το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια είναι 12.45 από το 2003.

Δείτε τον τελικό στα 100μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο, όπου η Φόστερ- Χίλτον κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Φωτογραφίες: azsportsimages

 

 

 

Τόλης Λελεκίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Νίκος Χατζηνικολάου: Ο Εμμανουήλ Καραλής μιλά για τη ζωή, τα μετάλλια και τις στιγμές που λύγισε

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Εμμανουήλ Καραλή στο Ενώπιος Ενωπίω, την ερχόμενη Πέμπτη...

Media
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Θρίαμβος του Παναγιώτη Καραΐσκου με χρόνο 2:20:10

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος κατέκτησε τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2:20:10

Σπορ
Σπορ: Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: 76.000 δρομείς, αναβαθμίσεις ΟΑΚΑ και… Τούμπα στο Καλλιμάρμαρο

Στην παρουσίαση του 42ου ΑΜΑ (8–9/11) ανακοινώθηκαν 76.000 συμμετοχές, έργα 125 εκατ. € στο ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο κλειστού ξανά στο ΣΕΦ και από το 2027 στην ανακαινισμένη Παιανία.

Σπορ
Στίβος: Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Η παρουσίαση του Hall of Fame, γιορτινό reunion του κόσμου του στίβου!

Σε reunion του στίβου εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μαμουζέλου, Hall of Fame...

Στίβος
Media:  Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Ο ΠΣΑΕ ΜΜΕ «τρέχει» στον μαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ο δρομικός αγώνας με την επωνυμία «Μαραθώνιος της Κωνσταντινούπολης» με διάρκεια «ζωής» 47 ετών!

Media
Σπορ: Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

Στίβος: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως βρήκε κλοπή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο υπάλληλοί της

Σπορ
Σπορ: Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Το αθλητικό βιβλίο – σταθμός!

Ένα βιβλίο από τον Γιάννη Μαμουζέλο –τομή στην αθλητική ιστοριογραφία...

Σπορ
Σπορ: Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ – Στις 8 και 9 Νοεμβρίου η διήμερη δρομική γιορτή με 73.000 συμμετοχές από όλη την υφήλιο

Λίγες μέρες έμειναν πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα έχει για μία ακόμα φορά μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ!

Σπορ
Στίβος: Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Ελίνα Τζένγκο: Το πάλεψε για μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέλαβε την 5η θέση

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού, το πάλεψε για μετάλλιο και τελικά πήρε την 5η θέση

Στίβος