SPECIALS

Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές που περιμένουμε μέσα στο 2022

Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι «βόμβες», οι εκπλήξεις και όλος ο χάρτης των κινήσεων των μεγάλων ομάδων τη νέα χρονιά
Διεθνές ποδόσφαιρο: Οι μεταγραφές που περιμένουμε μέσα στο 2022

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το 2021 ήταν μια χρονιά που τάραξε τα μεταγραφικά νερά, αλλά μέσα στο 2022 προβλέπεται… τσουνάμι!

Οι επιλογές των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να μετακινηθούν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί Σεν Ζερμέν μονοπώλησαν χωρίς αμφιβολία το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Παράλληλα, οι μεταγραφές των Τζακ Γκρίλις (116 εκατ. ευρώ) και Ρομελού Λουκάκου (115 εκατ. ευρώ) σε Σίτι και Τσέλσι έκαναν αρκετό θόρυβο. Ωστόσο, κάποιες από τις «βόμβες» που περιμέναμε, δεν πυροδοτήθηκαν.

Αλλά, γι’αυτό έρχεται η νέα χρονιά. Για να αλλάξει εκ θεμελίων τις ισορροπίες στο Διεθνές ποδόσφαιρο. Βέβαια, πέραν των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όλες οι μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν.

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το «καυτό» δίπολο

Αναπόφευκτα, η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη σε Παρίσι και Βεστφαλία, όσο θα πλησιάζει το καλοκαίρι. Ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να προκαλέσει μπαράζ προσφορών από Μαδρίτη πλευρά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης της, Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι αποφασισμένος μετά τα δύο «όχι», να εισπράξει ένα «ναι» από την Παρί Σεν Ζερμέν. Όσο για τον Γάλλο σταρ, εκείνος είναι ήδη «ψημένος» να ντυθεί στα λευκά.

Είτε 200 είτε πολύ πιο πάνω, η μεταγραφή νομοτελειακά θα γίνει. Το βέβαιο είναι ότι θα πέσουν στο τραπέζι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και με το αντίπαλο δέος, τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός αποτελεί τη δεύτερη σε σειρά κίνηση για τους Μαδριλένους, οι οποίοι δεν «παίζουν» μόνοι τους για τον φονικό στράικερ. Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι θα δώσει λευκή επιταγή στον Γκουαρντιόλα, ώστε να πείσει τον 21χρονο να γίνει κάτοικος Αγγλίας.

Την ίδια ώρα, ακόμα και η Μπαρτσελόνα μπορεί υπό προϋποθέσεις να μπει στη διεκδίκηση, χωρίς όμως να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες. Τα οικονομικά δεν… βγαίνουν και θα πρέπει να γίνει πώληση του Πέδρι με πάνω από 80 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει βάσεις η επιθυμία του Ζοάν Λαπόρτα.

Διεθνές ποδόσφαιρο: Το «κανόνι» απ’τη Σερβία

Μιας και πιάσαμε τους στράικερ, στην κουβέντα μπαίνει άνετα και ο Ντούσαν Βλάχοβιτς.

Μάλιστα, οι εξελίξεις γι’αυτόν μπορεί να έρθουν και με την αυγή του 2022, στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Ο πρώτος σκόρερ της Serie A βρίσκεται στο στόχαστρο της Γιουβέντους, η οποία καιροφυλακτεί για να τον κάνει δικό της. Τα 70 εκατ. ευρώ είναι η μίνιμουμ «ταρίφα» την οποία θα πρέπει να πληρώσει η «βέκια σινιόρα» ώστε να φέρει το «κανόνι» απ’τη Σερβία στο Τορίνο.

Παράλληλα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το βρετανικό μέτωπο (Τότεναμ, Λίβερπουλ), οι οποίες ψάχνουν «εννιάρι» με τα χαρακτηριστικά του Βλάχοβιτς.

Ο αποχωρισμός από την Φιορεντίνα φαντάζει βέβαιος, απλώς το μόνο που μένει να ξεκαθαριστεί είναι ο τελικός προορισμός.

Αυτό που θέλουν τα «μεγαθήρια»

Γενικώς πάντως, με εξαίρεση λιγοστές περιπτώσεις, οι ευρωπαϊκές ομάδες θα κινηθούν αρκετά φειδωλά και «έξυπνα». Σε αυτή την κατηγορία θα κινηθούν οι δύο ομάδες του Μιλάνο, Μίλαν και Ίντερ. Πάμε όμως να εμβαθύνουμε λιγάκι. Τι θέλουν τα «μεγαθήρια»;

Μπαρτσελόνα: Σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης που όπως εξηγήσαμε παραπάνω, στοχεύει στο «διάστημα» μεταγραφικά, οι «μπλαουγκράνα» δημιουργούν το μέλλον τους πάνω στα «καλούδια» της ακαδημίας της Μασία (Γκάβι, Αμπντέ, Πέδρι, Ανσού, Αραούχο) σε συνδυασμό με Ισπανούς διεθνείς ποδοσφαιριστές (Φεράν Τόρες). Σε αυτό το πλαίσιο, τα δύο ονόματα που «παίζουν» είναι εκείνα των Μοράτα και Ντάνι Όλμο.

Γιουβέντους: Αυτό που θα ψάξουν οι «μπιανκονέρι» σχετίζεται με το δυσαναπλήρωτο κενό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο επιθετικός ζητείται και εκτός από τον Βλάχοβιτς, ο Αντρέα Ανιέλι εξετάζει σοβαρά και τον Μάουρο Ικάρντι, persona non grata σε Μιλάνο και Εθνική Αργεντινής.

Μπάγερν Μονάχου: Οι Βαυαροί θα κοιτάξουν για κεντρικό αμυντικό, ενώ αν δεν πετύχει η επιχείρηση της ανανέωσης συμβολαίου του Κίνγκσλεϊ Κομάν, τότε θα κινηθούν προς τον Ραφίνια που τους αρέσει αρκετά.

Αγγλικό μέτωπο: Γενικώς, οι επιθετικοί θα… φορεθούν πολύ το 2022. Το επιτάσσει η εποχή άλλωστε. Εξ ου και η διάθεση της Μάντσεστερ Σίτι για το «εννιάρι» που λέγαμε.

Από κοντά και η Λίβερπουλ, η οποία εδώ και δύο χρόνια δεν παίρνει τα αναμενόμενα από τον Φιρμίνο, ο οποίος δεν είναι καθόλου απίθανο να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Η αντικατάστασή του κερδίζει αρκετούς πόντους.

Τσέλσι και Γιουνάιτεντ παραμένουν γερά «πορτοφόλια» και αναμένεται να ξοδέψουν, ακόμα κι αν δεν έχουν σοβαρό λόγο ενίσχυσης. Γι’αυτό και θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποια έκπληξη από αμφότερες.

Τέλος, η Άρσεναλ ίσως μετά από τη φετινή σεζόν στην Premier League να αποτελέσει ξανά πόλος έλξης διεθνών άσων. Πάντα σε συνδυασμό με τα «μωρά» του Μικέλ Αρτέτα (Μαρτινέλι, Σμιθ-Ρόου, Σάκα, Έντεγκαρντ) που έχουν βουτήξει στα βαθιά και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα.

Σε άλλες… πολιτείες

Ως τελευταία, αλλά διόλου ασήμαντη ενότητα, είναι οι επιλογές αρκετών αστέρων του αθλήματος που θέλουν ένα ύστατο παχυλό συμβόλαιο.

Η αναζήτηση ποδοσφαιρικού «χρυσού» μπορεί να τους οδηγήσει σε άλλες πολιτείες, εκτός Ευρώπης. Η συμφωνία του Λορέντσο Ινσίνιε, ο οποίος θα βρεθεί από το καλοκαίρι στο Τορόντο, ίσως να αποτελέσει την κορυφή του παγόβουνου της μαζικής ποδοσφαιρικής μετανάστευσης σε MLS, Αραβική Χερσόνησο ή Άπω Ανατολή.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές… over 33-34 ετών θα καλόβλεπαν μια οικονομική «αρπαχτή» πριν κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Και πολλοί, όπως ο Ιταλός άσος της Νάπολι, ίσως να το αποφασίσουν μέσα στο 2022.

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Specials: Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Ελλάδα : Καραγκούνης, Μπασινάς, σφαλιάρα στην οικοδέσποινα Πορτογαλία και το πειρατικό σαλπάρει!

Η Ελλάδα μπαίνει στο Euro 2004 ως αουτσάιντερ, αλλά στην πρεμιέρα πετάει την πρώτη βόμβα: νικά 2-1 την Πορτογαλία μέσα στο σπίτι της, και ξεκινά το ταξίδι του Πειρατικού που έμελλε να αλλάξει για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Specials
Specials: Ποιος μεγάλος Ολυμπιονίκης έτρωγε 100 McDonald’s Chicken McNuggets την ημέρα!

Ποιος μεγάλος Ολυμπιονίκης έτρωγε 100 McDonald’s Chicken McNuggets την ημέρα!

Ήταν ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον πλανήτη, αλλά το… καύσιμό του δεν ήταν ούτε πρωτεϊνούχα γεύματα, ούτε superfoods. Ήταν nuggets από τα McDonald’s – και μάλιστα 100 τη μέρα!

Specials
Specials: Το ματς, ο διαιτητής και τα 6 κιλά ηρωίνης

Το ματς, ο διαιτητής και τα 6 κιλά ηρωίνης

Ήταν Ιούνιος του 2002, όταν ο Ισημερινός διαιτητής Μπάιρον Μορένο έγινε το πρόσωπο του... μίσους για κάθε Ιταλό φίλαθλο. Χρόνια αργότερα, η σύλληψή του για διακίνηση ναρκωτικών μοιάζει με θεία δίκη.

Specials
Ποδόσφαιρο: Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Το τρόπαιο που δεν υπάρχει πια, αλλά κάποτε έλαμπε και το πρωτοπήρε σαν σήμερα η Φιορεντίνα

Σαν σήμερα, η Φιορεντίνα έμπαινε πρώτη σε μια καινούργια ποδοσφαιρική σελίδα για την Ευρώπη. Ήταν η πρώτη που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων και έγραψε ιστορία με μωβ μελάνι.

Ποδόσφαιρο
Specials: Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφτασε πιο κοντά από όλους στο Champions League αυτή τη μέρα…

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφτασε πιο κοντά από όλους στο Champions League αυτή τη μέρα…

Σαν σήμερα, 26 Μαΐου 2004, ο Άκης Ζήκος έγραψε ιστορία ως ο 1ος Έλληνας που έπαιξε σε τελικό Champions League. Η Μονακό λύγισε από την Πόρτο του Μουρίνιο, αλλά ο Ζήκος στάθηκε σαν αρχηγός.

Specials
Specials: Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Η Πίζα ξαναβλέπει Serie A μετά από 34 χρόνια – Ο Πίπο Ιντζάγκι έγραψε ιστορία

Μετά από δεκαετίες περιπλάνησης, διοικητικών κρίσεων και οικονομικής αβεβαιότητας, η Πίζα επιστρέφει στα σαλόνια της Serie A. Στο τιμόνι της, ένας «ειδικός» στις ανόδους: ο Πίπο Ιντζάγκι.

Specials
Specials: Δεν την άφησε πίσω: Η Καϊλί που έτρεξε για κάτι πιο μεγάλο από τη νίκη

Δεν την άφησε πίσω: Η Καϊλί που έτρεξε για κάτι πιο μεγάλο από τη νίκη

Η Καϊλί Μοντγκόμερι θύμισε σε όλους τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός: να διαλέγεις την ανθρωπιά, ακόμα κι όταν η γραμμή του τερματισμού είναι μπροστά σου.

Specials
Μπάσκετ: Celtics City: Η σειρά ντοκιμαντέρ που φωτίζει την ψυχή της Βοστώνης και του NBA

Celtics City: Η σειρά ντοκιμαντέρ που φωτίζει την ψυχή της Βοστώνης και του NBA

Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ για τους Μπόστον Σέλτικς, το «Celtics City», αποκαλύπτει πώς μία ομάδα έγινε σύμβολο επιτυχίας και κοινωνικής αλλαγής στο NBA.

Μπάσκετ
Specials: Θυμάστε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη φανέλα της Νίκης Βόλου;

Θυμάστε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τη φανέλα της Νίκης Βόλου;

Πριν γίνει αρχηγός της Άρσεναλ και «στύλος» της Εθνικής, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα και με τη φανέλα της Νίκης Βόλου.

Specials