ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Μεταπτώσεις θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός σε ολόκληρη την χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, με την κακοκαιρία «Ελπίδα» να αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα και να ρίξει την θερμοκρασία στο ναδίρ.

Όπως διαβάσατε από το Sportime, o Σάκης Αρναούτογλου προέβλεψε χιόνια κάτι που επιβεβαιώνει και η επίσημη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η κακοκαιρία με την ονομασία «Ελπίδα» αναμένεται να χτυπήσει σε δύο φάσεις, με την πρώτη να είναι το Σάββατο (22/1) και την δεύτερη τη Δευτέρα (24/1).

Μαζί της θα φέρει μια μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και
της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα είναι βόρειοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Καιρός – Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ:

1) Χαμηλές θερμοκρασίες

Από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη (26/1) οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

2) Χιονοπτώσεις

α) το Σάββατο (22/1) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.

β) την Κυριακή (23/1) αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

γ) τη Δευτέρα (24/1) οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

δ) την Τρίτη (25/1) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

3) Θυελλώδεις Άνεμοι

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

 

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Καιρός: Καιρός: Ο καιρός το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Καιρός: Ο καιρός το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Αττική και θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Καιρός
Καιρός: Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή;

Καιρός
Must Read: Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Πώς οι σημερινοί εργαζόμενοι ρισκάρουν στις καταιγίδες και γιατί τα μελλοντικά ρομπότ θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη προσοχή από τις ίδιες πλατφόρμες.

Must Read
Must Read: Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Η κακοκαιρία Adel δεν ονομάστηκε τυχαία αλλά μέσω του συστήματος ονοματοδοσίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ που λειτουργεί από το 2021.

Must Read
Καιρός: Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο χειμώνας έρχεται στο τέλος του Νοεμβρίου!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο χειμώνας έρχεται στο τέλος του Νοεμβρίου!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος ο καιρός – Έρχονται νέα κύματα κακοκαιρίας!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος ο καιρός – Έρχονται νέα κύματα κακοκαιρίας!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι φέρνει ο καιρός!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι φέρνει ο καιρός!

Όλες οι προβλέψεις από τον Κλέαρχος Μαρουσάκη!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός