ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται παγετός! Πού θα χιονίσει;

Διαβάστε ποιες περιοχές θα πλήξει ο παγετός και σε ποια μέρη θα χιονίσει
Καιρός: Έρχεται παγετός! Πού θα χιονίσει;

Καιρός: Ένα Σαββατοκύριακο με παγετό αναμένεται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο.

Γενικότερα, ο Καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση τις επόμενες εβδομάδες και τα χιόνια δεν θα αργήσουν να έρθουν. Μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο (22-23/1) αναμένεται χιονιάς σε πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Λεκανοπεδίου Αττικής.

«Αν οι προγνώσεις ακολουθήσουν την πορεία που βλέπουμε μέχρι και σήμερα, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα», προέβλεψε το πρωί (σήμερα, 18/1) στην ΕΡΤ ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος όμως, ακόμα δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας, με την Πέμπτη να αποτελεί ημέρα – κλειδί.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος, την περασμένη Κυριακή (16/01) σημειώθηκε η πρώτη από μια νέα σειρά ψυχρών εισβολών, η οποία ωστόσο ήταν ξηρή και δε συνοδεύτηκε από φαινόμενα.

Την Τετάρτη (19/1) θα ακολουθήσει δεύτερη ψυχρή εισβολή, ελαφρώς ισχυρότερη, η οποία θα δώσει πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Σημειώνεται πως αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Καιρός: Χαμηλά βαρομετρικά και -20

Πέραν του παγετού και τις σφοδρές χιονοπτώσεις, η επόμενη εβδομάδα επιφυλάσσει και ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες ανά περιοχές, αναμένεται να αγγίξουν ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Ο λόγος για πόλεις και χωριά της Βορείου Ελλάδας.

Λευτέρης Παυλίδης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές: πότε θα βρέξει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τσικνοπέμπτη με βροχές: πότε θα βρέξει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Βροχές κατά διαστήματα την Τσικνοπέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σταδιακή βελτίωση

Καιρός
Καιρός: Καιρός 1-2: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει (vid)

Καιρός 1-2: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για νέο κύμα κακοκαιρίας – Πού θα χιονίσει (vid)

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας δίνει ο Τάσος Αρνιακός, προειδοποιώντας για δεύτερο πέρασμα βροχών και καταιγίδων, αλλά και για περιοχές που θα δουν πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στις επόμενες ώρες.

Καιρός
Καιρός: Γιατί η νέα κακοκαιρία που θα σαρώσει μέχρι την Κυριακή λέγεται Kristin

Γιατί η νέα κακοκαιρία που θα σαρώσει μέχρι την Κυριακή λέγεται Kristin

Η κακοκαιρία Kristin δεν πήρε τυχαία το όνομά της. Δόθηκε από την Πορτογαλία και χρησιμοποιείται σε όλη την Ευρώπη για το ίδιο σύστημα καιρού.

Καιρός
Καιρός: «Αγριεύει» ο καιρός από το βράδυ – Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

«Αγριεύει» ο καιρός από το βράδυ – Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Καιρός
Καιρός: Χιόνια και κρύο: Γιατί δε μπορούμε να έχουμε ακριβή πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα;

Χιόνια και κρύο: Γιατί δε μπορούμε να έχουμε ακριβή πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα μια μικρή αλλαγή σε άνεμο υγρασία ή θερμοκρασία μπορεί να γυρίσει το χιόνι σε βροχή. Αυτός είναι ο λόγος που η πρόγνωση συχνά αλλάζει.

Καιρός
Καιρός: Καιρός: Ο καιρός το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Καιρός: Ο καιρός το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Αττική και θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Καιρός
Καιρός: Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή;

Καιρός
Must Read: Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Πώς οι σημερινοί εργαζόμενοι ρισκάρουν στις καταιγίδες και γιατί τα μελλοντικά ρομπότ θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη προσοχή από τις ίδιες πλατφόρμες.

Must Read
Must Read: Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Η κακοκαιρία Adel δεν ονομάστηκε τυχαία αλλά μέσω του συστήματος ονοματοδοσίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ που λειτουργεί από το 2021.

Must Read