Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία!
Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης;
Σε φθινοπωρινό μοτίβο μπαίνει σιγά-σιγά ο καιρός, με ένα κύμα κακοκαιρία να επηρεάζει την Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος του OPEN, τονίζει ότι θα έχουμε τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τις πιο έντονες να εντοπίζονται σε Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο και σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.
Η αστάθεια θα εκδηλωθεί κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει και πτώση της θερμοκρασίας, σε πιο φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.
Αντίθετα, στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με τα φαινόμενα να είναι περιορισμένα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ, ενώ ισχυρές ριπές θα σημειωθούν και στο Ιόνιο.=
Η θερμοκρασία που αναφέραμε ότι θα παρουσιάσει πτώση, ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς. Στη βορειοδυτική χώρα η μέγιστη θα κυμανθεί κοντά στους 26 βαθμούς, ενώ πιο νότια διατηρούνται οι υψηλότερες τιμές έως και τους 36.